Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

Børn får et digitalt liv tidligere og tidligere via gaming, sociale medier m.m., men forældrene sætter sig ikke ind i det. Det viser ny undersøgelse fra YouGov foretaget for Elgitanten (Foto: Elgiganten)
Børn får et digitalt liv tidligere og tidligere via gaming, sociale medier m.m., men forældrene sætter sig ikke ind i det. Det viser ny undersøgelse fra YouGov foretaget for Elgitanten (Foto: Elgiganten)

De mange forskellige elektroniske produkter der findes, som børn får tidligere og tidligere, giver en udfordring hos mange danske familier.

Forældrene har svært ved at følge med i og forstå den digitale verden, som er en verden børnene bruger meget tid i.

Så meget spiller danske børn

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Elgiganten, viser, at mange voksne danskere får sværere og sværere ved at følge med i den teknologiske udvikling. Det betyder, at mange forældre hægtes af i forhold til at forstå børnenes dagligdag med internet, computer og gaming. Undersøgelsen viser, at kløften mellem generationerne bliver større og større. 

Kinesiske børn får grænse for online gaming

Børnene overhaler forældrene

I undersøgelsen har 45 procent af de adspurgte danskere svaret, at forældrene har svært ved at følge med i, eller have overblik over, børnenes digitale liv. I en lignende undersøgelse fra 2020 var det 37 procent, som havde samme holdning.

Omkring hver femte i undersøgelsen mener ikke, at forældrene har kompetencerne til det.

Undersøgelsen viser også, at voksne over 40 år slet ikke forstår gaminguniverset, mens det er lidt anderledes for den yngre generation i undersøgelsen, der er opvokset med teknologien.

Forældrene mangler interesse og lyst

Langt de færreste i aldersgruppen 40-49 år kender begreber som Loot (19 procent), Noob (33 procent) og Twitch (28 procent). Og mange i den aldersgruppe har ellers børn, som bruger disse begreber i dagligdagen. 

Sammenlignes resultaterne fra 2021 med dem fra 2020, så ses en stigende tendens til, at kløften mellem generationerne bliver større, når det kommer til den digitale forståelse. Opfordringen er, at forældrene søger råd og vejledning.

Kigger du på skærmen, når du er sammen med børnene?

-”Det er en udfordring, når forældre ikke kan følge med i den digitale verden, som deres børn bevæger sig i. Som forældre vil vi gerne deltage i vores børns liv, og vi engagerer os ofte i de fysiske fritidsaktiviteter. Men mange står af, når det gælder onlineaktiviteter,” udtaler Peter Stedal, adm. direktør i Elgiganten.

Han opfordrer forældrene til at søge råd hos personalet i butikkerne.

Men forældrene er måske ikke klar til at gøre noget. I hvert fald svarer 53 procent af dem over 40 år i undersøgelsen, at de ikke har et ønske om at sætte sig mere end i computerspil. Dog er tallet faldet fra 60 procent i 2020.

Dermed kan det være, at nogle forældre har indset, at det er nødvendigt, hvis man vil forstå den en del af børnenes dagligdag. 

38 procent i undersøgelsen mener også, at forældrene burde vise børnenes interesse for computerspil samme interesse, som de viser deres sportsaktiviteter. I 2020 var det 34 procent, der svarede det. 

Mere til historien

Der er 1.022 danske repondenter, som har deltaget i undersøgelsen og udgør et nationalt repræsentativt niveau af den danske voksne befolkning over 18 år. Du kan læse den fulde rapport fra 2021 her

Apple og Samsung taber terræn

Det globale smartphonemarked er i fremgang. Især premium-modeller står til et boost i salg.

(mere…)
5 billige headsets med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Medierådet: Hjælp dit barn til en tryggere digital hverdag

En ny kampagne fra Medierådet for Børn og Unge retter fokus på en tryggere digital hverdag – med ”den rette indstilling”. 

(mere…)
Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
Australien forbyder sociale medier for unge

Australien går forrest i kampen mod sociale mediers påvirkning af unge og har indført et forbud for unge under 16 år mod brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram