Her er 5 fede smartphones til under 3.000 kroner, der stadig holder

Vil du IKKE give 5, 6 eller 7.000 kroner for en smartphone? Så er hjælpen her. Jeg har håndplukket fem mobiler til dig.

Når nye smartphones lander i butikkerne, er det småt med forbedringerne i forhold til sidste års modeller. Telefonerne markedsføres efter stramt-styrede koncepter, hvor små detaljer blæses op som store nyheder.

Når en Samsung Galaxy eller Apple iPhone præsenteres, bliver din nuværende telefon med et trylleslag virkelig umoderne. I hvert fald når du lytter til reklamerne.

Jeg anmelder hvert år bunkevis af smartphones, og i denne guide deler jeg ud af mine erfaringer, som kan være med til, at du kan få en super god smartphone, der er til at betale.

Fælles for de telefoner, jeg nævner, er, at de alle har været gennem mine hænder. Jeg har brugt dem i flere uger som mine primære telefoner. Du får altså en dybt subjektiv bedømmelse, baseret på erfaringer og ikke bare en specifikationsliste.

Jeg har helt bevidst udvalgt 5 telefoner fra 5 forskellige producenter, så du kan blive inspireret.

OBS: “Nypris” er den pris, telefonen kostede ved lanceringen. Brugtpriserne er et øjebliksbillede fra DBA da denne guide er skrevet.

Google Pixel XL

Pixel er Googles eget mobilmærke. Telefonen har aldrig været lanceret i Danmark, hvilket er synd. Det her er nemlig en VIRKELIG fed Android smartphone.

En ”Pixel” er ikke snasket ind i underlige, ofte ubrugelige ekstra applikationer, eller baggrunde og designtilpasninger, som du ikke har brug for. Pixel er Androids svar på iPhone. Den er lige så simpelt opbygget og kører mindst lige så godt.

Google Pixel og Pixel XL (Foto: Google)

Googles egne telefoner hedder Pixel. De er ikke så kendte, men er virkelig gode telefoner. (Foto: Google)

Pixel XL tager fantastiske billeder og er virkelig hurtig til alt. Du får en stor 5,5 tommer skærm af den bedste kvalitet. Den har et stort batteri, og der medfølger en hurtigoplader.

På Pixel XL medfølger i øvrigt gratis lagerplads (i skyen) på tjenesten Google Fotos til både billeder og videoer i fuld opløsning. Denne ekstra-gave ser vi ikke på andre telefoner i markedet.

Præcis 3.000 kroner koster Pixel XL på DBA. Det bringer den lige nøjagtigt indenfor på min brugt top-5.

Nypris: 6.749 kroner (32 GB udgave)
Brugtpris: 3.000 kroner
Læs anmeldelse: MereMobil.dk

Huawei P9

Huawei P9 (Foto: Huawei)

Til 1.300 kroner for en brugt Huawei P9 får du meget smartphone for pengene. Til prisen er det et godt køb. (Foto: Huawei)

Huawei har tidligere (selv) fremhævet P9 som bedre end Samsung Galaxy S7 og iPhone 6S. Det er jeg ikke nødvendigvis enig i. Men en god telefon dét er det. Blot ikke helt på Galaxy S7-niveau.

Huawei P9 var den første smartphone i verden med både et sort/hvid kamera og et farvekamera side om side. Du kan dermed tage rigtige sort/hvid fotos, og du behøver ikke nøjes med dem, der skabes ved et digitalt filter.

Hvad enten billederne er i sort/hvid eller farve, bliver de flotte, og så har Huawei P9 tilmeld en bedre billedstabilisator ved videooptagelse end Samsung Galaxy S6 Edge+. Optikken i telefonen er skabt sammen med Leica, der gennem mange år er kendt for høj kvalitet på fotoområdet.

Huawei P9 har et flot design, ligger godt i hånden, og batteriet holder længe på en opladning. Denne telefon har næsten ”hele pakken”, hvor du ikke går på kompromis. Med en brugtpris på 1.300 kroner er P9 et ualmindeligt godt køb.

P9 findes i forskellige versioner. For eksempel P9 Lite og P9 Lite Mini. Den, jeg her henviser til, er Huawei P9, hvilket er topmodellen i den ”serie”.

Nypris: 3.999 kroner
Brugtpris: 1.300 kroner
Læs anmeldelse: MereMobil.dk

iPhone 6S

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Motorkraften i iPhone 6S er 70 procent bedre end i forgængeren iPhone 6 (Foto: Apple)

Selvom denne telefon er tilbage fra efteråret 2015, er det stadig en fremragende smartphone.

iPhone 6S introducerede 3D Touch funktionen. Med 3D Touch kan telefonen registrere, hvor hårdt der trykkes på skærmen. Det giver eksempelvis nye genveje til kamera, mail, fotos og alarm. Blot for at nævne nogle stykker. Alle iPhones siden 6S-modellen har haft 3D Touch.

I en tidligere guide har jeg argumenteret for, hvorfor iPhone 7 er et mere fornuftigt køb end iPhone 8. Læs guiden for at blive klogere på forskellene mellem de nyere iPhone-modeller.

Bagsiden på iPhone 6S er af aluminium. Derfor er 6S ikke nær så skrøbelig som iPhone 8, hvor bagsiden er lavet af glas.

Apple ændrede Touch ID-fingeraftrykslæseren fra iPhone 6 til iPhone 6S. Hastigheden ved oplåsning blev her fordoblet. Endnu et argument til fordel for 6S.

I forhold til iPhone 6 betyder det lille ”s” i navnet ret meget, når det kommer til ydelsen. iPhone 6S har 70 procent mere processorkraft og er 90 procent hurtigere til grafikhåndtering, når der sammenlignes med modellen forinden. Du går altså ikke ned på ydelse, og iPhone 6S kører endda med den nyeste iOS 11-version.

Den dag i dag er iPhone 6S stadig et rigtigt godt køb. Brugtprisen for 16 GB modellen er cirka 1.800 kroner. Cirka 2.200 kroner koster 64 GB modellen.

Et lille tip: Vælger du en iPhone med 16 GB, bliver der hurtigt for lidt plads, da selve styresystemet, iOS, fylder en stor procentdel af hukommelsen.

Nypris: 6.699 kroner (64 GB)
Brugtpris på DBA: 2.200 kroner (64 GB)
Læs anmeldelse: MereMobil.dk

Samsung Galaxy S7

Galaxy S7 med Game Launcher (Foto: Samsung)

Galaxy S7 ligger lidt bedre i hånden end Samsung Galaxy S7 Edge. Den buede skærmkant kan drille en smule. (Foto: Samsung)

Tilbage i 2015 betragtede mange Samsungs evne til ny-udvikling som et overstået kapitel. Bordet blev ryddet i udviklingsafdelingen, og Samsung startede forfra. Det blev til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, som fik en rigtig god modtagelse.

Du kan udmærket købe en Galaxy S6, men Galaxy S7 er nu at foretrække. Den primære årsag er et opdateret kamera samt lidt mere RAM (telefonens arbejdshukommelse).

Der findes både en Galaxy S7 og en Galaxy S7 Edge. Selvom Edge-udgaven ser federe ud, så gå uden om den, hvis du kan. Den buede skærmkant kan give en del uhensigtsmæssige fejltryk. Dette var ikke et problem på Galaxy S6 eller Galaxy S8-serierne. Men på Galaxy S7 Edge driller det lidt.

I 2016 var Galaxy S7 årets hidtil hurtigste smartphone. Altså den med mest processorkraft.

Du får her en lækker smartphone, der bliver opdateret til den helt nye Android 8.0 Oreo version. Så selvom telefonen er relativt gammel, er softwaren stadig helt ny.

Nypris: 5.699 kroner (32 GB)
Brugtpris på DBA: 2.500 kroner (32 GB)
Læs anmeldelse: MereMobil.dk

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 (Foto: Sony)

Sony Xperia Z5 er en rigtig god telefon, som jeg meget gerne anbefaler dig at købe. (Foto: Sony)

Når du er i tvivl om, hvilken smartphone du skal vælge, så er Sony det sikre valg. Inden for deres topmodeller har de ikke en eneste gang fejlet. Produkterne er af stabil, høj kvalitet. Der tages ikke nogle chancer. Til gengæld er deres smartphones ofte lidt kedelige at se på i forhold til flere af konkurrenterne.

Sony kan i bilens verden sammenlignes med eksempelvis Volvo, der går for at være en solid og sikker bil. Mens Audi er kendt for at gøre lidt mere ved designet.

Sony Xperia Z5 fra efteråret 2015 var, og er, en fed telefon. Der er 5,2 tommer Full HD skærm, kraftig processor, god batteritid og et godt kamera på 23 megapixels. Mit mobilbrug sætter altid testtelefonerne på en prøve, men Xperia Z5 holdt hele vejen hjem. Halvandet døgn i driftstid uden opladning må siges at være godkendt.

Sony er blevet kendt for støv- og vandafvisende telefoner, længe før konkurrenterne fandt på dette. Og Xperia Z5 har da også disse certificeringer.

Selvom telefonen langt fra er ny, så har den stadig fingeraftrykslæser, og kan udnytte 4G-mobilnettet.

Synes du Xperia Z5 er for stor så se efter Xperia Z5 Compact, der er en smule mindre.

Xperia Z5 er en af den slags telefoner, der bliver bedre og bedre, hver dag du bruger den. Derfor er jeg bestemt heller ikke nervøs for at anbefale den.

Nypris: 5.999 kroner (32 GB)
Brugtpris på DBA: 1.800 kroner (32 GB)
Læs anmeldelse: MereMobil.dk

Min anbefaling: Her er det bedste køb

5 smartphones

Det bedste køb blandt de 5 udvalgte er Google Pixel XL (Foto: MereMobil.dk)

Det overordnede bedste køb netop nu er Google Pixel XL. Du får opdateringer til Android i lang tid, gratis opbevaring af fotos og video i skyen og et godt kamera.

Hvis 3.000 kroner er for dyrt, så er det Huawei P9, du skal gå efter. Med 1.300 kroner er der virkelig value for money, men det er der i sandhed også ved at købe Sony Xperia Z5, der vil være mit personlige valg.

Har du nogle af de modeller i skuffen, som jeg her anbefaler, er det oplagt at oprette en salgsannonce på DBA. Tag i den forbindelse et kig på guiden til hvordan du får mest for din brugte smartphone.

Når du køber brugt smartphone, er der en del faldgruber. Her er 5 konkrete råd til en succesfuld brugthandel.

Mere til historien

Det kan generelt godt betale sig, at købe sidste års model, hvis telefonen skal være helt ny, fremfor årets topmodel. Sidste års topmodeller er faldet i pris, og har derfor mere value-for-money. Denne artikel er oprindeligt publiceret på DBA Guide.

Apple og Samsung taber terræn

Det globale smartphonemarked er i fremgang. Især premium-modeller står til et boost i salg.

(mere…)
Her er 2 bud på 5G-internet til hjemmet med ubegrænset data

Hvis du er utilfreds med din nuværende internetforbindelse, eller du vil have større fleksibilitet, så kan 5G-internet være en mulighed.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Derfor skal du IKKE oplade din telefon til 100 procent

TIP: Du kan forlænge batteriets levetid betragteligt ved ikke at oplade til fuld kapacitet.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
5 billige headsets med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram