Nothing Phone 1 test | Ikke noget særligt

TEST: Nothing Phone 1 har desværre en del børnesygdomme og er ikke afgørende anderledes end sine konkurrenter.

Nothing Phone 1 test
De lysende LED-striber på Nothing Phone 1 er det, som skal sælge telefonen (Foto: MereMobil.dk)

Medgrundlæggeren af OnePlus, Carl Pei, har vendt sit gamle firma ryggen og grundlagt teknologivirksomheden Nothing. Budskabet var, at nye produkter skal ”gentænkes” og at ”det er let at lave noget, som tidligere er lavet”.

Resultatet er blevet Nothing Phone 1. Det er en Android-baseret mellemklassetelefon, hvor startprisen er 3.799 kroner for 8 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Selvom Carl Pei ville ”gentænke”, så er resultatet en telefon, der i åbenlys grad planker iPhone-designet på flere punkter. Ligheden er så tydelig, at selv ikke-tech-interesserede personer, jeg har mødt, kommenterede det første gang de så den.

Bagsiden er gennemsigtig, så spolen til trådløs opladning kan ses, hvilket også giver mulighed for LED-striber. Jeg medgiver, at det trods alt giver et udtryk, som ingen andre telefoner har.

Specifikationer: Nothing Phone 1

  • Skærm: OLED 6.55″, 1.080 x 2.400 px, 402 PPI
  • Beskyttelse: Gorilla Glass på forside
  • Opdateringshastighed: 60-120 Hz, adaptive / 240 Hz touch-sampling
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 778G+
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera 1: 50 megapixels, OIS, EIS, f/1.8, Sony IMX766-sensor
  • Kamera 2: 50 megapixels, 114 gr ultra vidvinkel, f/2.2, EIS, Samsung JN1-sensor
  • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.2, Sony IMX471-sensor
  • RAM: 8 / 12 GB
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • NFC: Ja
  • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g, hotspot (Wi-Fi 4/5/6) + Bluetooth 5.2
  • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykslæser i skærmen
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Batteri: 4.500 mAh
  • Opladning: 33 watt opladning (oplader medfølger ikke)
  • Trådløs opladning: 15 watt
  • Mål: 159,1 x 75,8 x 8,2 mm.
  • Vægt: 193,5 gram
  • System: Android 12 + Nothing OS

LED-blinklys giver ingen mening

Nothing har talt meget om deres Glyph-interface; et smart ord for LED-striber på bagsiden. Nogen vil synes det er fancy, at kunne se nogle blink når telefonen ringer eller du har modtaget en besked.

Ofte ligger telefonen alligevel med skærmen opad, hvorfor LED-striberne ikke ses.

Du kan dog bruge dioderne som udfyldningslys ved videooptagelse. Det skal siges, at lysstyrken og dermed effekten er relativt begrænset.

Kører varm og bryder sammen

Nothing Phone 1
Bagsiden er gennemsigtig så man kan se spolen til trådløs opladning (Foto: MereMobil.dk)

Den termiske styring halter kraftigt på Nothing Phone 1.

Der er mellemklasse-processoren Qualcomm Snapdragon 778G+, som telefonen er baseret på. Processoren giver en gennemsnitlig ydelse, som er godkendt. Herunder kan du se benchmarkmålinger op mod nogle tilsvarende telefoner.

Normalt udvikler en mellemklasseprocessor ikke ret meget varme, når den presses, men det gør denne. Jeg tænker, at der ikke er nok styr på kølingen.

Jeg har oplevet, at Nothing Phone 1 kom med en varmeadvarsel, mens jeg scrollede Instagram – ved stuetemperatur i omgivelserne. Det har jeg aldrig oplevet før. Efter nogle minutter vågnede telefonen igen.

En stresstest bekræftede problemet. I en 15-minutters test kørte processoren med 30 procent nedsat hastighed i 10 af minutterne.

AntutuGB 1 / 2 CoreGB OpenCL
Nothing Phone 1561.890808 / 2.8112.811
OnePlus Nord 2T608.207820 / 3.1205.614
Motorola Edge 30543.059824 / 2.7962.573
GB = GeekBench 5
NothingPhone1-højtemperatur
Advarsel fra Nothing Phone 1 efter et stykke tid på Instagram (Foto: MereMobil.dk)

Ikke flydende grafik

OLED-skærmpanelet har 120 Hz opdateringshastighed på papiret. Det er også det, som systemet rapporterer. Det er bare ikke sådan, at det opleves.

Jeg synes ikke, at skærmbilledet er specielt flydende, selvom der er 120 opdateringer hvert sekund. Alternativet er 60 Hz indstillingen, der får grafikopdateringen til at blive helt håbløs.

Skærmbilledet udfordres udendørs og når kameraet åbnes, virker det som om, at lysstyrken reduceres yderligere. Det giver ikke en god brugeroplevelse.

Brugerinterface på Nothing Phone 1

Et fint mellemkamera

Hovedkameraet har 50 megapixels opløsning. Det er en Sony IMX766-sensor, som vi også finder i OnePlus Nord 2T og OnePlus 10T.

Du får nogle rimelige billeder, men de er ikke overdrevne gode. Oftest er de lidt farvefattige og et tryk på ”automatisk” i Google Fotos er vejen frem, hvis resultatet skal løftes.

Kamerasoftwaren angiver 2x zoom. Dette er dog digitalt, da der ingen optisk 2x zoom linse er i Nothing Phone 1. Der er derimod en 50 megapixels ultra vidvinkelsensor.

Videodelen kan optage i op til 4K-kvalitet, men det skal du ikke aktivere. Videoer i denne indstilling er ikke ret flotte og der ses en del støj på billedet.

Du skal også forberede dig på, at udløserknappen ”tænker lidt”, når du trykker. Så tryk i god tid, når du står foran det perfekte Kodak moment.

Billeder taget med Nothing Phone 1

Underlige ændringer af Android

Telefonen er baseret på Android 12, men særligt i topgardinet ses nogle mystiske grafikændringer. De to øverste ikoner angiver forbindelser og Bluetooth. På forbindelser kan der scrolles til siden mellem Mobildata, Wi-Fi og Hotspot.

Opbygningen lægger op til, at du kan aktivere eller deaktivere f.eks. Wi-Fi eller Hotspot. Det sker bare ikke. I stedet åbner en indstillingsliste, hvor funktionen kan betjenes. Dette er ikke særligt logisk.

I modsætning til andre telefoner, så kan Hotspot ikke aktiveres, før du har deaktiveret Wi-Fi – noget der normalt sker automatisk.

Notning Phone 1 har en velfungerende fingeraftrykssensor i skærmen, men også den mere usikre ansigtsgenkendelse, virker fint.

Lydkvaliteten ved samtaler er ret fin, 5G- og Wi-Fi-forbindelserne er stabile og hurtige men spiller du musik og podcasts gennem højttalerne vil du opleve, at kvaliteten er noget begrænset.

Nothing Tech skal dog have STOR ros for, at Android-systemet er fri for bloatware.

Kører en dag uden opladning

Nothing Phone 1
Det tager omkring en halv time, at nå næsten halv kapacitet på batteriet, når du oplader Nothing Phone 1 (Foto: MereMobil.dk)

Nothing Phone 1 har ikke det største batteri i verden, men den formår at holde sig flyvende gennem hele dagen – og endda til næste morgen.

Jeg er temmelig vild med, at man får trådløs opladning med som en mulighed. Hidtil er trådløs opladning ikke noget vi ser ret meget til i prisklassen under 4.000 kroner.

Opladningshastigheden er skuffende. 33 watts effekt understøttes, hvilket resulterer i 1-45 procent på en halv time. Det er ikke godt nok. Den noget billigere Xiaomi Redmi Note 11 Pro klarer 50 procent på bare et kvarter – og der kan findes flere andre tilsvarende eksempler.

Nej! Der er ikke en hype!

Jeg har tit hørt ordet ”hype” omtalt i samme sætning som Nothing Phone 1. Jo det er da interessant, når en udbryder fra ét mobilvaremærke forsøger sig med et nyt projekt. Det skaber nogle forventninger – men en ”hype” – det tror jeg så ikke.

Kun i teknologikredse er Nothing Phone 1 kendt. Vi er udsat for det kendte marketingstrick, at hvis du bare nævner noget mange gange nok, så bliver det automatisk en ”sandhed”.

Derfor kan vi på ingen måde tale om at produktet er “hypet op”.

SÅDAN BLIVER NOTHING PHONE 1 OPDATERET: Nothing Tech oplyser til MereMobil.dk at de vil udsende opdateringer til Android og styresystemet i tre år. Sikkerhedslaget bliver opdateret hver anden måned i fire år. Ifølge Android Authority vil Nothing Phone 1 få Android 13 ”i første halvdel af 2023”.

Aktuelle priser på Nothing Phone 1

Herunder kan du se dagspriserne på Nothing Phone 1.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Konklusion: Kan ikke noget som ikke allerede findes

Nothing Phone 1
Nothing Phone 1 er ikke afgørende anderledes end konkurrenterne i den samme prisklasse (Foto: MereMobil.dk)

Blinkende lysdioder kan de fleste lave og et brugerfladeskin med terminal-skrift og et robot-lyddesign er bare ikke nok. Vi lever i en tid med en gigantisk konkurrence, hvor man virkelig skal stramme op.

Nothing Phone 1 er på ingen måde nytænkning. Det er mere af det samme – og med flere fejl. Prisen på 3.799 kroner gør heller ikke noget godt.

De nære konkurrenter er Motorola Edge 30 og OnePlus Nord 2T. Disse koster hhv. 3.000 kroner og 2.650 kroner. Begge er bedre køb end Nothing Phone 1.

I et bredere perspektiv har det kostet utroligt mange penge for Motorola og OnePlus at vinde markedsandele. I Danmark havde Motorola i januar 4,6 procent mens OnePlus lå på 3,8 procent.

Hvis Nothing Tech på nogen som helst måde skal gøre sig gældende, kræver det mere end robotlyde, blinklys og en ikkeeksisterende hype. Lad os starte med et bedre og mere stabilt produkt.

3 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God batteritid – mere end en hel dag
  • Lydkvaliteten er god ved samtaler
  • Trådløs opladning
  • God ydelse der passer til prisen
  • Fint mellemklasse-kamera
  • Designkvaliteten opleves god
  • Ingen bloatware

Lidt at tænke over

  • 120 Hz opleves ikke flydende
  • Skærmlysstyrken opleves som for lav, udendørs
  • Termisk design / køling er ikke god nok
  • Ikke specielt hurtig kablet opladning
  • Ingen optisk zoom – kun digitalt
  • 4K-video har en del billedstøj
  • LED-striber… Giver det mening?

Mere til historien

Du kan godt bruge telefonen i regnvejr eller spilde lidt vand på den. Nothing Phone 1 er IP53-certificeret; slash, vand og støj modstandsdygtig.

Nothing Phone 1
Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Dreame X40 Ultra test | Støvsuger og vasker også i hjørnerne

TEST: Dreame X40 Ultra efterlader gulvet skinnende rent. Selv mine kræsne fødder elsker resultatet. Læs min test og få mine oplevelser.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 – er den over 15.000 kr. værd? 

VIDEO: Samsung har denne sommer lanceret en ny generation af deres Fold-telefon. Den vilde pris får os til at spørge: Er telefonen pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram