Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar – ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

Alene Hjemme På Nettet, DR dokumentar
Maya er deltager i dokumentaren Alene Hjemme På Nettet (Foto: Simon Mouridsen / DR)

I to uger frem fra den 10. marts har DR fokus på børns grænseoverskridende og voldsomme oplevelser på nettet.

Det er dokumentaren ”Alene hjemme på nettet”, der starter temaet.

I dokumentaren fortæller 50 danske børn og unge mellem 12 og 18 år, hvad de oplever på nettet. Ofte aner deres forældre intet om, hvad der foregår i den virtuelle verden, som børnene befinder sig i.

Mange børn sidder måske endda alene på værelset og kigger ned i deres mobiltelefon, tablet eller computer. Eller i sofaen med headset på, så de ikke forstyrrer forældrene. Dette gør at forældrene slet ingen idé har om, hvad børnene ser eller hører.

GUIDE: Første mobiltelefon til børn | Guide til forældre

I dokumentaren kommer det også frem, hvordan de 50 børn ofte møder videoklip med voldsomt indhold, som krig, mord, voldtægt, dødsulykker, selvskade og selvmordsforsøg.

Skræmmende mange børn skriver personligt med AI-robotten i Snapchat

Det kan betyde søvnløse nætter, fortæller nogle børn. Mens andre fortæller det kan give angst, skolevægring, depression, psykologforløb og i de værste tilfælde psykiatriske indlæggelser.

Eksperter fortæller i dokumentaren, hvorfor det ofte er et tabu mellem børn/unge og deres forældre. Mens de opfordrer forældrene til at tale med deres børn om, hvad de oplever online.

LÆS MERE: Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

–”Vi ved, at rigtig mange børn og unge møder både voldsomt og grænseoverskridende indhold på nettet, uden at deres forældre er klar over det,” siger Nikolaj Vitting, chef for indhold og samarbejder på DR, i en pressemeddelelse.

Foruden denne dokumentar, så kommer der også en særudsendelse på DR Ultra, hvor problematikken behandles fra et børne-perspektiv. Ultra Nyt kommer desuden med tre nyhedsindslag, hvor de ser nærmere på forskellige tematikker omkring grænseoverskridende indhold på nettet.

Små børn efterlades alene med skærmen

DR Lær er klar med et nyt læringsmateriale i juni måned, som tager udgangspunkt i de to programmer i dokumentaren ”Alene hjemme på nettet”.

DR har udviklet en digital samtalestarter, hvor børn og forældre guides gennem spørgsmål af Ultra Nyt-værten Solaf Masoud.

Mere til historien

Generelt er der ofte fokus på skærmtiden og sidste år satte TV 2 også fokus på, hvor mange oplysninger spilfirmaer og lignende kan hive ud om børnene. Nu er fokus altså kommet til det, som de ser og oplever online.

Læs også:
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Kunstig intelligens skaber bekymring hos forældre

En ny undersøgelse viser, at forældre er bekymrede for børns brug af kunstig intelligens.

(mere…)
5 billige hovedtelefoner med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Trods øget skærmtid er de digitale kompetencer dårligere hos danske børn

(mere…)
Kunstig intelligens i legetøj: Eksperter advarer om etiske dilemmaer

AI er nu også i legetøj til små børn, mens de større børn har AI-venner. Eksperter er bekymret og advarer om etiske dilemmaer.

(mere…)
AI rykker ind på børneværelset

PLAYi er klar med en interaktiv bamse, som med hjælp fra AI kan fortælle historier.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram