5 tips til at forlænge levetiden på din smartphone
Køb af en ny telefon kan udskydes, hvis du passer på den. Her er 5 tips til at passe bedre på batteriet.
Når du skal investere i en ny smartphone, så koster det en del – uanset om du køber de lidt billigere modeller eller topmodellerne. I dag kan en topmodel nemt koste 8-10.000 kroner eller mere.
Derfor vil man gerne, at smartphonen holder længe, eller er i god stand, så den kan sælges til en fin pris, når man selv vil have en ny.
Små ting kan medvirke til, at mobilen holder længere. Vi har samlet nogle gode råd.
1. Beskyt din smartphone med cover og/eller skærmbeskyttelse
For nogle er det en selvfølge at beskytte smartphonen med cover og/eller skærmbeskyttelse. Det er effektivt, hvis man vil bevare telefonen i flot stand.
Et cover og skærmbeskyttelse beskytter mod stød og slag, som ellers kan føre til uoprettelige skader.
En mobil uden ridser og en fejlfri skærm forøger salgsværdien.
2. Hold din smartphone væk fra høje temperaturer og vand
Hvis din smartphone overophedes på grund af høje temperaturer, så kan det skade batteriet. Din smartphone har det bedst i temperaturer mellem 0 og 35 grader celsius. Det anbefales, at du ikke lægger den i direkte sollys og undgår at eksponere den for direkte kulde.
Fugt er skadeligt i det lange løb, selvom problemet ikke er så stort i dag som tidligere, da flere og flere smartphones er vandafvisende.
Et godt råd er, at holde mobilen væk fra alt slags fugt og ekstreme temperaturer.
3. Fjern ubrugte apps
Det er en misforståelse, at mange apps på smartphonen slider på ydeevnen – med mindre der er tale om apps, der er aktive i baggrunden.
Du skal dog afinstallere apps du ikke bruger, da de over tid kan blive usikre rent sikkerhedsmæssigt, hvis ikke de vedligeholdes. Desuden flyder de jo lagerpladsen op.
4. Hold batteriet sundt
Batteriet er ”hjertet” i din telefon. Derfor er det vigtigt at holde batteriet i den bedst mulige stand.
Det anbefales at holde kapaciteten på mellem 20 og 80 procent. De fleste nyere telefoner har teknologier til proaktivt at optimere batteriet og ikke mindst opladningen.
Adaptiv opladning gør, at telefonen ikke oplades til 100 procent. Systemet lærer, hvornår du står op og oplader derfor til fuld kapacitet lige før vækkeuret ringer.
Det kan godt betale sig, at passe godt på batteriet, da dårlige batterikapacitet er en af de største grunde til, at danskerne køber nye smartphones.
LÆS OGSÅ: Batteriet får danskerne til at købe ny mobil
5. Undlad at lukke dine mest brugte apps
Det er en myte, at man skal lukke sine apps, hver gang man har brugt dem. Telefonen styrer bedst selv hukommelsen.
Hver gang du lukker f.eks. Messenger, så skal systemet bruge nye resurser på at åbne og opdatere data i appen. Det bruger batteri (= dårligere batteritid) og desuden vil appen åbne langsommere.
Du skal kun lukke en app, hvis den f.eks. fejler eller dræner telefonen for ydelse og batteri.
BLIV OPDATERET GRATIS: 4 gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.
Mere til historien
Har du selv gode tips til, hvordan en telefon kan holde længere, så smid en kommentar herunder.