Fitbit Charge 3 test – et armbånd med mange muligheder

TEST: Fitbit lancerede sidste år aktivitetsarmbåndet Charge 3. Vi har testet det igennem en periode. Læs vores for og imod.

Fitbit Charge 3 (Foto: Fitbit)

Kalenderen skriver januar. Der er pres på motionscentrene. Landevejene skal også besøges med løbesko på. Den sunde livsstil i gang. Er du også der – eller lever du generelt ganske sundt. Så er Fitbit Charge 3 måske noget for dig.

Bag Charge 3 står Fitbit, der er verdens tredjestørste producent af wearables, ifølge statistik fra Statista.com.

Du kan komme godt i gang med et super interessant aktivitetsarmbånd for under 1.000 kroner.

Designet og funktionaliteten

Designet er en smagssag. De udskiftelige remme afgør meget, hvordan dit Fitbit Charge 3 tager sig ud. Personligt er jeg ikke til den hvide hullede rem, men der findes et væld af andre remme, som efter min mening gør Fitbit Charge 3 smartere.

Fitbit Charge 3 kom på markedet i 2018 og er det seneste medlem i den populære Charge-serie hos Fitbit. Netop Charge-serien hører til de mest populære produkter hos Fitbit.

Der er solgt mere end 35 millioner Fitbit Charge-produkter på verdensplan

Fitbit Charge 3 – ny fitnesstracker klar i forbedret design

Jeg har over en periode testet Fitbit Charge 3. Det har været behageligt at have på armen. Det mest irriterende for mig har været, at nogle ting ikke er synlige på skærmen. Altså skærmen på selve armbåndet.

I forhold til et smartwatch, så sker det meste nemlig inde i appen på telefonen. Det betyder altså, at hvis du er lidt ekstra nysgerrig, så skal du have fat i smartphonen. Til gengæld er der en række muligheder derinde, hvis du først vænner sig til at tjekke applikationen ud.

Prisen på et fitnessband eller aktivitetsarmbånd, som Fitbit Charge 3 er, er markant mindre end smartwatches, som på eksempelvis Galaxy Watch og Apple Watch. Derfor er det også rimeligt, at der er nogle “begrænsninger”.

Product render of Fitbit Charge 3 (Foto: Fitbit)

Fitbit Charge 3 kommer med en lille OLED-touchskærm, hvor du får forskellige notifikationer m.m. ind på. Du kan altid se, hvor mange skridt du har gået den pågældende dag osv.

Du kan vælge mellem 15 forskellige målbaserede træningsfunktioner, der blandt andet inkluderer løb, svømning, cykling, yoga og vægttræning.

Derudover kan du vælge om dit mål for træningen er antallet af forbrændte kalorier, distancen eller varigheden. Du kan også vælge forskellige udfordringer eller benytte ”Fitbit Coach”, hvor du bliver guidet i det du skal. Alt sammen kan hjælpe dig med at små fejringer når du ”når i mål”.

Kigger vi på prisen så er mulighederne faktisk store i forhold til denne. Det er nemlig muligt at få målt skridt, se hvordan din søvn har været, vandindtag og meget mere. Du kan også bruge Fitbit til at forstå dine søvnmønstre – så din søvnkvalitet kan forbedres. Dette er dog fortsat i beta. Funktionen hedder Fitbit Sleep Score.

Fitbit Charge 3 vs. Apple Watch

Product render of Fitbit Charge 3, 3 quarter view, showing Uber notification

Inden testen af Fitbit Charge 3 gik i gang har jeg gået med et Apple Watch i en periode. Sammenligner jeg disse to er der punkter, hvor Apple Watch er overlegent, men også punkter hvor Apple Watch ikke kan være med.

Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvorfor du ønsker et aktivitetsarmbånd eller et smartwatch. Og hvilke af disse produkter der reelt dækker dit behov.

Nyt smartur fra Fitbit skal sidde på kvindehåndled

Er det besked- og telefondelen, som du sætter størst pris på, så er Apple Watch efter min mening det rigtige valg. Men er du mere til træningsdelen – så har Fitbit Charge 3 virkelig nogle fede features, hvor Apple Watch ikke kan være med.

Apple Watch også har steder, hvor det er Fitbit overlegent. Eksempelvis har Apple Watch stemmeassistent (Siri) og en langt større farveskærm.

Prisen er temmelig meget højere hvis du går Apple-vejen. Du kan få adskillige Fitbit Charge 3 enheder inden du rammer prisen for ét Apple Watch.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3 (Foto: Apple)

Charge 3 med SpO2 sensor, der tracker søvnforstyrrelser, som kan være med til at indikere helbredsproblemer. Denne sundhedssporing skal også hjælpe kvinderne med at holde styr på deres månedlige cyklus. Det gøres ved at notere menstruation, ægløsning og eventuelle symptomer i en periode.

Foruden alt dette, så kan du også få notifikationer fra apps, som Facebook og vejrapplikationer, besvare opkald, se SMS’er, kalender og meget andet.

Fitbit Charge 3 også kan bruges til mobilbetaling i butikker, der understøtter det.

Nu kan du betale i butikkerne med Fitbit

Konklusion: Fitbit får dig i gang

Product render of Fitbit Charge 3, front view, showing clock default

Efter nogle uger med Fitbit på armen er konklusionen klar.

Er du til, at elektronik skal hjælpe dig med, at få mere aktivitet ind i hverdagen, så er Fitbit Charge 3 et super godt produkt. Og det kan kun anbefales.

I skrivende stund kan Charge 3 fås til lige under 1.000 kroner hos flere forhandlere, dermed er du altså godt i gang med at gøre hverdagen sundere og måske få mere motion ind i dagligdagen.

I min anmeldelse ender Fitbit Charge 3 på 5 ud af 6 stjerner. Det der blandt andet gør, at Fitbit Charge 3 ikke kommer op på en topkarakter er, at det efter vores mening har et kedeligt design.

Jeg er heller ikke vild med, at meget af informationen skal findes i appen og ikke på armen.

Prisen og alle funktionerne gør Fitbit Charge 3 virkelig stærk til prisen. Så står du og skal have et smartwatch, eller aktivitetsarmbånd, så er det en smagssag om du kan “nøjes” med Fitbit Charge 3.

Det er dog super fedt, at man kan bruge Fitbit Charge 3 til stort set det samme som et smartwatch, men til langt billigere penge.

Strømforbruget er acceptabelt, dog har jeg ikke kunne få det til at holde i 6-7 dage, men snarere 4 dage.

Du kan blandt andet købe Fitbit Charge 3 i blandt andet Power Annoncelink . Læs mere om Fitbit Charge 3 her.

Mere til historien

Foruden i Charge 3 findes SpO2 sensoren også i Fitbits Ionic og Versa.

Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Spar 20 procent på den roste Galaxy Ring konkurrent

RABATKODE: Ultrahuman Ring Air er en stærk konkurrent til Samsung Galaxy Ring. I en kort periode kan du spare hele 20 procent på ringen.

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram