Jabra Elite 10 Gen 2 test | … ‘med Dolby-ligemeget’

TEST: Én funktion er genial ved Jabra Elite 10 Gen 2, som jeg har testet. Dolby Atmos er det modsatte.

Jabra Elite 10 Gen 2, 2024, headset
Her er min test af Jabra Elite 10, anden generation – også kaldet “Gen 2” (Foto: Jabra)

Jabra er kendt for at lave headsets i meget høj kvalitet. Jabra Elite 10 Gen 2 er ingen undtagelse.

Lydkvaliteten er som altid er fremragende. Bassen er god. Instrumenterne adskilles fint, og toppen i lyden leverer det ekstra krydderi, som gør, at du vil værdsætte enhver sang fra din playliste.

Problemet for mig har især været pasformen. De små earbuds er blevet små, at de er bøvlede at håndtere. Og selvom der medfølger flere størrelser af ear-gels, så har jeg aldrig fået dem til at sidde rigtigt godt.

Lad mig sammenligne med BeoPlay EX og Moto Buds+, som passer i øret og bliver siddende.

Pasformen skal du altid være opmærksom på ved in-ear produkter, da det er afgørende for, om du bliver glad for dit nye headset.

Lidt mere om lyden

Tag ikke fejl. Lydkvaliteten er VIRKELIG god fra Jabra Elite 10 gen 2, men jeg synes det siger meget, at når først jeg (i forbindelse med testen) har haft mit referenceheadset, BeoPlay EX, i ørerne, så glemmer jeg at skifte tilbage.

Jeg er med på, at BeoPlay EX helt er i det samme prisniveau, men da headsets er en langtidsinvestering, så synes jeg, at det er værd at have med i tankerne.

En ting, som du i øvrigt ikke må falde for, er Dolby Atmos klistermærket.

Atmos lyder vildt underligt

Rumlig lyd – Spatial Sound – er blevet en ting i lydbranchen, men jeg forstår det ærligt talt ikke.

Idéen med rumlig lyd er, at lydbilledet har flere dimensioner, hvor du kan høre, at guitaren står ét sted, vokalen et andet, og keyboardspilleren og bassisten er måske placeret til højre på ”scenen”.

Apple har i AirPods Pro fat i den lange ende, da Apple Music har et stort katalog af musik, som er produceret og mixet med Spatial Audio for øje.

Men når man begynder, som Jabra – og i øvrigt også OnePlus – at smykke sig med Dolby Atmos og ”Spatial Sound”, så skal man have styr på tingene.

Du kan IKKE tage et standardtrack, som er mixet i stereo, og tilføje Dolby Atmos (med headtracking) via nogle digitale tryllerier og kalde det Spatial Audio.

Min oplevelse er, at det ganske simpelt smadrer og ødelægger musikken og oplevelsen. Det bedste ved funktionen er, at den kan slås fra!

En gevinst ved film?

Tjenester som Netflix kan have Dolby Atmos, eller ”Rumlig lyd”, stående i beskrivelsen for en film, men det er meget svært at afgøre, om filmen rent faktisk afspilles i dette format.

Jeg har prøvet lidt forskelligt. Underligt nok har jeg konstateret, at stereoperspektivet og indlevelsen er større, når Dolby Atmos i appen til headsettet er deaktiveret.

Det piller igen lidt ved min fornemmelse af, at det er vanskeligt at finde egnet indhold, som matcher præcis den funktionalitet produktet har.

En joker ”som ingen andre”

Jabra kommer med en funktion, som jeg hidtil ikke har set før; tilslutning af et trådløst in-ear headset til en analog lydudgang. Hurra! Det er da innovation.

Det medfølgende kabel har USB-C stik til opladning, men for enden findes en converter fra 3,5 mm. jackstik til USB-C. Dermed kan opladeæsken tilsluttes en analog udgang. Headsettet taler så trådløst med opladeæsken, som taler med kablet.

Har du et gammeldags musikanlæg, så kan du nu høre musikken trådløst i Jabra headsettet. Du kan selvfølgelig også bruge metoden i et fly, fremfor flyselskabets skralde-headsets.

Angiveligt skulle løbebånd i fitnesscentre have lydtilslutning. Det aner jeg ikke noget om, da jeg ikke kommer så fine steder. Men er det rigtigt, så fungerer det også der.

Jeg synes kablet er en helt naturlig funktion. Måske så naturlig, at jeg kan undres over, at det ikke tidligere er lavet.

Jabra Elite 10 Gen 2, 2024, headset
Med kablet fra salgspakken kan du tilslutte headsettet til analoge lydkilder (Foto: Jabra)

Rimelig til telefonopkald

Når telefonen ringer, vil du naturligt besvare opkaldet på dit headset. Det kan du roligt gøre, hvis det er forholdsvis korte opkald.

Jeg er temmelig hys, når det kommer til opkaldskvalitet. Derfor er denne type headsets ikke et go-to-headset for mig, når det drejer sig om samtaler. Her vil jeg altid anvende et dedikeret kontorheadset.

Når Elite 10 Gen 2 kommer ud på gaden og bruges, hvor det blæser, og hvor der er baggrundsstøj, så udfordres samtalelyden. Dette gælder sådan set for de fleste headsets, som primært er designet til musikbrug.

Det skal dog siges, at i forhold til forgængeren, så har Jabra i anden generation gjort brug af nye algoritmer, til at filtrere baggrundsstøjen væk med.

Konklusion: Mere af det, jeg holder af

Jabra Elite 10 Gen 2 minder rigtigt meget om det, som Jabra roses for over hele verden; godt produktdesign, i gode materialer og med høj lydkvalitet.

Hvis du har nogle af de tidligere Elite-generationer, er gevinsten ved at opgradere nok begrænset.

Jeg anerkender, at Elite 10 Gen 2 er fantastisk på støjreduktion, og appen til telefonen fint hjælper en på vej.

Jabra fortæller, at støjreduktionen nu er dobbelt så effektiv som tidligere, hvilket er en gevinst – MEN! Husk nu på, at støjreduktionen også var god i den foregående model.

Hvis du køber Jabra Elite 10 Gen 2, vil din oplevelse være, at du har købt et rigtigt godt headset i høj kvalitet, som du bliver glad for i lang tid fremover.

I forhold til prisen på 2.499 kroner (vejledende), så må jeg dog sige, at der ikke er langt op til Bang & Olufsen BeoPlay EX, som koster 2.999 kroner, som du også bør give en overvejelse.

Du ka læse min test af BeoPlay EX her.

Du kan også gå en anden vej og få “mere headset til prisen”. Her vil jeg opfordre til, at du tjekker første generation, som er noget billigere. Her kan du læse om Jabra Elite 10. Dagsprisen kan du se herunder.

Jabra Elite 10 Gen 2 lader på 4 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Jabra Elite 10 Gen 1

Herunder kan du se dagspriserne på Jabra Elite 10, første generation.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God produktkvalitet
  • Lyder godt; god bas og fin klang
  • Effektiv støjreduktion
  • Velfungerende app
  • Konverteringskabel til analoge lydkilder medfølger
  • Lang batteritid
  • Trådløs og kablet opladning
  • IP57-certificeret

Lidt at tænke over

  • Dolby Atmos / Rumlig lyd giver ingen mening
  • Høj pris
  • Sidder ikke godt (i mine) ører
  • Overvej generation 1

Mere til historien

GN, som står bag Jabra-varemærket, er begyndt at udfase Elite- og Talk-serierne. Fremover vil GN satse på professionelle lydprodukter og høreapparater, fordi det er for svært at tjene penge nok på forbrugerprodukter som in-ear headsets, set i forhold til udviklingsomkostningerne.

Jabra Elite 10 Gen 2
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
OnePlus klar med Buds Pro 3 i safirblå

I forbindelse med lanceringen af OnePlus 13-serien, præsenterede OnePlus deres Buds Pro 3 i en ny blå farve. 

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
5 billige headsets med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram