Ny B&O-højttaler er en hyldest til ikonerne
Beosound A5 er en ny eksklusiv højttaler fra B&O, som har sat genanvendelse ind i ligningen. Højtaleren minder om Beolit, men er stadig sin egen.
Nej, det er ikke en bette kurv eller en fin lille taske. Det er faktisk et interessant design-samarbejde mellem danske B&O og den dansk-italienske designduo GamFratesi.
Produktet vi her taler om er Beosound A5, som er genfortolkning af Beolit-serien.
B&O-folket kan være helt rolige. Alt er som det skal være. Genkendeligheden er stor – både på design og de tekniske data.
Beosound A5 holder nemlig vanen tro til i den eksklusive, høje ende af bærbare højttalere, og med GamFratesis mellemkomst er der kommet et smukt og friskt pust over det ellers tidløse design fra virksomheden i Struer.
– “Vi er meget begejstrede for vores første samarbejde med GamFratesi – et samarbejde, der har resulteret i to design, som bygger på den skandinaviske æstetik, men med deres helt egen, tydelige design-signatur,” udtaler Michael Henriksson fra Bang & Olufsen i en pressemeddelelse.
Flere farver og udtryk
Beosound A5 fås i to farver. Udgaven i grå aluminium med front i vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ, som ifølge B&O leder tankerne hen på en skandinavisk sommerstemning ved havet, mens versionen i sort antracit kombineret med front og håndtag i mørk eg skaber associationer til vinterens fascinerende skovlandskab.
Træhåndtaget giver noget ekstra til designet – og du kan selvfølgelig bruge det til at bære den gode lyd fra rum til rum. Højttaleren er IP65-certificeret og dermed beskyttet mod vand og støv.
Detaljer om teknikken i Beosound A5
- 12 timers batterilevetid
- Trådløs mobiloplader integreret på toppen
- Styring enten via det indbyggede panel eller fra Bang & Olufsens app
- Højttaleren har et 4-vejs driver setup med fire digitale forstærkere, der tilsammen giver 280 watt effekt
- Dynamisk 360 graders lyd
- Lyden skabes af Beamforming-teknologien, der først blev brugt i Beolab-serien
Ifølge B&O er der desuden tænkt på genanvendelse, så når Beosound A5 er udtjent, kan den skilles ad og genanvendes.
Gensyn med Beolit
En hilsen til B&O-ikoner
Bag GamFratesi, som har adresse i Købehavn, står altså den dansk-italienske designdue Stine Gam og Enrico Fratesi. De beskriver deres design af Beosound A5, som bløde, organiske former og naturmaterialer der refererer til de buede kanter og håndtag på Beolit 607, der blev lanceret i 1960.
Også træfinishen i teaktræet på Beolit 800 og Beolit 1000, oprindeligt designet af Jacob Jensen fra slut 60’erne til begyndelsen af 70’erne, har inspireret GamFratesis designproces mod Beosound A5.
RETRO-TECH: Synes du også, at retro-tech som vinyler og pladespillere er hyggeligt? Så lyt til vores podcastepisode om vinyler og retrotech.
Det koster Beosound A5
Beosound A5 er ude på markedet og er prissat til henholdsvis 7.499 kroner for den lyse Nordic Weave og 8.299 kroner for mørke Dark Oak.
Vi har endnu ikke haft Beosound A5 forbi kontoret, men tidligere anmeldte vi Beosound Level, der også tilhører den øverste prishylde. Det kan godt være, at prisen er høj, men det er kvaliteten altså også.
Læs her om vores oplevelser med Beosound Level.
Mere til historien
For B&O-aficionados og ditto samlere, så har B&O siden årsskiftet sendt de kritikerroste og prisvindende støjreducerende Beoplay EX ear-buds på markedet i specialudgaver. Læs mere om det her