iPhone Xr test – god nok til de fleste
TEST: Er du på jagt efter en ny iPhone? Så skal du se nærmere på iPhone Xr, der er den nye ”billige” iPhone. iPhone Xr gør det godt nok til de fleste.
Hvis du er på udkig efter en ny iPhone, men synes iPhone Xs og iPhone Xs Max er ALT for dyre, så skal du se nærmere på iPhone Xr, der kan blive den nye storsælgende model fra Apple.
– iPhone Xr er Apple nye “lavpris iPhone”
Kort sagt sparer du nemlig penge, og får næsten den samme mobil som iPhone Xs repræsenterer. Dog med undtagelser. Kan du gå en smule på kompromis er der altså penge – mange penge – at spare.
Apples iPhone Xr er den nye prisvenlige iPhone-model. Telefonen er tidligere omtalt som ”billig-modellen”, men helt billig er den nu ikke. Prisen er 6.699 kroner uden abonnement for udgaven med 64 GB hukommelse, hvilket er den billigste konfiguration.
iPhone Xr havde officiel salgsstart i Danmark fredag den 25. oktober 2018, men blev præsenteret samtidig med iPhone Xs og iPhone Xs Max.
Der er flere ligheder med de øvrige X-modeller end datoen for offentliggørelsen. Ingen af de tre modeller har eksempelvis ”hjem-knappen” og alle har Face ID.
Ser vi i stedet på forskellene, hvad går du så glip af, hvis du vælger iPhone Xr fremfor topmodellerne iPhone Xs eller iPhone Xs Max?
Det korte svar er: Ikke så pokkers meget! Men det kan jo være nogle af de ting, som netop tiltaler dig ved en ny smartphone eller som du vægter højt.
Specifikationer: Apple iPhone Xr
- Skærm: 6,1 tommer LCD-skærm (828 x 1.792 pixels opløsning – 326ppi)
- Styresystem: iOS 12.1
- Hukommelse: 64 GB, 128 GB eller 256 GB intern hukommelse
- Processor: A12 Bionic
- Kamera: 12 megapixels (optisk billedstabilisering)
- Andet: Face ID, Qi-trådløs opladning, hurtigopladning, IP67-certificering
- Farve: hvid, sort, blå, gul, koral og Product RED
- Batteri: 2.942 mAh
Læg mærke til, at iPhone Xr kommer i et stort udvalg af farver. Farverige telefoner skulle ifølge en undersøgelse, som Huawei tidligere har lavet, være ret så interessante for mobilkøberne.
Vores testeksemplar er i farven Product RED og vi synes den er super fed. Men vi har generelt også været glade for iPhone 7 og iPhone 8 i Product RED, hvor farven dog modsat på iPhone Xr var mere mat i udtrykket.
Designmæssigt kommer iPhone Xr hurtigt til at se fedtet ud, da fedtfingre og lignende virkelig ses på bagsiden.
Jeg tænker på iPhone SE
Man kan sammenligne iPhone Xr og iPhone SE lidt. Med det menes, at de begge er telefoner, hvor der er lidt nyt og lidt gammelt. Designmæssigt er der en del ligheder med de øvrige iPhone X-modeller, da hjem-knappen er væk og telefonen låses op via Face ID.
iPhone Xr er en smule bredere end iPhone Xs og en smule længere. Størrelsesmæssigt ligger den sig mellem iPhone Xs og iPhone Xs Max.
Aluminumsrammen rundt om telefonen er mat, som det kendes fra eksempelvis iPhone 8. Bagsiden er dog blank, da det er en glasbagside ligesom på iPhone Xs.
Her er de kompromisser du skal indgå
Kigger du mod iPhone Xr fremfor iPhone Xs så skal du acceptere, at telefonen er en smule bredere og en smule længere.
Men måske mere vigtigt skal du vide, at kameraet og skærmen er mindre god.
Skærmen på iPhone Xr er af typen LCD, hvilket selvfølgelig er valgt, da OLED-panelet, som benyttes på iPhone Xs er dyrere. Dermed kan prisen nemmere holdes nede.
Apple kalder selv skærmen for Liquid Retina Display og oplyser, at det er den mest avancerede og farvepræcise LCD-skærm på markedet. Dette skal vi ikke udtale os om, dog har skærmen været rigeligt fin til os i testperioden.
Det er i øvrigt også en LCD (Liquid Retina skærm), der er på de nye iPad Pro modeller, som Apple har annonceret i slutningen af oktober.
– Apple genopfinder iPad Pro – farvel hjemknap og jackstik
Sammenligner du skærmen med en iPhone Xs, så kan du godt se forskel, hvis du kigger godt efter.
iPhone Xr har en pixeltæthed på 326 PPI, mens iPhone Xs har en pixeltæthed på 458 PPI. Dog vil jeg mene, at langt de fleste ikke lægger mærke til det og slet ikke, hvis de ikke har den anden ved siden af. 326 PPI er samme pixeltæthed som vi finder på iPhone 8.
3D Touch er droppet
iPhone Xr har også måtte sige farvel til 3D Touch, som var den berøringsteknologi Apple introducerede med iPhone 6S. Ved at trykke hårdere på skærmen kunne der tilgås nye menuvalg og funktioner.
Mange vil ikke opleve manglen på 3D Touch som et problem, da rigtigt mange applikationer slet ikke understøtter dette. Måske derfor er 3D Touch ikke slået vildt igennem.
Kameraet er ikke dual-kamera
Det største kompromis for de fleste vil måske være, at kameraet ikke er et dual-kamera, som det kendes fra de nye modeller og ellers også fra tidligere plus-modeller og iPhone X. Men det er ikke noget man mærker i praksis. Så derfor er det kun en mangel på papiret.
Kameraet er i udgangspunktet det samme, som på iPhone Xs og iPhone Xs Max – nemlig med 12 megapixels opløsning. Det kommer også med en række AI-funktioner. Selvom det ikke er dual-kamera, så kan du godt tage portrætbilleder alligevel. Dette klares så med god software.
Portrætfunktionen iPhone Xr fungerer kun på mennesker, hvor den kan detektere, at der er et ansigt. Det er derfor ikke muligt at tage portrætbilleder af dyr m.m.
Du kan se mine billeder fra iPhone Xr i galleriet længere nede her i anmeldelsen af iPhone Xr.
Fotos taget med iPhone Xr
Den samme processor: A12 Bionic
Processoren i iPhone Xr er den nyeste chip fra Apple. Nemlig A12 Bionic. Det er en såkaldt 7nm chip, hvilket giver en række fordele og man føler aldrig, at iPhone Xr mangler kræfter til de arbejdsopgaver man giver den.
Jeg har i testperioden ikke oplevet hakken eller at jeg skulle vente, på den havde indlæst noget osv. Telefonen er super hurtig, men det er jo også præcis den samme motor som sidder i de to dyrere modeller. Det er altså ikke på ydelsen, at du vil mangle noget.
Duer ikke med én hånd
Den fysiske størrelse på iPhone Xr ligger midt mellem iPhone Xs og iPhone Xs Max. Skærmen er på 6,1 tommer.
Fysisk er iPhone Xr større end iPhone Xs men marginalt mindre end iPhone Xs Max. Disse har skærmstørrelser på henholdsvis 5,8 og 6,5 tommer.
Mine hænder er ikke store nok til, at jeg er blevet tilfreds med énhånds-betjeningen af iPhone Xr. Derfor må jeg ofte benytte begge hænder, og det er begrænset hvor længe jeg kan nøjes med at skrive med en hånd. Jeg føler ikke, at jeg har et godt greb om den og jeg er simpelthen bange for at tabe den.
Jeg har brugt telefonen uden cover og benytter jeg dette, så bliver telefonen jo endnu større.
Batteriet holder forbløffende godt.
Batteriet på iPhone Xr er større end på iPhone Xs. Og du får også bedre batteritid. Det er ikke umuligt at hive cirka 1,5 dags strøm ud af den. Dette er forbløffende godt for en iPhone.
Jeg har ofte haft omkring 40 procent tilbage ved sengetid. Og jeg har ikke sparet på brugen af telefonen.
iPhone Xr understøtter trådløs opladning, som jeg har haft stor fornøjelse af i testperioden. Men husk. Der medfølger ikke en trådløs oplader kun en standard 5 watts kablet oplader.
Salgspakken indeholder et sæt EarPods med kabel, men ikke en adapter til 3,5 mm. jackstik.
Konklusion: Alt er godt… Næsten
iPhone Xr er en rigtig god smartphone. Er du på udkig efter en af de nyeste iPhones, men vil du gerne spare lidt, så er det helt sikkert iPhone Xr eller iPhone X (hvis du finder en på et restlager), som du skal se nærmere på.
Der er fordele ved iPhone Xr i forhold til iPhone Xs. Du kan nemlig få den i en række fede farver.
Personligt er det største problem ved iPhone Xr den fysiske størrelse. Til min hånd er den nemlig lige stor nok til, at den ligger godt i hånden og kan betjenes på den gode måde med én hånd.
iPhone Xr har i øvrigt samme problem, som rigtigt mange andre nyere smartphones. Den er virkelig glat. Jeg har flere gange i testperioden oplevet, at den er gledet ned af armlænet på sofaen (der ellers ret bredt) og landet på gulvet. Dette kan potentielt blive dyrt, da den kan risikere at gå i stykker.
Derfor vil jeg anbefale, at man køber et cover – eventuelt gennemsigtigt silikone, så man stadigvæk kan se den flotte farve, som telefonen oprindeligt har.
Jeg vil mene, at iPhone Xr er iPhonen, som de fleste kan ”nøjes” med og derfor burde den blive utrolig populær på salgshitlisterne.
iPhone Xr koster 6.699 kroner for modellen med 64 GB, mens prisen er 7.149 kroner for den med 128 GB. Ønsker du den helt store på 256 GB intern hukommelse, så er prisen 8.049 kroner. Priserne er uden abonnement. Du kan se Annoncelink dagspriserne på iPhone Xr via Pricerunner.
Du kan købe iPhone Xr i følgende seks farver: Hvid, sort, blå, gul, koral og Product RED.
iPhone Xr ender med 6 ud af 6 stjerner.
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
- Godt kamera i de fleste situationer
- Lige så hurtig som iPhone Xr og Xr Max
- Kommer i flere flotte farver
- Lang batteritid
Lidt at tænke over
- Den fysiske størrelse er for stor
- Telefonen er mega glat
- Understøtter ikke 3D Touch (kun ulempe hvis du bruger det)
- LCD skærm – ikke OLED som på de store modeller.
Mere til historien
Der er som tidligere nævnt nogle lighedspunkter mellem iPhone Xr og iPhone SE. Hvor Apple tager noget fra de mere “highend”-modeller og går lidt på kompromis for at holde prisen nede. Det undrer os dog alligevel, at Apple vælger at droppe iPhone SE. Det var en utrolig populær model, der stadigvæk var synlig på flere teleselskabers top 10 i september 2018. iPhone SE udgik af Apples sortiment i september 2018 i forbindelse med lanceringen af iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr. Foruden iPhone SE udgik også iPhone 6S og iPhone X. iPhone X fik dermed kun ét år på markedet inden den blev erstattet af iPhone Xs og iPhone Xs Max.