iOS 11.4.1 sikrer iPhones og iPads mod angreb via lightning-port

Apples seneste udgave af iOS indeholder en ny sikkerhedsfeature, der skal forhindre uautoriseret adgang til iOS-enheder via deres lightning-stik.

Apple iPhone 5

Apples iPhone 5 var den første iPhone med lightning-stik, men iPhone 5-ejere skal kigge langt efter den nye sikkerhedsfunktion. iPhone 5 understøtter nemlig ikke iOS 11. (Foto: MereMobil.dk)

Apples nyeste udgave af mobilstyresystemet iOS indeholder andet end bare bugfixes og batterioptimeringer. Det skriver CNET, der har kigget nærmere på en sikkerhedsfunktion til iPhones og iPads.

Apple udsender iOS 11-opdatering – løses batteriproblemer?

På iOS-enheder med iOS 11.4.1 er det blevet mere besværligt for USB-tilbehør at kommunikere med enheden. Apple har nemlig ændret i sikkerheden, så kommunikation med en iPhone via dens ligtning-stik kun er tilladt i én time efter, at enheden er blevet låst op.

I praksis betyder den nye feature, at iOS-brugere er bedre sikret mod eksempelvis identitetstyveri, hvis deres iPhone bliver stjålet. Den nye ændring kræver nemlig, at tyven inden for én time af, at telefonen sidst er blevet låst op har sat den til en computer og skaffet sig adgang via ondsindet software.

GUIDE: Her er de bedste trådløse opladere

Den nye funktion er dog ikke helt problemfri. Apples supportside beskriver ifølge CNET, at nogle opladere ikke længere virker uden, at man låser telefonen op. Det skyldes formodentlig, at de prøver at kommunikere med iOS-enheden via dens lighthing-stik. Og det kræver altså, at enheden er blevet låst op inden for den sidste time.

Du kan selv tjekke om du har den nye sikkerhedsfeature aktiveret på din iOS-enhed. Du finder det under “Indstillinger” så “Touch ID Face ID & adgangskode”. I bunden af menuen finder du punktet “USB-tilbehør”. Hvis ikke du ser en grøn knap, så er funktionen aktiv.

iOS 11.4.1 er formodentlig den sidste opdatering til iOS 11. Til efteråret lancerer Apple nemlig iOS 12, der også indeholder den nye sikkerhedsfunktion.

Mere til historien

iOS 11.4.1. fylder omkring 225 megabyte afhængig af enhed.

Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
EM-TIP: Få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen. Læs her hvordan.

(mere…)
iPadOS 18 beta 2 giver mulighed for alternative app stores

Apple har i dag annonceret at de indfører muligheden for yderligere app butikker, samt flere apprelaterede ændringer, på iPad i EU.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram