OnePlus afsløret: Skruer ned for hastigheden
OnePlus indrømmer at begrænser CPU-ydelsen ved brug af en række populære apps.
OnePlus bekræfter, at de har en “blacklist” med apps. På listen står der apps, som OnePlus bremser i ydeevne.
Således er populære apps som Chrome, YouTube, Facebook og Twitter ikke oppe i topfart, når du åbner dem på din OnePlus-mobil.
Det er ligesom, når du løfter foden fra gaspedalen for at spare benzin, så skruer OnePlus tempoet ned for at spare på strømmen og dermed øge batteriets levetid.
Det gøres for at finde en slags gylden middelvej mellem ydeevne og batteribesparelse, bekræfter OnePlus i en erklæring:
– Vores hovedprioritet har altid været at give vores produkter en fantastisk brugeroplevelse, hovedsageligt baseret på brugernes feedback. (…) Baseret på det har vores udviklingsteam specifikt set på telefonernes adfærd ved hjælp af nogle af de mest populære apps, inklusive Chrome.
Man kan så undre sig over, at der skal en afsløring til før den sorte liste med apps kommer frem i lyset.
Desuden er den måde OnePlus har begrænset appsene på også noget usædvanlig. Appsene på den sorte liste er nemlig begrænset til ikke at bruge den mest kraftfulde kerne i processoren. Det er ellers den kerne, som mange af disse apps bruger som standard, simpelthen fordi det giver den skarpeste ydeevne.
Techsitet XDA Developers noterer, at OnePlus 9 og 9 Pro trods begrænsningerne i visse apps stadig er hurtige smartphones.
Men XDA Developers mener samtidig, at det er bemærkelsesværdigt, at OnePlus-modellerne ofte har en dårligere ydelse end andre smartphones baseret på det samme chipset; SnapDragon 888.
OnePlus er snart klar med deres næste telefon, OnePlus Nord 2 5G, hvor der satses på en processor fra MediaTek fremfor Qualcomm.
Mere til historien
Apple er også tidligere blevet afsløret i kunstigt, at begrænse ydeevnen for udvalgte apps, men kun når batteriet i telefonen var ved at være kørt træt. Det løste Apple ved at lade brugerne tage et valg. Også her var forklaringen batteriernes længere levetid. Det fortolkede mange som et trick til at gøre ældre iPhones langsommere for at tilskynde til nye køb. Sagen kostede i øvrigt Apple stribevis af retssager og flere hundrede millioner dollar.