Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

Læseapps i skolen
(Foto: Pr)

Gamification, også kendt som spilbaseret læring, vinder frem i Danmark via apps, som giver brugerne point, når noget er korrekt.

Det styrker børnenes faglige motivation, men giver også lærerne mulighed for, at få indblik i elevernes individuelle læse- og udviklingsniveau. Sådan lyder det fra Thomas Tegner, der er landechef for Pickatale Danmark.

-“Børn vokser i dag op med computer og iPad, og de fleste uanset alder kan lide at game, så en spilbaseret læring vil ofte være en virksom måde at motivere børn til at læse. Gennem de indbyggede spil, konkurrencer og quizzer kan børnene selv og deres pædagoger og lærere få indblik i deres læsefaglige niveau,” siger Thomas Tegner i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Skærmtid kan ødelægge små børns hjerne

Læse-app giver info om de individuelle niveauer

Ofte er der stor spredning i læseniveauet i en skoleklasse, hvilket gør det relevant, at få indblik i det individuelle niveau. 

-“Læsebaserede niveauforskelle blandt skolebørn opstår blandt andet som et produkt af en række miljømæssige faktorer. Hvis forældrene for eksempel altid har læst og haft bøger fremme i hjemme, har børnene bedre forudsætninger for selv at gribe fat i læsningen,” siger Lisbet Vestergaard, der er projektleder hos tænketanken Fremtidens Biblioteker.

Pickatale er et bud på en læseapp med indbyggede spilelementer, der netop nu er ved at blive udrullet på flere skoler og daginstitutioner. I appen kan man monitorere børnenes fremgang i forhold til antallet af læste bøger, tiden de bruger på dem og hvordan de efterfølgende klarer quizzer. 

Der findes også en læseapp, som hedder Manemo (anmeldelse), hvor forældreappen har en række funktioner, der gør det muligt at belønne barnet og se læsehastighed m.m.

LÆS OGSÅ: Når skolebørn får mobil – dette skal du overveje nøje

Mere til historien

Skal læseapps kunne bruges til noget, så skal man være sikker på, at brugerne benytter egne profiler, da resultaterne bliver misvisende, hvis andre har brugt ens adgang.

Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Teknologiforståelse skal på skoleskemaet

En ny digitaliseringsstrategi bringer teknologiforståelse på skoleskemaet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram