Teardown af iPhone 12 Pro Max viser mindre batteri end sidste års model

En video hvor iPhone 12 Pro Max skilles ad, viser mindre batteri end forgængeren og større kamera and iPhone 12. Se videoen her.

iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro Max har et noget større hovedobjektiv end iPhone 12 - til gengæld har telefonen et mindre batteri end iPhone 11 Pro Max. (Foto: MereMobil.dk)

Holdet hos iFixit har pillet iPhone 12 Pro Max fra hinanden for at se, hvordan telefonen ser ud under overfladen. Indmaden i Apples største iPhone til dato viser, at producenten har foretaget en række ændringer i forhold til den mindre iPhone 12 Pro.

15% af alle iOS 14 brugere har installeret widgets

Takket være skærmes størrelse på 6,7 tommer er iPhone 12 Pro Max stor nok til at huse et overflødighedshorn af komponenter. Et af disse komponenter er det L-formede batteri, som vi også så i sidste års iPhone 11 Pro Max. I år har Apple dog valgt et lidt mindre batteri på 14,13 Wh, hvor sidste års model er på 15,04 Wh.

At valget er faldet på et mindre batteri, har muligvis noget at gøre med det større kameramodul, der huser tre nye objektiver og en LiDAR-sensor.

LiDAR er en sammensætning af ordene ’Light’ og ’Radar’, og er en teknologi, der bruges til afstandsmåling. Lidt som du måske allerede kender det fra en Time-of-Flight-sensor. På iPhone - og iPad – kan LiDAR blandt andet bruges til at måle en persons højde via kameraet.

Større og bedre kamera

Ifølge iFixit er hovedobjektivet i iPhone 12 Pro Max hele 47 procent større end det, vi finder i iPhone 12, hvilket lader mere lys passere gennem linsen. Derudover er der fire magneter, som omgiver det større objektiv. Det er Apples nye ’Sensor-Shift’-teknologi, som, lidt forenklet, er en mekanisk billedstabilisering.

I korte træk forbedrer den nye teknologi billedstabilisering meget i forhold til andre teknologier.

iFixit måler også, hvor nem en enhed er at reparere, på en skala fra 1 til 10 - her scorer iPhone karakteren 6. Blandt andet med den begrundelse, at de fleste komponenter er relativt simple at udskifte. Derudover er skærm og batteri også ganske godt tilgængelig, hvis disse skal udskiftes.

Sådan får du widgets på iPhone-hjemmeskærmen

På den anden side går nogle af Apples skruer det mere besværligt at reparere telefonen, mens glasbagsiden kræver en såkaldt ’full case replacement’ hvis denne går i stykker. Du kan se hele iFixits 50 minutters teardown herunder:

Mere til historien

iPhone 12-serien er Apples største lancering til dato, med hele fire forskellige enheder. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvilken du skal vælge, når du er på jagt efter en af dette års iPhones. Heldigvis har John G. lavet denne video, der hjælper dig lidt på vej.

Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Min mening om iPhone SE 2022

EP107: iPhone SE er en god budget-iPhone, men der er kompromisser du skal være parat til at indgå. Lyt med her.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram