iOS 11.4.1 sikrer iPhones og iPads mod angreb via lightning-port

Apples seneste udgave af iOS indeholder en ny sikkerhedsfeature, der skal forhindre uautoriseret adgang til iOS-enheder via deres lightning-stik.

Apple iPhone 5

Apples iPhone 5 var den første iPhone med lightning-stik, men iPhone 5-ejere skal kigge langt efter den nye sikkerhedsfunktion. iPhone 5 understøtter nemlig ikke iOS 11. (Foto: MereMobil.dk)

Apples nyeste udgave af mobilstyresystemet iOS indeholder andet end bare bugfixes og batterioptimeringer. Det skriver CNET, der har kigget nærmere på en sikkerhedsfunktion til iPhones og iPads.

Apple udsender iOS 11-opdatering – løses batteriproblemer?

På iOS-enheder med iOS 11.4.1 er det blevet mere besværligt for USB-tilbehør at kommunikere med enheden. Apple har nemlig ændret i sikkerheden, så kommunikation med en iPhone via dens ligtning-stik kun er tilladt i én time efter, at enheden er blevet låst op.

I praksis betyder den nye feature, at iOS-brugere er bedre sikret mod eksempelvis identitetstyveri, hvis deres iPhone bliver stjålet. Den nye ændring kræver nemlig, at tyven inden for én time af, at telefonen sidst er blevet låst op har sat den til en computer og skaffet sig adgang via ondsindet software.

GUIDE: Her er de bedste trådløse opladere

Den nye funktion er dog ikke helt problemfri. Apples supportside beskriver ifølge CNET, at nogle opladere ikke længere virker uden, at man låser telefonen op. Det skyldes formodentlig, at de prøver at kommunikere med iOS-enheden via dens lighthing-stik. Og det kræver altså, at enheden er blevet låst op inden for den sidste time.

Du kan selv tjekke om du har den nye sikkerhedsfeature aktiveret på din iOS-enhed. Du finder det under “Indstillinger” så “Touch ID Face ID & adgangskode”. I bunden af menuen finder du punktet “USB-tilbehør”. Hvis ikke du ser en grøn knap, så er funktionen aktiv.

iOS 11.4.1 er formodentlig den sidste opdatering til iOS 11. Til efteråret lancerer Apple nemlig iOS 12, der også indeholder den nye sikkerhedsfunktion.

Mere til historien

iOS 11.4.1. fylder omkring 225 megabyte afhængig af enhed.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram