Pixel 7 test | Google imponerer igen

TEST: Mindre skærm, færre kameraer og langsom opladning. Pixel 7 har mangler – men prisen er lavere end Pixel 7 Pro. Skal du købe? Læs min Pixel 7 test.

Pixel 7 test
Pixel 7 er en mindre, men også billigere udgave af Pixel 7 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Når folk skal forklare hvorfor de vælger iPhone, er begrundelsen tit at hardware, software og økosystem spiller godt sammen. Det giver jo ganske god mening, da Apple selv står for alle tre dele.

Derfor giver det også god mening, at jeg stod med præcis den samme følelse, da jeg i starten af oktober fik stukket en Pixel 7 Pro i hånden (anmeldelse). Her er Google herre over både hardware, software og økosystem. Resultatet? Det kører på skinner – som “Androids svar på iPhone“.

Jeg har i mellemtiden modtaget den mindre og billigere Pixel 7. En lavere pris betyder jo ofte dårligere specifikationer. Det er da også tilfældet her.

Pixel 7 koster fra 4.999 kroner mens Pixel 7 Pro koster fra 6.999 kroner.

Velkommen til min Pixel 7 test.

Specifikationer: Pixel 7

  • Skærm: 6,3”, 1080 x 2400 px, 90Hz
  • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus
  • Processor: Google Tensor G2
  • Sikkerhedsmodul: Titan M2
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: ja
  • Kamera 1, standard: 50 MP, f/1.9
  • Kamera 2, ultra vidvinkel: 12 MP, f/2.2, 114 gr.
  • Frontkamera: 10,8 MP, f/2.2
  • RAM: 8 GB (LPDDR5)
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • Forbindelser: Op til Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC
  • Biometrisk godkendelse: I skærmen
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Batteri: 4.355 mAh
  • Opladning: Op til 30 watt
  • Mål: 155,6 x 73,2 x 8,7 mm.
  • Vægt: 197 gram
  • System: Android 13 (opdateres indtil juli 2025)

Samme design bare mindre

Pixel 7 vs Pixel 7 Pro
Pixel 7 er langt mere håndterbar end storebror Pixel 7 Pro (Foto: MereMobil.dk)

En af de få ting ved Pixel 7 Pro, jeg ikke roste til skyerne, var designet af kameramodulet på bagsiden. Det sagt, er det dog rart at se noget andet, end hvad de andre producenter disker op med.

Google har holdt fast i kameramodulet fra promodellen. Modulet er placeret i en bjælke på tværs af telefonens øverste del. Denne gang udført i samme matte aluminium, som rammen om telefonen. Det klæder designet utrolig godt.

På højre side finder vi øverst en tænd/sluk-knap og lige under sidder knappen til lydstyrken. Det er komplet omvendt af stort set alle andre telefoner jeg har haft i hånden. Jeg havde dog vænnet mig til det på Pixel 7 Pro og det føles normalt nu.

Forsiden prydes af en 6,3 tommer stor og helt flad skærm. Jeg foretrækker klart den flade skærm, fremfor de rundede kanter på Pixel 7 Pro.

Pixel 7 går i ringen med en kampvægt på 197 gram, så den er ingen letvægter, men den føles robust og man er aldrig i tvivl om, at man får fuld valuta på byggekvaliteten.

Alt i alt går størrelse og vægt op i en højere enhed og leverer en god håndfuld, der er let at have med og håndtere i hverdagen.

Jubii! Ingen bloatware

Android bliver ikke mere ren end det du finder på Pixel telefonerne. Der er ikke skyggen af bloatware (uønsket software) og Android ser ud som Google har tænkt det – med udelukkende Google-apps.

Det fungerer som forventet godt. Alt spiller upåklageligt sammen og mangler man noget, installeres det bare fra Play Store.

Googles grafiske design Material You byder ikke på mange temaer og tilpasningsmuligheder i brugerfladen, som vi f.eks. ser det på Samsung og Xiaomis telefoner.

Google har dog med Android 13 oppet sig lidt på den front. Det betyder blandt andet, at man nu kan vælge mellem 16 farvetemaer fremfor fire, eller du kan lade Android tilpasse farverne til dit baggrundsbillede. Farvevalget er gennemgående i brugerfladen og apps.

Selve Android-platformen bliver opdateret indtil 2025 og sikkerhedslaget frem til 2027.

ANDROID : Pixel 7 Pro og Pixel 7 er født med Android 13. Det er på Pixel-telefonerne, at du først får nye Android-udgaver. Googles Pixel-serie tilbage til Pixel 4 (2019) blev opdateret til Android 13 den 14. august 2022. Producenter som Samsung og andre opdaterer først til nye Android-versioner, når disse er tilpasset og testet på de udvalgte enheder. Det er ikke nødvendigvis alle telefoner i en producents udvalg, der bliver opdateret.

En processor der prioriterer anderledes

Google benytter det spritnye chipset Tensor G2 i Pixel 7. Det er en processor, der prioriterer anderledes end konkurrenterne. Tensor G2 sidder også i Pixel 7 Pro.

Kigger man udelukkende på benchmarkresultater, kan den ikke følge med Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1. Hvor den derimod udmærker sig er med Googles maskinlæring og talegenkendelse. Tensor G2 bidrager også til Pixel 7 Pro’s gode billed- og videokvalitet.

Herunder kan du se benchmarkmålingen.

GB 1-coreGB 2-coreGB OpenCLAntutu
Google Pixel 71.0313.2984461759.881
Google Pixel 7 Pro1.0393.1644.424781.779
Motorola Edge 30 Fusion1.1733.6694.714852.460
GB = GeekBench 5

Som det var med Pixel 7 Pro, har de lidt undervældende benchmarkresultater ikke betydet noget i hverdagen. Den har simpelthen blæst igennem alt hvad jeg har udsat den for.

Der er spillet, set YouTube og serier og det uden at den bliver varm eller dykker i ydelse på noget tidspunkt.

I samarbejde med Tensor chippen sørger Titan M2-sikkerhedschippen for at andre ikke får adgang til dine data eller telefon. Det er Titan M2, der styrer blandt andet fingeraftrykslæseren i skærmen og ansigtsgenkendelse via selfiekameraet.

Kameraet tager lækre billeder

Pixel 7_camera
Pixel 7 har nogen af de bedste kameraer på markedet, uanset prisen (Foto: MereMobil.dk)

På bagsiden sidder to kameraer. Et 50 megapixel vidvinkel og et 12 megapixel ultravidvinkel. De kan begge skyde video i 4K med op til 60 fps og understøtter 10-bit HDR. Foran sidder et 10 megapixel kamera.

Kameraerne på bagsiden giver de lækreste billeder. Skarpe, med masser af farve og visuelt flotte i næsten alle situationer. Peg det mod det du ønsker, i en hvilken som helst belysning og der er en stor sandsynlighed for at du får et resultat, at du vil være tilfreds med. Jeg elsker, at jeg ikke skal tænke så meget, men bare pege og skyde.

Googles Night Sight får mange detaljer frem når mørket falder på, uden at fjerne indtrykket af at det er mørkt. Det kan kæmpe lidt med at finde fokus når du kommer for tæt på dit motiv, men ryk et par centimeter frem eller tilbage så forsvinder problemet.

Den største skuffelse er selfiekameraet. Det er ikke dårligt, men detaljegraden lever ikke op til, hvad vi ser på Samsungs og Apples topmodeller. Til gengæld leverer det konsekvent gode farver og dynamik uanset lysforholdene.

Se testen af Pixel 7

Billeder taget med Google Pixel 7

Eksklusive fotofunktioner i Pixel

Takket være Tensor G2 og Googles softwaretryllerier, er der en række funktioner, der er eksklusive på Pixel og som IKKE kommer til andre Android-telefoner.

Det drejer sig blandt andet om Photo Unblur, der kan gøre slørede billeder skarpere, Magic Eraser der kan fjerne et eller flere uønskede elementer i et billede. Bare tegn en ring om det uønskede og tryk fjern, så fjerner Google det og erstatter det med en passende baggrund.

For folk med mørkere hudfarver, er der Real Tone som sørger for mere ægte farver.

Har du en lille Steven Spielberg i maven, kan du benytte Cinematic Blur der holder fokus på personer, dyr eller genstande og slører baggrunden som vi kender det fra portrætfotos. Det kan give et mere professionelt udtryk i dine videoer.

Pixel 7 mangler zoom- og makrofunktioner, men byder stadig på nogen af de absolut bedste kameraer uanset prisen.

90 Hz er mere end rigeligt

Pixel7_screen
6,3 tommer og 90 Hz er mere end rigeligt til både spil, video og daglig brug (Foto: MereMobil.dk)

Vi lever i en tid hvor en 6,3 tommer skærm anses for at være lille. Jeg synes den er rigelig stor til både spil, video og dagligt brug af apps. Farverne på AMOLED skærmen er gode og den understøtter HDR10+.

Den har en opdateringshastighed på 90 Hz, hvilket først fik mig til at rynke lidt på øjenbrynene, men jeg har i realiteten ikke kunne se den store forskel i forhold skærme med 120 Hz opdatering.

Telefonen har højtalere i top og bund og de lyder fornuftigt, uden at man bliver overvældet. Lyden er fin til håndfri opkald eller podcasts, men skal du høre musik eller have god lyd til filmen, så anbefaler jeg at du finder et par hørebøffer frem.

Strøm nok til en hel dag

En flot skærm og fornuftig lyd indbyder til masser af skærmtid og jeg har ikke holdt mig tilbage med brug af telefonen. Alligevel har jeg typisk sluttet dagen af med omkring 20 procent tilbage på batteriet.

Og det er godt, for opladningen foregår kun med 30 watt og det tager altså 30 minutter at ramme 51 procent og 1 time og 45 minutter for en fuld opladning. Det har ikke været et problem, da jeg har ladet om natten, men der er uden tvivl plads til forbedring – her er Google bagud i forhold til konkurrenterne.

Konklusion: En telefon der kan anbefales

Pixel 7 x Pixel Buds Pro
Jeg kan kun anbefale Pixel 7. Størrelse, ydelse og pris rammer helt rigtigt (Foto: MereMobil.dk)

Jeg sagde det om Pixel 7 Pro og nu siger jeg det igen om Pixel 7. Dette er en telefon, der skal opleves, fremfor at du blot læser specifikationer og benchmarks.  

Det er en telefon, der udstråler kvalitet, har en let håndterbar størrelse, tager imponerende billeder og hvor skærm og lyd lever helt op til hvad konkurrenterne har at byde på.

Til en pris på 4.999 kroner får en model med 8 GB RAM og 128 GB lager, hvor Google står for både software og hardware og hvor du er garanteret de nyeste opdateringer tre år frem. Jeg synes, at Google leverer en rigtig fin pakke.

Jeg er ikke den største fan af designet af kameramodulet, der er ingen optisk zoom og der er helt klart plads til forbedring på opladningshastighed.

Alligevel er det her en af de telefoner jeg ikke har lyst til at lægge tilbage i kassen efter endt test.

Google Pixel 7 lander på 5 ud af 6 stjerner. En helt klar anbefaling fra mig.

Forklaring: Hvad er Google Pixel?

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Ren Android – 100 %, uden bloatware
  • Softwareopdateringer i lang tid – først med nye Android-udgaver
  • Fantastisk kamera med mange unikke funktioner specielt for Pixel
  • God ydelse uden overophedning
  • Flot skærm
  • God lyd
  • Prissætningen er rigtig
  • Håndterbar størrelse

Lidt at tænke over

  • Langsom opladning
  • Du skal oplade hver dag
  • Ingen zoom eller makro funktion

Mere til historien

Samsung, Motorola og flere andre har allerede sendt foldbare telefoner på markedet. Og passer rygterne, ser det ud til, at Google også kommer med deres bud på en foldbar telefon i maj 2023.

Google Pixel 7
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram