Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket
I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.
Dropbox og Snapchat er på listen over de apps, som Center for Cybersikkerhed ikke mener, at ansatte i staten, herunder politikere, skal have på arbejdstelefonerne.
Du har nok allerede hørt, at kinesiske TikTok er under beskydning fra alle sider – også uden for Danmark – nu er turen kommet til amerikanske Snapchat.
Over for Ekstra Bladet har Center for Cybersikkerhed nægtet at kommentere på, hvorfor Snapchat og Dropbox er uønskede på arbejdstelefonerne.
Ekspert i cybersikkerhed, security and compliance manager i Dubex, Sofie Freja Christensen, vil derimod gerne komme med et bud på, hvorfor CFCS blacklister Snapchat, skriver Radar.
Hun siger til Radar, at det givetvis er et problem, at appen anvender GPS-tracking. GPS var nemlig også et problem for løbeappen Strava, som ligeledes er på myndighedernes blackliste.
Den første fane i Snapchat er et kort, hvorpå man kan se, hvor ens venner er – og de kan også se dig. Som standard er denne funktion aktiveret og appen skal nok løbende minde dig om, at funktionen ”skal” aktiveres.
Snapchat: Privatliv er indbygget
I månedsvis har Radar forsøgt at få et interview med Snapchat, men det er ikke lykkedes.
Via mail skriver en talsperson dog, at firmaet bag ”har bygget privatliv og sikkerhed ind i appen fra start”.
Desuden mener Snapchat, at de er frontløbere inden for kortlivede beskeder.
Snapchat fungerer således, at når en besked er læst af modtageren, så slettes den automatisk.
JEG MENER: Snapchat er et KÆMPE problem
Mange forældre lader mindreårige børn bruge Snapchat, endda med egne konti. I lighed med TikTok eksponeres barnet for videoindhold af forskelligartet kvalitet – og langt fra alt er egnet til børn.
Dernæst kan der chattes med andre – børn såvel som voksne. Da beskederne i en chat forsvinder i købet af kort tid, har forældre INGEN mulighed for at se, hvad der er foregået.
Skulle barnet komme i forbindelse med en voksen, som ikke ’vil dem noget godt’, kan ingen voksne hjælpe dem. DR har dokumenteret, hvordan kriminelle kontakter mindreårige børn.
Dertil kommer, at chatbeskeder børn imellem langt fra er stuerene. Når man ikke ved, hvorfor barnet er ked af det, kan man heller ikke hjælpe. Fordi der ingen historik er, kan man ikke tage en snak om konkrete situationer med andre forældre.
Det nye forældreværktøj i Snapchat er et fint tiltag med LANGT fra tilstrækkeligt.
I forhold til mobning og kontakter til barnet fra pædofile og kriminelle er Snapchat, efter min opfattelse, den farligste app. Snapchat er på ALLE måder uegnet for børn.
Du kan læse mere om Snapchat hos Børns Vilkår.
/John G., MereMobil.dk
BAGGRUND: Så farlig er TikTok
LYT MED: Har du Kina-frygt? Forstå TikTok sagen
Mere til historien
Snapchat er et amerikansk firma, der udgives af Snap Inc. Appen er tilgængelige i 37 sprog. Aldersgrænsen for at have en profil på Snapchat er 13 år, som på andre sociale medier, men det hverken overholdes eller håndhæves.