Det forventer vi af iPhone 16 eventen

Vi nærmer os årets STØRSTE Apple-event. Vi har samlet et overblik over, hvad du kan forvente af nyheder på iPhone 16.

One More Thing, Apple special event 2020
Det er længe siden at vi sidst har fået det velkendte: One More Thing. Her ved Apple special event 2020 (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Vi er ved den tid på året, hvor Apple traditionelt annoncerer de næste iPhones – nemlig i september. Her kan du se datoen for eventen.

En af de store nyheder sidste år var introduktionen af USB-C, action-knappen og titaniumdesign på udvalgte modeller.

Vi har samlet de seneste rygter om det kommende Apple-event for at give dig et overblik over, hvad du kan forvente.

iPhone 16 / iPhone 16 Plus

iPhone 16 og iPhone 16 Plus ventes at komme i disse farver (Kilde: Macrumors.com)
iPhone 16 og iPhone 16 Plus har fået rygtet disse farver. Her kan man også se det nye kamera-layout (Kilde: Macrumors.com)

For de almindelige iPhone 16-modeller, altså ikke Pro-udgaven, er det blandt andet rygtet, at action-knappen vil blive inkluderet.

Denne funktion har hidtil kun været forbeholdt iPhone 15 Pro / Max, men forventes nu også at komme til de almindelige udgaver af iPhone 16.

Når vi er ved knapper, så vil den rygtede ‘capture-knap’ også komme med. De umiddelbare rygter har lydt på en slags ‘shutter’-knap, som kan være en genvej til at tage et billede.

Denne knap vil være placeret under sluk-knappen på iPhone og minde lidt om traditionelle kamera-knapper.

Kameraet får ligeledes en ændring i placering, hvor de to linser nu vil være lokaliseret lodret i stedet for diagonalt som tidligere. Ændringen skulle blandt andet gøre det muligt at optage Spatial-video på de almindelige udgaver.

Hvad angår chip og RAM, forventes Apple at skifte fra den nuværende A16-chip til en A18-chip. Springet over A17 skyldes angiveligt, at Apple ønsker en bedre sammenhæng mellem serierne, nu hvor de også laver en Pro-udgave af deres chip.

Batteriet forventes at blive 6 procent større på iPhone 16 og 9 procent mindre på iPhone 16 Plus. Dog kan en ny batteriteknologi muligvis forlænge batteritiden på iPhone 16 Plus trods den mindre størrelse.

LÆS MERE: Apple Intelligence bliver gratis indtil videre

iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max

iPhone 15 Pro Max
Kamera-layoutet vil ikke blive ændret på iPhone 16 Pro Max. Til gengæld rygtes en ny capture-knap (Foto: MereMobil.dk)

For proudgaverne forventes det, at action-knappen naturligvis bevares, og at Capture-knappen også vil være tilgængelig på Pro / Max-udgaverne.

Disse modeller vil dog også få nogle eksklusive nyheder, herunder en forøgelse af skærmstørrelsen.

iPhone 16 Pro går fra 6,1 tommer til 6,3 tommer, mens iPhone 16 Pro Max går fra 6,7 tommer til 6,9 tommer.

Alligevel forventes det ikke at have en væsentlig indflydelse på de fysiske dimensioner, da skærmen strækker sig længere ud til kanten, og telefonen bliver kun en anelse større fysisk.

LÆS MERE: iPhone SE 4 får måske Apple Intelligence

Derudover kan skærmen muligvis gøre brug af MLA-teknologi, som kan give højere lysstyrke og være mere strømbesparende. Det er dog endnu usikkert, om det kun er Pro / Max-udgaven, der får teknologien.

Chippen forventes at være en A18 Pro ifølge rygterne. Dette giver god mening, da de nuværende proudgaver har en A17 Pro. Forskellen mellem A18 og A18 Pro vil blandt andet være en bedre og større GPU.

Flere kamerafunktioner og bedre forbindelse

På kamerafronten vil ultravidvinklen muligvis få en opgradering. Tidligere har denne været på 12 megapixels, men ventes at stige til 48 megapixels.

Hos iPhone 16 Pro Max vil det almindelige vidvinkel også kunne få en opgradering til et større 48 megapixels kamera. Selvom telefonen allerede har det, så ventes det, at de bruger en anden linse med større sensor. Det vil give mulighed for bedre støjreduktion blandt andet.

I modsætning til sidste år vil begge modeller få 5x zoom. Sidste år var det kun iPhone 15 Pro Max, der havde denne funktion.

En anden nyhed er understøttelsen af Wi-Fi 7, som kan give hurtigere hastigheder. Dog er dette måske ikke den største nyhed lige nu, da de færreste hjem har en Wi-Fi 7-router.

Samtidig fik vi under WWDC i juni præsenteret Apple Intelligence, her var mange af nyhederne begrænset til iPhone 15 Pro / Max. I år forventes det, at den almindelige udgave af iPhone 16 også vil få glæde af disse funktioner.

LÆS MERE: Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Andre nyheder på vej også

Udover nye iPhones forventer vi også et nyt Apple Watch Series 10 samt et Apple Watch Ultra Series 3.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at Apple Watch også har 10-års jubilæum i år, kunne det være en mulighed, at Apple lancerer en jubilæumsmodel, ligesom iPhone X.

Rygterne har været spredte, men vi kan nok forvente en større skærm. Flere rygter peger på en skærm, der går længere ud til kanten.

Derudover er blodtryksmåling og detektion af søvnapnø også nogle af de funktioner, der er blevet rygtet.

Der mangler også nogle produkter, der skal overgå til USB-C, heriblandt AirPods. Derfor kunne det være en mulighed, at vi ser AirPods 4, der ligesom de nyeste AirPods Pro vil have et etui med USB-C. Det samme kan siges om AirPods Max.

LÆS MERE: Nyt Apple Watch i plastik? 

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Der er endnu ikke nogen dato ude for det næste Apple-event, dog er der en dato som virker mest sandsynlig.

Her er nyhederne i iOS 18 til din iPhone

OVERBLIK: Nu kan du hente den næste store opdatering din iPhone. Vi har samlet de største nyheder, så du er godt klædt på til iOS 18.

(mere…)
Nu kan du opdatere din iPhone til iOS 18

UDE NU:  Så er årets største funktionsopdatering til iPhone frigivet. Du kan download den nu.

(mere…)
Se her om du kan opdatere din iPhone i aften

SE LISTEN: I aften klokken 19 udkommer den næste store iOS-opdatering med mange nyheder, men ikke alle kan opdatere til iOS 18.

(mere…)
Det vigtigste om iPhone 16 og iPhone 16 Pro på 13 minutter

VIDEO: Her er overblikket du mangler! Vi har samlet de vigtigste nyheder, som er værd at kende, når du overvejer at købe iPhone 16 eller iPhone 16 Pro.

(mere…)
Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro snart på vej

Inden længe ventes det, at Xiaomi vil præsentere de nye Xiaomi 14T-modeller. Specifikationer og billeder er lækket.

(mere…)
Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram