Motorola One Hyper test – imponerer på batteritid

TEST: Batteribjørn! Det bedste ord jeg kan finde som beskriver Motorola One Hyper, der holder strøm fantastisk længe. En fin mobil men forgængeren er bedre.

Motorola One Hyper test
Motorola One Hyper har jeg testet i denne flotte blå farve. Ringen omkring fingeraftrykslæseren lyser op ved opkald og indgående beskeder (Foto: Motorola)

One Hyper er en af den slags telefoner, som er svær at slippe. Du vil opdage, hvor meget lang batteritid i virkeligheden betyder. Det er helt underligt slet ikke at skulle oplade om natten – eller i løbet af dagen.

Batterikapaciteten og opladningen er hovedargumentet, når du overvejer Motorola One Hyper.

Du får et batteri med en kapacitet på 4.000 mAh. Isoleret siger det ikke ret meget, men når jeg nu siger, at du kører op mod tre dage uden en oplader, så tænker jeg, at du forstår betydningen.

I skrivende stund er klokken 11 om formiddagen tirsdag. Jeg opladede sidst min One Hyper søndag middag. Jeg har stadig 9 procents strøm tilbage og telefonen estimerer driftstid indtil klokken 15.30 i eftermiddag.

Jeg er virkelig imponeret! Specielt fordi den har en temmelig stor skærm – 6,5 tommer. Netop store skærme er ret strømkrævende.

Sådan kom vi godt i gang med min test af Motorola One Hyper. Herunder kan du læse videre og se specifikationerne på den testede model.

Specifikationer på Motorola One Hyper

  • Skærm: 6,5 tommer LCD
  • Opløsning: 1.080 x 2.340 pixels (19.5:9 format)
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 675
  • RAM: 4 GB
  • Hukommelse: 128 GB
  • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Batteri: 4.000 mAh
  • Opladning: USB Type-C stik, 27 watt hurtigoplader medfølger
  • Kamera 1: 64 megapixels, f/1.7
  • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2 (ultra vidvinkel
  • Frontkamera: 32 megapixels (f/2.0) – motoriseret
  • Størrelse: 161,8 x 87,6 x 8,9 mm.
  • Vægt: 210 gram
  • Fingeraftrykslæser: På bagsiden
  • Forbindelser: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Stik: 3.5 mm. jackstik
  • Silikonecover medfølger: Ja
  • Platform: Android 10

Fuld knald på opladningen

Du lader Motorola One Hyper med lynets hast trods det store batteri.

I salgspakken ligger en 27 watt hurtigoplader. Med denne har jeg opladet One Hyper fra 0 til 60 procent på 30 minutter. Den fulde opladning tager omkring 70 minutter.

Ladehastigheden bringer Motorola på niveau med, hvad Samsung og OnePlus kan levere. Netop OnePlus har talt meget om hurtigopladning, men de er ikke ene om at levere på dette område.

Begejstringen stopper ikke her. One Hyper understøtter nemlig 45 watts opladning. Jeg har testet med Samsungs 45 watts universaloplader. Her kan du lade til en kapacitet på 70 procent på en halv time. Den fulde opladning tager omkring 55 minutter.

Som nævnt er der kun en 27 watts oplader i salgspakken. Denne tænker jeg rigeligt dækker behovet for de fleste. Det største minus for mig på opladedelen er den manglede understøttelse af trådløs opladning.

MINITEST: Dette skal du vide om Samsungs 45 watt hurtigoplader

Hvordan er den så?

Min test og vurdering af Motorola One Hyper bringer telefonen et stykke op på rangstigen. Jeg er endnu engang imponeret over, hvor meget smartphone man får i mellempriskategorien.

Processoren er Qualcomm Snapdragon 675, hvilket er den samme processortype som vi så i Motorola One Zoom, men den bruges også i et hav af andre mellemklassetelefoner fra Samsung samt i kinesiske produkter fra blandt andet Xiaomi, Vivo og Meizu.

Ligesom på One Zoom har One Hyper også 4 GB RAM, men på målingerne yder One Zoom lidt bedre. Jeg tænker dette handler om, at One Hyper kører på Android 10, mens One Zoom (da jeg testede den) kørte Android 9.

Zoom er i øvrigt også rigtig god, når det kommer til batteriet, men opladningsteknologien er vildere i Hyper-udgaven.

Jeg oplever One Hyper som en stabil arbejdshest, der dog ikke accelererer som en væddeløbshest. Den er mere som en bjørn. Det tager lidt tid at vågne, men til gengæld slår den hårdt, når først søvnen er gnedet ud af øjnene.

Telefonen er lige præcis hurtig nok til, at den ikke bliver irriterende.

Kameraet imponerer ikke

Foto taget med Motorola One Hyper
Ultra vidvinkelbillede taget med Motorola One Hyper (Foto: MereMobil.dk)

Ved de rette lysforhold får du fornuftige billeder med One Hyper, men jeg er langt fra imponeret eller overrasket. Hvis ikke lysforholdene er optimale, så er billederne uden den store power.

Nok får du dual-optik på bagsiden med 64 megapixels opløsning på hovedsensoren. Ikke dårligt – blot ikke godt nok.

Jeg oplever desuden forholds langsom reaktion, når udløseren aktiveres. Du risikerer altså at miste det helt rigtige moment. Når blitz er aktiv, har jeg set op mod tre sekunders reaktionstid. Dette er ikke godt nok, hvis du er afhængig af et kamera, der er klar, når motivet er det.

I øvrigt er det en standardsensor og en ultra vidvinkel sensor, der sidder i denne mobil. Portrætfotos tages dermed ikke med en telefoto-sensor, hvilket også ses på billederne.

Elevatormekanik trækker frontsensoren op, når du aktiverer selfiekameraet. Heller ikke her skal du forvente prangende resultater af billederne.

Et kamera i topkanten giver i øvrigt en gevinst på skærmfladen, der helt er fri for huller og andre udskæringer til sensorer. Det ser godt ud. I øvrigt gør LCD-skærmen et hæderligt job uden dog at imponere.

I nedenstående video kan du se det motoriserede frontkamera tæt på.

Ingen af kameralinserne på One Hyper har optisk billede stabilisator (OIS).

Motorola One Hyper
Elevatorkameraet i Motorola One Hyper (Foto: MereMobil.dk)

Billeder taget med Motorola One Hyper

Irriterende betjening – skift denne indstilling omgående

One Hyper kommer uden knapbetjening på skærmen. De tre knapper i bunden af skærmen, som ses på mange Android telefoner, benyttes som standard ikke, men de kan dog vælges manuelt, hvis man ønsker dette.

Motorola anvender Android 10’s egen gesture-betjening, der minder rigtigt meget om, hvad vi finder på iPhone fra model X og frem. Der er bare lige en detalje.

Når en app ligger oven på skærmbilledet, som chathoveder fra Facebook Messenger, så kommer jeg ofte til at aktivere ”tilbage-swipe”, når chathovedet skal flyttes. Det er STÆRKT irriterende.

Som standard står følsomheden til ”mellemhøj”. Den vil jeg anbefale, at du justerer helt ned til ”lav”. Selvom den laveste indstilling for følsomhed er valgt, slipper du ikke helt for fejlbetjeninger. Dette er selvfølgelig også individuelt, men det har været et irritationsmoment for mig.

TIP – sådan justeres skærmfølsomheden ved systemnavigering: Du justerer følsomheden her: Indstillinger > System > Bevægelser > Systemnavigering > Indstillinger (tandhjulet)

Status på bloatware

Motorola One Hyper
Motorola One Hyper (Foto: MereMobil.dk)

Bloatware, uønsket software, plager ikke Motorola One Hyper i nogen særlig grad – hvis jeg vel at mærke ser bort fra alle Googles standardapps som YouTube Music, Play Film, Docs m.fl.

Fra Motorolas egen hånd har jeg umiddelbart kun fundet Facebook som preinstalleret app, der i øvrigt kan afinstalleres samt en Moto-app. Googles apps som Duo, Play Film og YouTube Music kan ikke afinstallers – kun deaktiveres.

Moto er en app til Motorola-specifikke betjeninger og funktioner. Denne kan også kun deaktiveres, hvis ikke du ønsker at bruge den.

Hvis du vil vide mere om bloatware på smartphones, så tjek min debatvideo her.

Bloatware-scoren er god fra Motorolas side.

OM OPDATERINGER: Motorola oplyser til MereMobil.dk, at de umiddelbart efter salgsstarten i februar ruller sikkerhedsopdateringen til Android ud, der gælder fra februar. Fremadrettet vil telefonen blive sikkerhedsopdateret hver anden måned – i minimum to år. Der garanteres desuden minimum én stor opdatering af Android-platformen inden for de første to år. One Hyper er altså allerede nu meldt klar til Android 11. Motorola One Hyper er født med Android 10.

Konklusion: Det er set meget bedre

Motorola One Hyper (Foto: Motorola)
Motorola One Hyper (Foto: Motorola)

Det er helt klart batteritiden og opladningen, der for alvor gør Motorola One Hyper interessant. Har du hang til store skærme, er denne det næste argument. Nå ja så er bagsiden i øvrigt vældig flot.

Derimod er det så som så med kameraet, hvor ydelsen er set bedre. Du får heller ikke optisk billede stabilisator som på Motorola One Zoom. Den knapfrie betjening er et plus, men irriterer desværre fordi den ikke er præcis nok.

Hvis du kan leve med et kamerahul på fronten samt en 18 watt oplader i salgspakken og ingen understøttelse af 45 watt opladning, så er Motorola One Zoom et bedre køb. Her får du tilmed en af de nyeste teknologier til oplåsning; fingeraftrykslæser indbygget i skærmen samt en OLED-skærm fremfor LCD-typen. Prisen er stort set den samme.

One Zoom kører lige nu Android 9, men opdateres til Android 10 her i første kvartal 2020, oplyser Motorola til MereMobil.dk. Det bringer altså One Zoom på niveau med One Hyper.

Ifølge Pricerunner koster One Hyper omkring 2.700 kroner, mens One Zoom ligger til cirka 2.900 kroner.

Motorola leverer med One Hyper en interessant telefon, hvis batteritid og opladning samt den nyeste Android-udgave skal gå hånd i hånd, men samlet set er One Zoom et bedre køb.

Motorola har haft mange hits i mellemklassen. One Hyper er en undtagelse. Ikke at den er dårlig, men One Zoom er for omkring 200 kroner mere bare et bedre køb. Vælger du One Hyper får du dog stadigvæk en telefon, som du vil blive glad for i lang tid.

Netop fordi One Zoom er et bedre køb, så kan jeg ikke snige mig op på mere end 4 ud af 6 stjerner til One Hyper.

Du kan læse min anmeldelse af Motorola One Zoom her.

Aktuelle priser på Motorola One Hyper

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola One Hyper.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Første indtryk af Motorola One Hyper

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Rigtig lang batteritid og virkelig hurtig opladning
  • Stor skærm
  • 27 watt hurtigoplader i salgspakken
  • Ydelse nok til alle dagligdags opgaver og lidt til
  • Android 10

Lidt at tænke over

  • Gesture-betjening driller nogle gange
  • Kameraet imponerer ikke – hastigheden på udløseren kan være langsom
  • Ingen telefoto-linse
  • Er motoriseret frontkamera en god idé?
  • Overvej at købe Motorola One Zoom i stedet

Mere til historien

Motorola har hidtil fokuseret på mellemklassemobiler, men her i 2020 kommer klaptelefonen Motorola Razr, der er i en helt anden prisklasse. Desuden forventes Motorola at levere en egentlig topmodel i foråret 2020.

Motorola One Hyper
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien: En blanding af innovation og elegance til en god pris

En lav pris betyder ikke, at du køber en telefon uden lækkert design eller som er god at bruge. Faktisk er Motorola eksperter i prisvenlige telefoner.

(mere…)
Motorola lancerer budgettelefonerne Moto G og Moto G Power

En par nye budgettelefoner har set dagens lys. Læs om dem her.

(mere…)
Smart, sjov og sikker: Mød Motorola Edge 50 Neo!

Motorola Edge 50 Neo er en prisvenlig telefon, der både er smart, spændende og sikker at bruge.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram