Se dette før du køber OnePlus 8 Pro
VIDEO: Skal du vælge Samsung Galaxy S20+ eller OnePlus 8 Pro? Her kommer du tættere, hvilken telefon der passer bedst til dig.
Topmodellen koster 7.899 kroner og OnePlus placerer sig nu på samme hylde som Samsung Galaxy S20+ med OnePlus 8 Pro. Begge telefoner er rigtigt gode og det vil være vanskeligt for mange købere at vælge helt rigtigt.
Jeg synes ikke det gør så meget da der i begge tilfælde der tale om gode telefoner. Med andre ord så vælger du ikke nødvendigvis “forkert” uanset hvilken telefon din kærlighed falder på.
OnePlus 8 Pro har fået en række funktioner, der ligesom Samsungs telefon, gør den fremtidssikker. Eksempelvis adgang til 5G når netværkene bliver tilgængelige og WiFi 6.
En anden stor nyhed er trådløs opladning, som OnePlus tager et skridt videre. De har gjort det muligt at oplade OnePlus 8 Pro fra 0-45 procents batterikapacitet på blot en halv time. Det er temmelig hurtigt – og LANGT hurtigere end det Samsung kan præstere.
Ulempen er, at OnePlus ikke benytter en markedsstandard. Inden du råber ”NEEEEJ!!!” så vent lige. OnePlus har nemlig gjort telefonen kompatibel med Qi-opladning. Derfor kan du oplade OnePlus 8 Pro med alle de trådløse opladere, der findes på markedet. Op til 10 watt Qi-opladning er understøttet.
Kablet hurtigopladning er fortsat muligt. Der ligger en oplader på 30 watt i salgspakken.
Motoren i mobilen er Qualcomms topmodelprocessor for 2020, Snapdragon 865.
Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerAnnoncelinkinternet på adressenAnnoncelink på 1 minut.
Bøvl i softwaren
Ingen du køber OnePlus 8 Pro skal du være opmærksom på, at jeg har bemærket en række softwareproblemer, som jeg håber OnePlus inden for kort tid retter.
Jeg har oplevet, at SMS-beskeder ikke altid bliver sendt, en ustabil dataforbindelse samt fejltryk på den buede skærmkant. Ikke hele tiden med periodisk.
Kameraet er fornuftigt men ikke fantastisk. Særligt lowlight-fotografering udfordrer telefonen. 3x optisk zoom og op til 30x digitalt zoom giver heller ikke imponerede resultater. Alt i alt skal du her forvente et godt hverdagskamera om ikke udløser en wow-faktor hos dig.
I forhold til Samsung klarer OnePlus sig derimod rigtigt godt på fingeraftrykssensoren. Denne er, i forhold til Samsung Galaxy S20-serien, betydeligt mere præcis og meget hurtig at anvende. Se forskellen i videoen herover.
Hvis du kan nøjes med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads, så fås OnePlus 8 Pro til 6.999 kroner. Vær her opmærksom på, at den hurtige trådløse opladning kun kan bruges, hvis du har OnePlus’ egen oplader til 549 kroner.
Inden du køber telefonen, så kan du få flere detaljer i min store anmeldelse af OnePlus 8 Pro.
Jeg tror du bliver glad, hvis du køber OnePlus 8 Pro men det er ikke en telefon, hvor træerne vokser ind i himlen. Karakteren ender på 4 ud af 6 stjerner.
Mere til historien
Rundt om hjørnet spøger Motorola Edge+, der snart præsenteres. Det er Motorolas første brede topmodel. Hvad prisen bliver ved jeg ikke men der går rygter om en Snapdragon 865 processor og et kamera på 108 megapixels.