Sådan lyder Apples Spatial Audio og Lossless

PRETEST: Apple har frigivet Spatial Audio og Lossless Audio. Vi har givet det en kort lyttetest.

Lossless Audio I Apple Musik-appen (Foto: MereMobil.dk)
Lossless Audio I Apple Musik-appen (Foto: MereMobil.dk)

Dagen derpå herhjemme, efter den store WWDC keynote, er Apple nu klar med både Spatial Audio og Lossless Audio til Apple Music. Dette sker ikke uventet, da Apple tilbage i maj annoncerede at de vil frigive disse to ting engang i juni.

Nu er det så sket, men der er nogle krav. For at gøre brug af Spatial Audio skal man have et par høretelefoner som understøtter dette. Det er lige nu AirPods Max og AirPods Pro som kun understøtter dette. Du kan læse min test af AirPods Max her.

For at gøre brug af lossless-kvaliteten er sagen mere kompliceret. Som man også kan læse på Apples support-side, så kræves en kablet forbindelse for fuldt ud at udnytte det.

Det er altså derfor ikke nok at bruge Bluetooth og afspille Lossless Audio gennem der. Hvorimod det igennem AirPlay er en lidt anden snak. Jeg har ikke kunnet finde ud af om AirPlay understøtter lossless-streaming, eller om den komprimerer den en smule under overførselen.

I hvert fald er det ikke understøttet endnu på HomePod og HomePod Mini, men det vil komme i en opdatering på et senere tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Nyt om iOS 15 – Apple afslører de første detaljer

På AirPods Max er det muligt at lave en kablet forbindelse, for at gå udenom Bluetooth. Alligevel er det ikke nok til at det bliver lossless.

Apple skriver nemlig selv at konverteringen fra analog til digital forringer kvaliteten en smule. Derfor vil det ikke være fuldstændig lossless. Benytter man sig af Apples jackstik adapter, så understøtter den op til 24-bit/48 kHz.

For at slå Lossless Audio til skal man ind i indstillinger og dernæst musik. Her kan man så vælge hvilken standard musikken skal streames i.

Hvordan lyder Spatial Audio?

Under min meget korte test af Spatial Audio i Apple Musik-appen, så lyder det faktisk rimelig fint med Spatial Audio. Jeg er ikke audiofil på nogen måde, og mine ører har svært ved at høre, hvad der lyder bedst. Jeg kan dog sagtens høre, at der er forskel,

OVERBLIK: iOS 15 kan køre på disse iPhones

Som det er meningen med Spatial Audio, så flytter lyden sig i hovedtelefonerne, når jeg drejer hovedet. Det er faktisk en meget rar fornemmelse, men det er ikke noget jeg er sikker på jeg vil bruge fremadrettet.

Det er nemlig en underlig fornemmelse, selvom det er ligesom at afspille musik foran en, og en naturlig ting at lyden flytter sig, hvis man også flytter hovedet.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

For at få adgang til de nye funktioner kræver det minimum iOS 14.6, macOS 11.4 eller tvOS 14.6

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram