Hver femte bekæmper madspild via apps
Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.
En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser danskernes brug af madspilds-apps. Undersøgelsen er netop offentliggjort. Undersøgelsen viser, at der er sket en stor stigning blandt unge i forhold til 2020.
Samlet set har tæt på hver femte dansker benyttet apps til bekæmpelse af madspild i løbet af de seneste tre måneder.
Kigger vi nærmere på tallene er det særligt de 16-24-årige. Her er andelen steget fra 19 til 29 procent.
LÆS OGSÅ: Too Good To Go hitter på verdensplan
I starten af 2022 var der 800.000 dansker, som reducerede madspild via apps.
Glæden er også stor over, at det særligt er de yngre, som har benyttet madspildsapps. Det har nemlig tidligere været svært at få de unge til at tage del i madspildskampen.
Rekord i madspild
I 2021 konkluderede en undersøgelse foretaget af Madkulturen, at de unge havde danmarksrekord i madspild.
-“Vi har de seneste år haft stort fokus på at få de unge til at engagere sig mere i kampen mod madspild. Det har jo været lidt et paradoks, at den mest klimabevidste generation også har været de største madspildssyndere. Så jeg er meget glad for at se, at de har taget brugen af madspildsapps til sig,” siger Heidi Boye, der er landechef i Too Good To Go.
Too Good To Go er Danmarks største madspildsapp.
Foruden at være landechef i Too Good To Go så har Heidi Boye også en ph.d. i forbrugeradfærd. Og hun er heller ikke i tvivl om, at den igangværende inflation har øget interessen for madspildsapps. Da de stigende priser helt sikkert kan mærkes – også hos de studerende.
Too Good To Go har også tidligere meldt ud, at de i takt med inflationen har oplevet en stigende efterspørgsel.
Mere til historien
I midten af august kunne Too Good To Go oplyse, at de trods et kedeligt regnskabs år med stort underskud, havde fået en stor kapitalindsprøjtning.