Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

Samsung Galaxy Z Flip6
Samsung Galaxy Z Flip6 er en god smartphone, men skærmovergangen er fortsat ikke løst tilfredsstillende (Foto: MereMobil.dk)

Kvaliteten er bare i orden! I forhold til konkurrenten Motorola Razr 50 Ultra, der slet ikke har et dårligt design, fremstår Galaxy Z Flip6 bare en tand bedre. Konstruktionen virker overordentligt solid, og mobilen er desuden pæn.

Der er én ting, som jeg er nødt til at nævne, fordi det irriterer mig grænseløst.

Frontskærmen på 3,4 tommer er i stor udstrækning ubrugelig. Du kan se, hvem der ringer eller sender en besked. Ikke meget mere. Scroller du til siderne, er der nogle forskellige widgets med f.eks. alarm og vejr, men inden du kommer derhen, har du for længst åbnet klapperne.

På Motorolaen kan du køre alle apps på fronten, som i øvrigt er hele 4 tommer. Det giver meget bedre mening, og du kan faktisk bruge frontskærmen på Razr 50 Ultra som en ”selvstændig” telefon. Det er en stor frihed.

Det store problem med klapdesignet er, at man hele tiden skal åbne telefonen. Ret irriterende. Den del minimerer Motorola på en meget fornuftig måde.

Ja! … du kan da bare …

Der findes en work-around på Galaxy Z Flip6, hvor du via en app, som skal findes i Samsungs app-butik, kan tweake telefonen, så den kan køre front-apps.

Good Lock hedder den. Måske skulle den hedde ”Good luck”, da det ikke ligefrem er verdens mest logiske app.

Jeg køber ikke idéen om, at noget, der burde virke ud af boksen, kræver alle mulige krumspring.

I øvrigt har Samsung taget endnu et spring i lysstyrken på hovedskærmen, som er gået fra en max-lysstyrke i peak på 1.750 (nits) på Galaxy Z Flip5 til hele 2.600 (nits). Det er en forbedring der kan ses.

Skærmteknologien er anderledes end på en almindelig smartphone. Når jeg anvender solbriller, der har polariserede glas, bliver skærmbilledet utydeligt og svært at aflæse. Konkurrenten Motorola Razr 50 Ultra har ikke det problem.

Samsung Galaxy Z Flip6
Designkvaliteten er fremragende på Galaxy Z Flip6 (Foto: MereMobil.dk)

Kører stabilt og hurtigt

Galaxy Z Flip6 er en super stabil telefon, som tilmed er ret hurtig. Du får topmodel-chipsettet Snapdragon 8 Gen 3 fra Qualcomm, der i kombination med 12 GB RAM sikrer, at telefonen kører perfekt.

Telefonen bliver ikke unødigt varm ved hård belastning, og Samsung har denne gang udbygget den passive køling i produktdesignet.

Batteriet med en kapacitet på 4.000 mAh kan holde min telefon kørende i halvandet døgn. Jeg synes dog, det er irriterende, at det skal tage SÅ lang tid at oplade telefonen. 0-44 procent på en halv time er ikke ligefrem imponerende.

Problemet er det samme på Galaxy Z Fold5. 25 watt… Come on, Samsung. Jeg håber, at koreanerne finder en vej. Samsungs udmelding er, at de tror på, at batterier, som ikke presses for hårdt på opladningen, har en længere levetid.

Benchmarkmåling af Samsung Galaxy Z Flip6

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Samsung Galaxy Z Flip61.634.4095.2252.030/6.30810.740
Samsung Galaxy Z Flip51.025.0652.8091.958/4.9266.575
Samsung Galaxy Z Flip4796.8822.2941.177/3.6816.348
Samsung Galaxy S24 Ultra1.799.0724.4582.291/7.16915.182
GB = GeekBench 5

PAS PÅ STØV OG SKIDT: Galaxy Z Flip6 er beskyttet mod vand og holder til at være neddykket på 1,5 meters dybde (ferskvand) i op til 30 minutter, men den holder ikke til brug ved pool og strand. Telefonen er IP48-certificeret, som reelt betyder, at den i forhold til støv og skidt, kun er beskyttet mod fremmedlegemer som er større end 1 mm.

Et fattigt, men fornuftigt kamera

Jeg har taget nogle rimelig fornuftige billeder med Galaxy Z Flip6, men det er ikke telefonen for kameraentusiaster. Hardwaren ligner den, der findes på Z Flip5; 50 megapixels hovedsensor og en 12 megapixels ultra vidvinkelsensor (123 grader).

Jeg savner som minimum en telefotolinse, der typisk giver 2x optisk zoom. Samsung lover dog op såkaldt ”Optical quality 2x zoom and AI zoom”. Det ændrer bare ikke på, at det ikke er optisk zoom.

Hvis du sætter telefonen i ”flex-tilstand”, hvor du kan se dig selv på skærmen (med kameraet tændt), så autozoomes personer i billedet, så beskæringen bliver rigtig. Det fungerer virkelig overbevisende.

Vi må ikke glemme, at du får kunstig intelligenspakken Galaxy AI på Z Flip6, som giver mulighed for at efterbehandle billederne med AI, som f.eks. at rette horisonten og udfylde de tomme hjørner ved brug af AI. Det er virkelig overbevisende.

Med den nye ”skitse til billede”-funktion kan du tegne f.eks. en hund og få den indplaceret på et billede. Ret fedt! Anvendeligheden kan diskuteres, men det er sjovt! Du kan også omsætte dine hjælpeløse stregtegninger til flotte cartoon-agtige kunstværker. Også dette er overbevisende.

I browseren Samsung Internet kan du få et resumé af lange artikler, og du kan køre stavekontrol på dine beskeder, inden de sendes. Dette er blot nogle af mulighederne.

De fedeste AI-funktioner, som oversættelse af telefonsamtaler til dansk, må du fortsat undvære. Samsung har stadig ikke en dansk sprogpakke til denne del, men der kommer en svensk sidst på året.

AI Samsung Galaxy Z Fold6, 2024
En hund er indsat med AI i vores gang. I min test af Galaxy Z Fold6 kan du se flere AI-eksempler

Billeder taget med Samsung Galaxy Z Flip6

SÅDAN OPDATERES GALAXY Z FLIP6: Samsung lover opdateringer af systemplatformen Android og One UI, på Z Flip6, samt sikkerhedsdelen, i 7 år (frem til (2030)

Konklusion: Bedre end sidste år

Der er fremskridt i forhold til Galaxy Z Flip5, men ikke nok til, at du skal skifte fra en 5’er, hvis du er glad for den. Jeg synes stadig, de skal løse skærmens overgang, så den er mindre tydelig. Her er Motorola Razr 50 Ultra lidt længere fremme.

Frontskærmen har et problem i forhold til apps, og så er opladningen ikke just imponerende, og kameraet havde jeg forventet mere af.

Klapdesignet har nogle fordele, som almindelige telefoner ikke kan levere på. F.eks. at den kan stå selv. I forhold til at se video eller tage en selfie, er det ret cool.

Samsung er bedst på kunstig intelligens, og selvom dansk mangler i flere af funktionerne, så får du stadig rigtigt meget her. Og ikke mindst på opdateringer, så er Samsung en vinder.

Du får med Galaxy Z Flip6 virkelig en god telefon, hvis du kan blive gode venner med klapkonceptet.

Dette ER en dyr telefon. Startprisen er 9.499 kroner. Er du parat til det? Uanset hvad synes jeg, at du skal overveje at se nærmere på Motorola Razr 50 Ultra, som er lidt billigere men stadig en værdig konkurrent.

4 ud af 6 stjerner.

Her kan du læse min anmeldelse af Motorola Razr 50 Ultra.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy Z Flip6

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy Z Flip6.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Se testen af Samsung Galaxy Z Flip6

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Virkelig god produkt- og samlekvalitet
  • God fingeraftrykssensor og ansigtsgenkendelse
  • Samtalelyden er god
  • Hurtig! Intet lag og top-ydelse
  • Galaxy AI-pakken har mange gode værktøjer
  • Trådløs opladning
  • Fint kamera til de fleste
  • Foto-frame ved selfiefotos i flex-mode
  • Beskyttet mod indtrængen af vand
  • Opdateringer i lang tid
  • Flot stor skærm med kraftigere lysstyrke

Lidt at tænke over

  • Ikke optisk zoom i kameraet eller portrætlinse
  • Langsom opladning
  • Ikke beskyttet mod støv og små fremmedlegmer
  • Skærmovergang kan ses og mærkes
  • Høj pris
  • Frontskærmen består af widgets og ikke apps
  • Hovedskærmen er svær at aflæse med polaroid-solbriller

Mere til historien

Samsung sælger et silikone-cover med en lille ring, som fingeren kan placeres i. Coveret klikkes på i to dele, hvor der er lidt klister på indersidens kanter. Jeg ved ikke, hvordan det klister over tid reagerer på støv og varmeudvikling.

Samsung Galaxy Z Flip6
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram