Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

Samsung Galaxy Z Fold6
Den første del af testen. Herunder kan du læse om mine første oplevelser med Samsung Galaxy Z Fold6 (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke mange, der køber en telefon, der kan folde, klappe eller flippe. Alligevel fortsætter Samsung stædigt med at pushe teknologien, selvom den stadig har nogle begrænsninger.

Galaxy Z Fold6 opleves, når du tager den i hånden, som fantastisk god kvalitet. Den er virkelig godt skruet sammen. Når klapperne lukkes sammen, udstøder det et tilfreds KLAP, på den gode måde. Lidt som bildøren på en dyr bil.

Inden vi når til shownummeret, den store skærm, så lad mig starte med ydersiden.

Jeg kommer direkte fra en Samsung Galaxy S24 Ultra, og det første jeg bemærker, er, at Fold6 er smallere. Konsekvensen er, at tastaturet krympes sammen, og det giver flere fejltryk.

Hvor er det dog irriterende. Måske er det bare mine store fingre, men prøv selv i en butik, inden du køber telefonen.

God skærm, men solen udfordrer en smule

Da jeg efter Samsungs præsentation fik udleveret Galaxy Z Fold6, måtte jeg erkende, at skærmen er flot, men den udfordres lidt, når solen skinner.

I den bagende sommersol i Paris, måtte jeg konstatere, at der godt kunne bruges lidt mere power i skærmlyset. Og det er jo slet ikke dårligt i sit udgangspunkt. Den danske ”sommer” vil nok ikke udfordre den.

Det er, som på tidligere modeller, skønt at telefonen kan bruges som en almindelig telefon, uden at åbne den store skærm.

Samsung Galaxy Z Fold6
Samsung Galaxy Z Fold6 har, som forgængerne, fingeraftrykssensor i powerknappen på siden (Foto: MereMobil.dk)

Folden er der stadig

Hvor det tidligere var et krater, fingeren ramte ned i, så er den udfoldede skærm blevet mere sammenhængende. Desværre er det ikke lykkedes udviklingsteamet at fjerne synligheden af skærmfolden.

Det skal siges, at når du ser på skærmen vinkelret, så er folden usynlig. Det er bare ikke sådan, man til de fleste tider holder telefonen.

Inden du kaster dig over Z Fold6, så overvej nøje, om du får brugt den store skærm. Min oplevelse er, at jeg ofte ikke åbner den, men bruger frontskærmen.

Det skal dog siges, at jeg synes, den er fed til videoer og når jeg skal overskue længere tekster.

Nye virkelig fede funktioner

AI er også gennemsyrende for Z Fold6. Udover alle de AI-funktioner, som du finder i Galaxy S24-serien, så har Galaxy Z Fold6 nye tricks i ærmet.

  • I Notes kan du tegne en ubehjælpelig skitse af f.eks. ”en bil i en by” eller en ”robot som holder en blomst” – eller hvad du føler for, så kan telefonen omsætte det til et fantastisk billede.
  • På et foto, f.eks. fra en strand, kan du indtegne skitsen af et bjerg eller en båd, hvorefter AI skaber din tegning i billedets sammenhæng. Som du kan se på eksemplerne herunder, så er det voldsomt imponerende.

Jeg kunne godt bruge muligheden for at uploade en børnetegning, for at få Samsungs AI til at skabe noget kunstnerisk med den. Funktionen håber jeg kommer en dag.

Lige nu er disse to AI-funktioner eksklusive på Galaxy Z Fold6, men mon ikke de senere kommer i en opdatering til f.eks. Galaxy S24 Ultra?

Herunder kan du se, hvordan min tegning af en “bil” forvandles med AI. De to næste billeder viser stranden i Kerteminde før og efter, at jeg har tegnet et “fly”, som med AI er forvandlet til et billede af et fly.

Opladningen bekymrer mig

Samsung holder stædigt fast i 25 watt opladning. Det betyder, at du kun skal regne med omkring 50 procents batterikapacitet efter en halv times opladning.

Jeg synes, det er irriterende, at Samsung ikke giver opladningen lidt mere fri. Jeg siger ikke, at de skal fyre den af med over 100 watt, som de kinesiske producenter, men nu har de kørt med 25 watt siden Galaxy Z Fold2. Er det ikke tiden til et fremskridt?

Trådløs opladning med op til 15 watt er fortsat understøttet.

Nu har jeg endnu ikke brugt Z Fold6 længe nok til at konkludere på batteritiden, men jeg fornemmer, at telefonen her klarer sig rigtigt fornuftigt.

Samsung Galaxy Z Fold6 koster fra 15.699 kroner. Det er 900 kroner højere startpris end på Fold5. Salgsstarten er den 24. juli 2024.

Du kan læse mere om priserne her.

Ved præsentationen af Z Fold6 løftede Samsung også sløret for en smart-ring. Her kan du læse mine første indtryk af Galaxy Ring.

LÆS TESTEN: Her er min endelige anmeldelse af Galaxy Z Fold6

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Samsung oplyser, at Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6 vil modtage systemopdateringer i syv år og sikkerhedsopdateringer i syv år.

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring dumper i test hos iFixit

Galaxy Ring var den helt store stjerne ved Samsung Unpacked-event i juli, men den er netop dumpet i en test hos iFixit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram