iOS 11.4.1 sikrer iPhones og iPads mod angreb via lightning-port

Apples seneste udgave af iOS indeholder en ny sikkerhedsfeature, der skal forhindre uautoriseret adgang til iOS-enheder via deres lightning-stik.

Apple iPhone 5

Apples iPhone 5 var den første iPhone med lightning-stik, men iPhone 5-ejere skal kigge langt efter den nye sikkerhedsfunktion. iPhone 5 understøtter nemlig ikke iOS 11. (Foto: MereMobil.dk)

Apples nyeste udgave af mobilstyresystemet iOS indeholder andet end bare bugfixes og batterioptimeringer. Det skriver CNET, der har kigget nærmere på en sikkerhedsfunktion til iPhones og iPads.

Apple udsender iOS 11-opdatering – løses batteriproblemer?

På iOS-enheder med iOS 11.4.1 er det blevet mere besværligt for USB-tilbehør at kommunikere med enheden. Apple har nemlig ændret i sikkerheden, så kommunikation med en iPhone via dens ligtning-stik kun er tilladt i én time efter, at enheden er blevet låst op.

I praksis betyder den nye feature, at iOS-brugere er bedre sikret mod eksempelvis identitetstyveri, hvis deres iPhone bliver stjålet. Den nye ændring kræver nemlig, at tyven inden for én time af, at telefonen sidst er blevet låst op har sat den til en computer og skaffet sig adgang via ondsindet software.

GUIDE: Her er de bedste trådløse opladere

Den nye funktion er dog ikke helt problemfri. Apples supportside beskriver ifølge CNET, at nogle opladere ikke længere virker uden, at man låser telefonen op. Det skyldes formodentlig, at de prøver at kommunikere med iOS-enheden via dens lighthing-stik. Og det kræver altså, at enheden er blevet låst op inden for den sidste time.

Du kan selv tjekke om du har den nye sikkerhedsfeature aktiveret på din iOS-enhed. Du finder det under “Indstillinger” så “Touch ID Face ID & adgangskode”. I bunden af menuen finder du punktet “USB-tilbehør”. Hvis ikke du ser en grøn knap, så er funktionen aktiv.

iOS 11.4.1 er formodentlig den sidste opdatering til iOS 11. Til efteråret lancerer Apple nemlig iOS 12, der også indeholder den nye sikkerhedsfunktion.

Mere til historien

iOS 11.4.1. fylder omkring 225 megabyte afhængig af enhed.

Ny opdatering til iPhone retter problem med overophedning

En fejl der fik iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max til at blive rigtig varm, er angiveligt løst.

(mere…)
Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram