Slipper Volvo uden om ny straftold?

Svenske Volvos planer om at producere personbiler på europæisk grund kan betyde, at prisen på EX30 holdes i ro.

En elbil i produktion
Volvo åbner produktion af elbiler i Gent i Belgien. (Foto: Volvo/PR)

Set i lyset af, at EU allerede fra næste måned indfører en straftold på import af biler produceret i Kina, kan det vise sig at være en god beslutning, at Geely Holding Group har besluttet at flytte en del af produktionen til Belgien.

Siden 2010 har svenske Volvo med deres personbiler været en del af den kinesiske multinationale Geely Holding Group. Og netop importører af Geely-biler rammes med 20 procent ekstra told.

Straftolden udgør helt op mod 38,1 procent. Det gælder blandt andet biler fra producenten SAIC.

Biler fra BYD slipper med en ekstratold på 17,4 procent, mens importører af netop Geely-biler skal betale 20 procent oven i købsprisen.

Med beslutningen om ikke kun at producere EX30 i den kinesiske millionby Zhangjiakou, men også i belgiske Gent, slipper Geely og dermed Volvo for straftold. Dermed må det også forventes, at prisen på den populære mindste SUV, EX30, kan holdes på det nuværende niveau.

Overvejer du at sælge din bil, så du har lidt ekstra penge til en ny – måske elbil – så kan du her få 3 tilbud på din brugte bil inden for 24 timer. Du skal blot udfylde denne formular fra Bedste Bil Pris Annoncelink

Volvo har hovedkvarter i Göteborg, og med produktion i Belgien afspejles også Volvos ambition om, i så vid udstrækning som muligt, at bygge biler dér, hvor de skal sælges.

Mere til historien

Fornylig måtte Volvo “tilbagekalde” 72.000 eksemplarer af elbilen EX30. Bilerne kunne været behæftet med en fejl, der gjorde at speedometeret ikke blev vist. Læs mere om det her

Kina og EU i dialog om importtold på elbiler

EU-Kommissionen har varslet straftold på elbiler, der er produceret i Kina. Nu er Kina og EU i dialog. Ændrer det sig?

(mere…)
Salget af Tesla Model Y er halveret

Tesla har haft siddet på førstepladsen både i Danmark, Europa og det meste af verden. Men nu er salget i Europa halveret.

(mere…)
Kinesiske elbiler slår de europæiske rivaler på garantien – men …

En FDM-undersøgelse viser, at kinesiske elbilproducenter giver meget mere omfattende garanti end europæiske.

(mere…)
Kia klar med skarp pris: Nedsættes 100.000 kroner

Konkurrencen på elbilsmarkedet er større end nogensinde. Kia nedsætter lige nu udvalgte lagermodeller med over 100.000 kroner.

(mere…)
BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram