Første kig på Apple Intelligence

PRØVEKØRT: Apple Intelligence er klar i en testversion. Vi har taget et kig på de første nyheder.

Apple Intelligence (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Apple Intelligence virker ikke i EU endnu (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Den første beta-version af det længe ventede Apple Intelligence er nu frigivet. Som ventet kan man ikke teste det, hvis man bor i EU.

Tidligere har man kunnet bruge nogle “workarounds,” men det har været umuligt for os i forhold til iOS på en iPhone.

Det lykkedes dog at få Apple Intelligence installeret på macOS Sequoia, som også er ude i test. Dette har givet os mulighed for at afprøve nogle af nyhederne.

Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke alle funktionerne er klar endnu. Det gælder blandt andet Image Playground, Genmoji, ChatGPT-integrationen og smartere Siri.

Nogle funktioner er dog inkluderet i den første beta. Dem vil jeg komme ind på i denne artikel.

Apple Intelligence Summarize 

Apple Intelligence (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Få opsummeret en tekst på hjemmesider, dette virker i øvrigt ret godt (Skærmbillede: MereMobil.dk)

En af de nyheder, jeg selv har set frem til siden WWDC i juni, er muligheden for opsummering af indhold fra en hjemmeside.

I visse situationer kan dette være en tidsbesparende og nyttig funktion, hvis man blot har brug for konteksten og ikke nødvendigvis behøver at læse hele artiklen.

Jeg har testet det på en af vores artikler på MereMobil.dk. Her var det dog nødvendigt først at oversætte artiklen til engelsk (gjort med ChatGPT).

Det er rimelig nemt og hurtigt, når man har brug for at lave en opsummering. Man vælger siden i Læser-mode, og så får man en “Summarize”-mulighed.

I starten skulle den bruge ret lang tid på det, men det virker til at gå hurtigere nu. Igen skal det bemærkes, at det jo stadig er en testversion.

LÆS MERE: Apples første flip-telefon er på vej

Omskriv et notat eller en mail

Apple Intelligence (Skærmbillede: MereMobil.dk)
I Noter kan du nu få omskrevet en tekst, hvis der er brug for dette (Skærmbillede: MereMobil.dk)

I Noter findes en ny kategori, når man højreklikker på Mac. Kategorien hedder Writing Tools og giver, som navnet antyder, flere værktøjer.

Her kan man omskrive en tekst med AI, hvilket tager et par sekunder. Man kan også vælge “summarize.”

Hvis man har brug for at få tjekket grammatikken, kan man vælge “proofread,” hvorefter teksten bliver analyseret for grammatiske fejl.

Smart Reply på beskeder

Apple Intelligence (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Apple Intelligence er så småt på vej, dette er en lille smagsprøve på hvad der er i vente (Skærmbillede: MereMobil.dk)

Vi har ikke set de store AI-nyheder i Beskeder endnu; det kommer først i senere betaversioner. Det tætteste vi kommer, er muligheden for Smart Reply.

Her kigges der på hvad afsenderen skriver, og kommer med forslag til et passende svar tilbage.

Det er meget smart, men jeg håber, at den i fremtiden vil lære min specifikke skrivestil, så den kan gøre svarene mere personlige.

LÆS MERE: Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

AI BETYDER IKKE APPLE INTELLIGENCE: AI er forkortelsen for ‘Artificial Intelligence’, på dansk ‘kunstig intelligens’. På redaktionen tror vi, at mange over tid vil forbinde ‘Apple Intelligence’ med bogstaverne ‘A’ og ‘I’. Det kan overalt, særligt på ikke-tech medier, skabe meget stor forvirring. Hvis der ikke kommer styr på begreberne, risikerer vi, at Apple inden for et par år har fået den brede befolkning til at tro, at AI betyder ‘Apple Intelligence’, hvilket AI ikke gør.

Andre nyheder

På iOS har Siri nu fået en “glødende” animation, som kører hele vejen rundt om skærmen, når den aktiveres.

Da jeg ikke selv har Apple Intelligence på iPhone, har jeg ikke kunnet teste det. Jeg har dog testet Siri på Mac. Her er der ingen smart animation, og Siri føles heller ikke anderledes. Dette hænger godt sammen med, at den smartere version ikke er klar endnu.

I Mail kan man, udover opsummering af mails, også få den til at sortere efter vigtige e-mails og prioritere at vise dem først. Jeg har ikke kunnet teste funktionen, da mine mails er på dansk, og den derfor ikke kan genkende dem.

Med Fokus er der kommet en ny funktion, “Reducer forstyrrelser.” Idéen er, at den kun viser vigtige notifikationer og sorterer i, hvad den skal vise dig.

Hvis du derfor får en SMS med indhold, du ikke behøver tage stilling til lige nu, vil du ikke blive forstyrret af den. Er der derimod vigtigt indhold, vil den vise dig det, så du kan tage stilling til det.

LÆS MERE: Apple Maps er nu tilgængelig i en browserversion

Som du kan se er nyhederne endnu sparsomme, men jeg holder øje med ændringer i de kommende betaversioner.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

I øjeblikket er Apple Intelligence ikke tilgængelig i EU og kun tilgængelig på dansk. Det vides ikke, hvornår det kommer til EU og på flere sprog.

Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Flere Apple-produkter mangler stadig USB-C

Der er stadig flere Apple-produkter med Lightning-stik, som mangler at blive opgraderet.

(mere…)
Prisfald: iPhone er blevet billigere

Generelt bliver de fleste varer vi køber dyrere og dyrere, men Apple har prissat iPhone 16-serien til 2020-priser. Se listen her.

(mere…)
Du kan downloade iOS 18 i næste uge

Apple er snart klar med den næste store iOS-opdatering og frigiver iOS 18 til offentligheden i næste uge.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 får ny farve

Der kom ikke et Apple Watch Ultra 3 denne gang. I stedet fik det nuværende Apple Watch Ultra 2 en ny farve og flere funktioner.

(mere…)
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max og iPhone 13 udgår

Apple har netop præsenteret iPhone 16-serien, hvilket også betyder farvel til ældre modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram