Sonos Move 2 test | Forbedret, tung og dyr
TEST: Batteritiden er længere, og lyden er bedre, men vægten og prisen er stadig høj. Læs min test af den transportable højttaler, Sonos Move 2, her.
Sonos Move 2 er en stor forbedring fra 2019-modellen, der var Sonos’ første transportable højttaler med Bluetooth-mulighed. Det største problem var standbytiden. Selvom den var slukket, så spiste den strømmen i løbet af bare fem dage.
Nu er standbytiden forbedret med 40 procent, ifølge Sonos. Det udvider uden tvivl anvendelsesmulighederne.
Sonos Move 2 er dog stadig en højttaler, der bor på sin oplader, når den ikke bruges mobilt. Efter min opfattelse taler vi om en højttaler, du ”snupper med”, når du på en let måde vil have musikken med ud i haven eller ind i et rum, hvor du ikke har andre højttalere.
Det er ikke en højttaler, som du parkerer på hylden i køkkenet og kun lejlighedsvis oplader.
Ifølge specifikationerne leverer Sonos Move 2 (op til) 25 timers afspilning. I forhold til 2019-modellen er dette en kæmpe forbedring, da denne kun klarede omkring 10 timer.
Lyden: Mere af det hele
Sonos Move 2 to har to separate diskanter – i stedet for én. Det gavner i forhold til lytning på én højttaler. Der er god fylde i lyden og en rimelig punchy bas.
Hvis du lytter til én Move 2, og ikke i stereopar, er lyden dog stadig klemt. Det vil være fint som baggrundsmusik, men det bliver aldrig en tilbagelænet Hi-Fi lydoplevelse.
Sonos er eksperter i at presse rigtigt meget lyd ud af små plastikkasser, hvilket også er tilfældet med Move 2, er lyder ”som Sonos”. Det betyder, at hvis du i forvejen har Sonos højttalere i hjemmet og holder af lydprofilen, så matcher Sonos Move 2 perfekt dine forventninger.
Det er vanskelig at afgøre om 2023 modellen lyder markant bedre, men min opfattelse er, at der naturligvis er forbedringer – særligt i lyset af automatisk Trueplay, som selv tilpasser EQ og lydbilledet efter omgivelserne. Tilpasningen sker hvert minut.
Designet er i øvrigt tro mod den originale model, men vægten er stadig cirka tre kilo, hvilket i øvrigt føles ret voldsomt, hvis man hurtigt griber ud efter højttaleren for at tage den med.
Fleksibel tilslutning
Move 2 fungerer fuldt ud som andre Sonos-højttalere via Sonos egen app, der også er påkrævet ved førstegangsopsætningen.
Når musikken spiller, så kan du streame til Move 2 fra dine Apple-enheder (iOS 11.4 eller nyere) eller anvende Bluetooth. Det gør højttaleren noget mere fleksibel end Sonos oprindelige serie af højttalere, der var total lukket fra omgivelserne.
USB-C porten på bagsiden kan desuden anvendes som line-in, hvor du kan slutte f.eks. en telefon eller CD-afspiller. Du skal dog lige købe en Sonos Line-in Adapter, da den ikke medfølger i salgspakken.
Betjeningen sker fra telefonen, men du kan justere lydstyrken og stoppen musikken via de touch-baserede klapper på toppen.
Du skal vide, at Sonos Move 2 er IP56-certificeret, så den klarer en kort regnbyge eller skiftende luftfugtighed. Den er også ”shock absorbent”, så den ikke går fra hinanden, hvis den tabes på gulvet.
Du kan betjene Sonos Move 2 via stemmekontrol, men det kræver enten du anvender Amazon Alexa, som jo ikke rigtig er en ting i Danmark, eller Sonos egen ”Voice Control” der virker kun på engelsk og fransk.
Konklusion: Ikke en revolution
Hvis du i dag har en Sonos Move (2019), så skal du kun opgradere, hvis du går efter mere batteritid. Jeg tror ikke, at du bliver ret meget lykkeligere på lydsiden.
Skulle jeg have en transportabel Sonos, så blev det Sonos Roam, der rent faktisk er transportabel – og hvor lyden, trods størrelse, imponerer. Læs her min test af Sonos Roam.
Prisen på 3.699 kroner (vejledede) synes jeg er i overkanten.
Samlet kvalitet kontra pris ender på 4 ud af 6 stjerner.
LÆS OGSÅ: Test af HomePod Mini – vildt småt – vildt godt
Aktuelle priser på Sonos Move 2
Herunder kan du se dagspriserne på Sonos Move 2.
Vi henter priserne. Vent venligst ⏳
Indlæses priserne ikke?
Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
- Lyder bedre og har flere detaljer med end forgængeren
- Stor lyd med bas og fylde
- Mange tilslutningsmuligheder – Bluetooth, AirPlay og kabel
- Fuld integration i Sonos app og system
- Længere drifts- og standbytid
- Sættes let på opladeren – en krans med to opladepoler
- Understøtter stereopar
- Automatisk Trueplay
Lidt at tænke over
- Forholdsvis høj pris
- Temmelig tung ift. at være mobil
- Lyden opleves kompakt
- Skal tit på opladeren
- Stemmestyringsmulighed er p.t. ikke relevant i Danmark
Mere til historien
Et af de store problemer for Sonos er, at markedet for transportable højttalere er enormt stort. Ét eksempel er aBOOM+ fra danske Kreafunk. Det er en simpel Bluetooth højttaler der er lettere, billigere og mere intuitiv at tage med på farten.