Sådan lyder Apples Spatial Audio og Lossless

PRETEST: Apple har frigivet Spatial Audio og Lossless Audio. Vi har givet det en kort lyttetest.

Lossless Audio I Apple Musik-appen (Foto: MereMobil.dk)
Lossless Audio I Apple Musik-appen (Foto: MereMobil.dk)

Dagen derpå herhjemme, efter den store WWDC keynote, er Apple nu klar med både Spatial Audio og Lossless Audio til Apple Music. Dette sker ikke uventet, da Apple tilbage i maj annoncerede at de vil frigive disse to ting engang i juni.

Nu er det så sket, men der er nogle krav. For at gøre brug af Spatial Audio skal man have et par høretelefoner som understøtter dette. Det er lige nu AirPods Max og AirPods Pro som kun understøtter dette. Du kan læse min test af AirPods Max her.

For at gøre brug af lossless-kvaliteten er sagen mere kompliceret. Som man også kan læse på Apples support-side, så kræves en kablet forbindelse for fuldt ud at udnytte det.

Det er altså derfor ikke nok at bruge Bluetooth og afspille Lossless Audio gennem der. Hvorimod det igennem AirPlay er en lidt anden snak. Jeg har ikke kunnet finde ud af om AirPlay understøtter lossless-streaming, eller om den komprimerer den en smule under overførselen.

I hvert fald er det ikke understøttet endnu på HomePod og HomePod Mini, men det vil komme i en opdatering på et senere tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Nyt om iOS 15 – Apple afslører de første detaljer

På AirPods Max er det muligt at lave en kablet forbindelse, for at gå udenom Bluetooth. Alligevel er det ikke nok til at det bliver lossless.

Apple skriver nemlig selv at konverteringen fra analog til digital forringer kvaliteten en smule. Derfor vil det ikke være fuldstændig lossless. Benytter man sig af Apples jackstik adapter, så understøtter den op til 24-bit/48 kHz.

For at slå Lossless Audio til skal man ind i indstillinger og dernæst musik. Her kan man så vælge hvilken standard musikken skal streames i.

Hvordan lyder Spatial Audio?

Under min meget korte test af Spatial Audio i Apple Musik-appen, så lyder det faktisk rimelig fint med Spatial Audio. Jeg er ikke audiofil på nogen måde, og mine ører har svært ved at høre, hvad der lyder bedst. Jeg kan dog sagtens høre, at der er forskel,

OVERBLIK: iOS 15 kan køre på disse iPhones

Som det er meningen med Spatial Audio, så flytter lyden sig i hovedtelefonerne, når jeg drejer hovedet. Det er faktisk en meget rar fornemmelse, men det er ikke noget jeg er sikker på jeg vil bruge fremadrettet.

Det er nemlig en underlig fornemmelse, selvom det er ligesom at afspille musik foran en, og en naturlig ting at lyden flytter sig, hvis man også flytter hovedet.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

For at få adgang til de nye funktioner kræver det minimum iOS 14.6, macOS 11.4 eller tvOS 14.6

Evighedssnakken om Spotify Hi-Fi

Spotify har igen igen igen talt med højere lydkvalitet. Du skal dog forvente en noget højere pris.

(mere…)
iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram