Motorola Edge test | skarp og fed til prisen

TEST: Motorola Edge er det bedste value-for-money-køb jeg hidtil har set i 2020. Edge er skåret HELT rigtigt til prisen med én undtagelse.

Motorola Edge test
Motorola Edge er et virkelig godt køb til prisen. I testen af Motorola Edge konkluderer jeg, at jeg gerne lever med kompromisserne for at spare 3.300 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Lad mig springe i på hovedet fra starten… Denne telefon kommer du til at elske!

1/ Prisen er sat rigtigt
2/ Hardwaren matcher det du har brug for

Motorola Edge er en nedskaleret udgave af topmodellen Motorola Edge+, hvor forskellene er til at få øje på.

Selvom du tænker, at lillebroderen er for skrabet, så kig lige på prisskiltet. Vi taler 7.999 kroner (vejledende) mod 4.699 kroner. En forskel på 3.300 kroner.

For at have det fulde grundlag for min anmeldelse af Motorola Edge, vil jeg anbefale, at du først læser min test af Motorola Edge+.

Herunder kommer jeg ind på de primære forskelle mellem Edge og Edge+, men først får du specifikationerne på den testede model.

Velkommen til min test af Motorola Edge.

Specifikationerne: Motorola Edge

  • Skærm: 6,7”, 90 Hz
  • Type: OLED
  • Opløsning: Full HD+, 1080 x 2348 pixels
  • Beskyttelse: Gorilla Glass 5 på forside. Bagsiden er plastik
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 765G
  • RAM: 6 GB, LPDDR4
  • Hukommelse: 128 GB
  • Udvidelse: MicroSD-kort op til 1 TB
  • Hovedkamera: 64 megapixels, f/1.8
  • Ultra vidvinkelkamera: 16 megapixels, 117gr, f/2.2 + makrofunktion
  • Telefoto: 8 megapixels, f/2.4, 2x optisk zoom
  • Time of Flight sensor
  • Frontkamera: 25 megapixels, f/2.0
  • Batteri: 4.500 mAh
  • Trådløs opladning: Nej
  • Hurtigoplader: Ja. 18 watt-lader i salgspakken
  • 3.5 mm. jackstik: Ja
  • Stereohøjttalere: Ja
  • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, hotspot, Bluetooth 5.1, GPS, AGPS, LTEPP, SUPL, Glonass, Galileo, NFC, USB-C
  • 5G: Ja. NR Sub-6
  • Dual-SIM: Ja
  • E-SIM: Nej
  • Fingeraftrykssensor: Ja. Optisk i skærmen
  • IP-beskyttelse: IP54
  • Størrelse: 161.64 x 71.1 x 9.29 mm.
  • Vægt: 188 gram
  • System: Android 10

De vigtigste forskelle på Motorola Edge og Edge+

Der ER forskel på de to telefoner. Og selvfølgelig er der det, da prisforskellen jo også er stor. Spørgsmålet er om du kan leve med de forskelle der er. Her er nogle af de vigtigste forskelle du skal kende.

  • Edge er fysisk en lille smule lettere, tyndere og mindre
  • Processoren er kraftig i Edge, men kraftigere i Edge+
  • Mindre hukommelse: 128 GB mod 256 GB lagerplads
  • RAM: 6 GB mod 12 GB
  • En mindre værktøjskasse med ”kameraudstyr”
  • Ingen trådløs opladning
  • Edge understøtter dual-SIM, hvilket Edge+ ikke gør
  • Edge kan bruge MicroSD-kort. Det kan Edge+ ikke

Du skal også vide, at skærmene på de to produkter er ens og understøtter 90 Hz-opdateringshastighed.

Selvom størrelsesforskellene på de to telefoner næsten ikke er til at få øje på, så føles de, når du står med telefonerne i hånden. Edge er lige den tand mere perfekt, når det kommer til størrelse og vægt. Den ligger simpelthen bedre i hånden. I hvert fald i min.

Yder forskelligt, men det betyder intet

Motorola Edge
Motorola Edge har Snapdragon 765G-processor. Den yder ikke nær så kraftigt som topprocessoren Snapdragon 865, men du vil ikke mangle noget alligvel (Foto: MereMobil.dk)

Selvom Motorola Edge ”kun” har en Qualcomm Snapdragon 765G-processor og ikke processortopmodellen Snapdragon 865 som på Edge+, betyder det i praksis ingenting.

Benchmarkmålingerne taler deres tydelige sprog. Der ER mindre ydelse i Edge. Det er blot ikke noget, der på nogen måde mærkes, når du bruger telefonen. Og det vigtige er jo reelt set ikke, hvordan en telefon klarer sig i benchmark, men hvordan den klarer sig i dagligt brug.

Herunder kan du se resultaterne op mod nogle af konkurrenterne.

Det skal siges, at jeg endnu ikke har haft mulighed for at lave mine egne målinger på OnePlus 8, som er den telefonen, der lige nu kommer tættest på at være en direkte konkurrent til Motorola Edge. OnePlus 8 ligger prismæssigt tæt på Motorola Edge, men har Qualcomm Snapdragon 865-processor. Rundt på nettet kan jeg se, at OnePlus 8 stort set yder som OnePlus 8 Pro.

En stor motor er altid lækkert, men ikke nødvendigt. Den mindre ydende Snapdragon 765G trækker rigeligt fint skærmen med 90 Hz refreshrate, giver lynhurtige forbindelser via mobilnettet (5G er understøttet) samt høj ydelse på dit lokale Wi-Fi – selvom den ikke understøtter Wi-Fi 6.

Den mindre processormotor kommer i øvrigt med den ekstragevinst, at strømforbruget er mindre.

Antutu3D MarkRAMCPU
Motorola Edge302.7623.0066 GBSnapdragon 765G
Motorola Edge+584.3767.32812 GBSnapdragon 865
OnePlus 8 Pro581.5477.13112 GBSnapdragon 865
Samsung Galaxy S20 Ultra525.2146.70712 GBExynos 990

Kameraet er det største kompromis

På Motorola Edge må du undvære en 108 megapixels kamerasensor. Du får stadig 8 megapixels telefotolinse og 16 megapixels ultra vinvinkel-sensor.

Der kan argumenteres meget for, at en 108 megapixels sensor ikke er en nødvendighed, men når den er tilgængelig, bliver den jo en del af ens kameraværkstøjskasse.

Den mindre sensor betyder også et mindre kamerabump på bagsiden. Mens Edge+ lå irriterede dårligt på bordet, så er bagsiden på Edge MEGET mere afbalanceret og telefonen vipper ikke. Det er for mig et stort fremskridt.

Edge har kun 64 megapixels opløsning som det højeste, men det er såmænd ganske fornuftigt. Jeg føler ikke, at jeg har mistet ret meget, ved at nedgradere fra plusmodellen. Skulle jeg ønske mig én ting, så var det, at telefonen er lidt hurtigere til at skyde billedet, når jeg trykker på udløseren. Dette gælder dog for begge modeller.

Nattilstand er også tilgængelig på Edge. Resultaterne er rimelige, men ikke det bedste jeg har set. Det underlige er, at lowlight-billeder bliver bedre, når jeg sætter telefonen på ”standard” fremfor at vælge ”night-vision”.

Du kan se nogle af mine egne billeder samt sammenligninger af natilstanden herunder.

Motorola Edge lowlightdemo
Motorola Edge lowlightdemo. Til venstre er anvendt standardindstillinger. Til højre ses det samme motiv med nightvision aktiveret (Foto: MereMobil.dk)

Slå edge-funktionerne fra!

Skærmen, der buer 90 grader ned omkring kanten, har ikke givet anledning til fejltryk, men Motorolas edge-funktioner skal du slå fra.

Det gælder genvejsbakken, hvor du kan hive en ”bakke” med genveje ud fra siden og det gælder funktionen med apps, der kan brede sig helt ned ad siderne.

Funktionerne virker (rent teknisk), men brugermæssigt er det noget rod. Sony introducerede en tilsvarende appbakke i 2018 på Sony Xperia XZ3. Side Sense gav ikke mening i 2018 og gør det heller ikke i 2020.

Heldigvis kan begge funktioner slås fra. Tusinde tak for at I, Motorola, giver os brugere valgmuligheden.

Fingeraftrykslæseren på Motorola Edge fungerer i min testmodel lidt bedre end i Edge+, men jeg har stadig set dette udført bedre på OnePlus- og Huaweis telefoner.

På Edge+ klagede jeg over en ustabil lysføler, der skruede op og ned for skærmlyset efter forgodtbefindende. På Edge har jeg ikke haft et tilsvarende problem. Her fejler lysføleren ikke.

En vigtig forskel fra Edge til Edge+ er, at Motorola Edge kan benytte MicroSD-kort og desuden har plads til to SIM-kort (dual-SIM). Intet af dette er muligt på topmodellen.

Taget med Motorola Edge
Taget med Motorola Edge (Foto: MereMobil.dk)

Jubiii! Stadig Bloatwarefri!

Motorola kører på en ”near clean” Android 10. De funktioner som Motorola har lagt ind, som kantfunktionerne, kan de-aktiveres. Derudover ligger der nogle specifikke funktioner i appen Moto. Gider du dem ikke, så de-aktiverer du blot Moto-appen.

Lige som Edge+ er denne model fyldt med Androids almindelige programpakke – altså Googles apps og funktioner, der jo er en præmis for at have en Android-telefon. Derudover er der INGEN bloatware-apps på Motorola Edge (eller Edge+).

Jeg synes det er et KÆMPE plus, at friheden til at vælge nu ligger i hænderne på os brugere. Jeg er fan! Motorolas konkurrent OnePlus er derimod gået modsat. Her er der kommet flere apps, som jeg ikke har bedt om. Eksempelvis Netflix, Messenger og Instagram.

ANMELDELSE: OnePlus 8 Pro er bedre end forgængeren men ikke perfekt

Jeg hader bloatware apps. Er du i tvivl, så se dette indslag jeg har lavet om bloatware.

SÅDAN BLIVER MOTOROLA EDGE OPDATERET: Motorola vil vedligeholde Edge med sikkerhedsopdateringer hver anden måned i minimum to år. Motorola garanterer to store opdateringer af Android-systemet. Det oplyser Motorola til MereMobil.dk.

Skærmbilleder fra Motorola Edge

Lang batteritid og god lyd

Selvom Motorola Edge kører med 90 Hz og den samme skærmstørrelse- og opløsning som den store model, så er det ikke gået ud over batteritiden.

I weekenderne kører jeg uden problemer to dage med Motorola Edge. På en arbejdsdag ligger jeg på 40-50 procent strøm tilbage på batteriet, når nathuen trækkes ned over ørerne.

Som på Motorola Edge+ får du i salgspakken en 18 watt oplader, hvor opladningen ikke ligefrem er imponerende hurtig. På 30 minutter når Edge+ fra 0-28 procent. Edge får mere strøm på batteriet i en tilsvarende tids periode, men batteriet er jo også 500 mAh mindre.

Jeg savner virkelig trådløs opladning! Det er lidt blevet en ting for mig de seneste par år. Her skal du op på Edge+, hvis dette skal være på feature-listen. Hvor ville det bare have været fedt, hvis lige præcis denne funktion var tilgængelig på Edge.

Lyden fra stereohøjttalerne er rigtig fornuftig og det medfølgende kablede in-ear headset lyder langt bedre end det ser ud. Det ligner noget elektronikskrald men vinder, når du afspiller musik. Heller ikke i forbindelse med telefonsamtaler går du ned på lydkvalitet.

Konklusion: Motorola Edge er ”value-for-money” – BIG TIME!

Motorola Edge og Edge+
Motorola Edge til venstre. Til højre Motorola Edge+. Motorola Edge er VIRKELIG et godt køb til prisen (Foto: MereMobil.dk)

Motorolas fremmarch på mobilmarkedet har hidtil været båret af low- og midrangetelefoner. Motorola har ofte, ikke bare i Danmark men internationalt, høstet roser for deres perfekte balance mellem pris og kvalitet.

Topmodellen Motorola Edge+ er en god telefon, der godt kan stå distancen overfor sine nærmeste konkurrenter, men den leverer ikke den ekstra perfektion, der udløser en topkarakter. Det gør lillebroderen derimod.

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Motorola Edge

Der er hugget en hæl og klippet en tå, så skoene passer præcist. Motorola Edge er nemlig en af den slags telefoner, som du bliver rigtigt glad for og som jeg gerne anbefaler.

Prisen på 4.699 kroner (vejledede) er virkelig skarp. Det er med Motorola Edge, at du gør et rigtigt godt køb.

Jo. Jeg savner da trådløs opladning og jeg vil da gerne have den helt store motor som på Edge+. Ja kameraet fa Edge+ vil jeg da også gerne have, men jeg vil hellere spare 3.300 kroner. Af Edge og Edge+ vinder den frække lillebror.

6 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Motorola Edge

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Edge.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

TJEK OGSÅ ONEPLUS 8: Alternativet til Motorola Edge har jeg ikke haft mulighed for at anmelde, men på papiret er Edge et bedre køb til prisen. OnePlus 8 har også 90 Hz-skærm, et mindre potent kamera end OnePlus 8 Pro og du får desuden ikke trådløs opladning. Til gengæld får du Snapdragon 865-processor og rigtig hurtigopladning – modsat Motorola. OnePlus 8 koster vejledende 5.699 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Du sparer således 1.000 kroner ved at købe Motorola Edge. Nu skal du afgøre, om du kan leve med de ting, som du ikke får. Læs også: 8 grunde til at købe OnePlus 8.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God stor skærm med 90 Hz refreshrate
  • Processorydelsen dækker mine behov og giver god batteritid
  • Dual-SIM og MicroSD-kort mulighederne
  • Bloatware-fri og klar udmelding om fremtidige opdateringer
  • God lyd i højttalere og i headset
  • 3.5 mm. jackstik
  • Overrasker på kvalitet i forhold til pris

Lidt at tænke over

  • Kameraet er godt, men har ikke samme muligheder som på Edge+
  • Skærmen har farveforskel hvor den buer
  • Har ikke trådløs opladning
  • Opladning med 18 watt oplader (medfølgende) er ikke hurtigopladning
  • App-genvejsbakke og apps ned om siderne er ligegyldige funktioner
  • Ikke mulighed for eSIM

Mere til historien

Tidligere Motorola-telefoner havde en funktion, hvor du kunne aktivere ”Forstyr ikke”, når mobilen blev lagt med skærmen nedad. Denne funktion er ikke inkluderet på Motorola Edge og Edge+.

Motorola Edge
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram