Her er iPhone Xs – efterfølgeren til iPhone X
Du får en ekstra tunet iPhone X ved at købe iPhone Xs, der kører videre på et velkendt design, OLED-skærm og god kameraydelse.
Den suveræne topmodel i 2017 var iPhone X. Den så anderledes ud end de mindre modeller iPhone 8 og iPhone 8 Plus, men iPhone X gemte på flere nye funktioner, som var eksklusive på netop denne model.
Vil du have efterfølgeren til iPhone X, så er det iPhone XS, som du skal se nærmere på.
iPhone Xs har stort set de samme specifikationer som iPhone Xs Max Annoncelink , der dog koster en del mere.
Her fortsætter Apple designlinjerne fra iPhone X og beholder ligeledes en 5.8 tommer OLED-skærm (2436 x 1125 pixels) med ”the notch” (hakket i toppen) og funktionen Face ID, der benyttes til avanceret oplåsning af telefonen.
Også på denne model får du funktionen True Tone, som også findes på iPhone 8, 8 Plus og iPhone X. True Tone tilpasser farvetoningen på skærmen efter lyset fra omgivelserne. Det giver en mere naturlig gengivelse af skærmbilledet, der bliver mere behagelig for øjnene at kigge på.
Hvis ikke 5.8 tommer er nok for dig, så findes der også en endnu større udgave, hvor skærmen er 6.5 tommer stor. Denne hedder iPhone Xs Max. Denne har også OLED skærm.
Som altid forøges processorkraften fra år til år. Denne gang benyttes en Apple A12 Bionic processor (6-core CPU og 4-core GPU. Neural Engine 8 core dedikeret maskinlæring), der på både generel ydelse og grafikydelse er noget kraftigere, end det vi så på 2017-modellen. Processoren på iPhone X hedder Apple 11 Bionic.
iPhone Xs er ligesom iPhone X designet i glas og rustfrit stål.
Holder til mere vand
Apple har gjort iPhone Xs modstandsdygtig overfor vand- og støv efter IP68 standarden. Det betyder, at telefonen kan ligge på 2 meter vand i 30 minutter uden at tage skade.
Det gør dog ikke iPhone Xs vandtæt eller svømmetæt. IP68 er redder dig blot hvis uheldet pludselig er ude.
Flere velkendte funktioner
Apple satser fortsat på Face ID, som biometrisk beskyttelse, og iPhone Xs indeholder således stadig ikke en fingeraftrykslæser. Det er alene ansigtsgenkendelse eller PIN-kode, der beskytter dine data på telefonen.
Face ID indeholder en infrarød kamerasensor, som gør det muligt for systemet, at ”se” i mørke. Denne kombineres med en dot-projektor, der skyder 30.000 punkter i ansigtet på brugeren.
Kombinationen giver en sikkerhed på 1 til 1 million. Altså væsentligt højere sikkerhed end en fingeraftrykssensor, der ligger på 1 til 50.000 i Apples telefoner.
iPhone Xs og iPhone Xs Max er oplåsning med Face ID blevet hurtigere end på iPhone X.
Trådløs opladning findes også på iPhone Xs. Apple introducerede trådløs opladning i de første telefoner for første gang sidste år med iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.
Apple holder stadig fast i, at en iPhone ikke har 3,5 mm. jackstik til hovedtelefoner.
Kameraet er forbedret
Du skal ikke forvente dårligere billeder fra iPhone Xs sammenlignet med sidste års modeller.
Opløsningen er 12 megapixels (hovedkameraet) (f/1.8), som suppleres med en 12 megapixels telefoto sensor. Der er stadig 2x optisk zoom, optisk billede stabilisator og portrættilstand.
På fronten findes et 7 megapixels kamera (f/2.2).
Telefonen har en ny image-processor, der skulle give bedre resultater end tidligere set på en iPhone. Der introduceres også kaldet “Smart HDR” der også er med til at forbedre billederne, lød det fra Apple.
Udover portrættilstand er der i den nye iPhone også fokus på bokeh-effekt. I editoren kommer der nu en slider, der kan ændre sløringen af baggrunden. En tilsvarende funktion er tidligere set på en del andre telefoner.
Masser af hukommelse og dual-SIM
iPhone Xs bliver tilgængelig i varianter med 128 og 512 GB intern brugerhukommelse. Til sammenligning så kom sidste års iPhones i udgaver med 64 og 256 GB hukommelse.
Du kan fortsat ikke benytte eksternt hukommelseskort i en iPhone. Så enten gemmer du lokalt på enheden eller benytter en cloudtjenester, som eksempelvis Apples iCloud.
Både iPhone Xs og iPhone Xs Max understøtter dual-SIM. Telefonerne kommer med plads til ét almindeligt SIM-kort i vores markedsområde. Vil du udnytte dual-SIM kræver det, at operatøren understøtter eSIM, da det er denne teknologi Apple har valgt til at løse opgaven.
I Kina kommer telefonerne dog i udgaver med plads til to fysiske SIM-kort og ikke eSIM. Men i USA og Europa skal teleoperatørerne altså vænne sig til efterspørgsel efter eSIM-muligheden.
Vil du betale prisen?
En iPhone Xs koster henholdsvis 8.899 kroner, 10.249 og 12.099 kroner alt efter om du vælger en udgave med 64, 256 eller 512 GB hukommelse.
Sidste år kostede topmodellen 10.249 kroner for den store version.
Du kan forudbestille iPhone Xs fra den 14. september 2018. Salget starter i Danmark den 21. september 2018.
Billeder af iPhone XS
Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.
Mere til historien
Apple satsede før i tiden på én enkelt model ved en lancering. I 2017 var det første gang hele tre produkter blev afsløret samtidigt.