​Alle Telia-kunder får nu Roam Like Home

Telia er klar med ændringer i deres abonnementer, der betyder, at alle kunder får Roam Like Home. Nogle kunder får prisstigninger.

Telebutik, Telia

Telia i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Telia er nu klar med deres nye abonnementer, som kommer i forbindelse med EU-kommissionens afskaffelse af roamingafgifterne. Disse træder i kraft den 15. juni 2017.

 - Den frie EU-roaming er aflyst - her er det med småt

Ligesom flere af konkurrenterne har Telia også tidligere haft en løsning, der gav andre muligheder i forhold til udlandstelefoni. Løsningen kalder Telia for Roam Like Home. Det har givet kunderne mulighed for, at bruge en begrænset mængde data i store dele af verden.

Telia har nu valgt, at alle deres kunder får Roam Like Home i deres abonnement. Det betyder også, at de kunder, som i forvejen har Roam Like Home i abonnementet, ikke vil opleve prisændringer, mens kunder der ikke har haft det vil opleve en prisændring.

 - Jens Rohde: Regning skal ikke betales af forbrugerne

- ”Telia-kunder har allerede haft fri adgang til Roam Like Home i flere år. Så umiddelbart har EU blot sparket en dør ind, som allerede var åben. Størsteparten af vores kunder har allerede mulighed for fri Roam Like Home. De oplever ingen ændringer og kan være helt ligeglade med al den virak, de nye regler har medført,” det oplyser privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard, i en pressemeddelelse.

Prisstigning på vej

Derfor er det altså de kunder, som ikke tidligere har haft Roam Like Home, der bliver berørt. De får nu tilført 5 GB data i EU. Det betyder til gengæld, at de får en prisstigning på mellem 10 og 20 kroner. Det afhænger af abonnement.

- ”Kunder som ikke selv har valgt Roam Like Home, bliver nu pålagt denne service af EU. Dermed forsvinder valgfriheden. Der er en udgift til denne service. Afhængigt af abonnement er vi nødt til at hæve prisen med 10 til 20 kr. Til gengæld får kunderne 5 GB udlandsdata for prisstigningen,” siger Christoph Nørgaard.

 - Flere prisstigninger på vej som følge af EU-roaming

Flere af danske teleselskaber har valgt, at have ”DK-only” abonnementer. Altså hvor roaming er blokeret. Dette har Telia altså indtil videre fravalgt og alle kunder får derfor EU-roaming i deres abonnementer.

- ”Vi forsøger ikke at lave krumspring og omgå reguleringen ved at lave såkaldte Domestic Only-abonnementer. Næsten 90 pct. af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år. Når man er i udlandet er der en enorm tryghed i at have mobilen med, også selvom den bare ligger i kufferten. Den tryghed vil vi ikke tage fra kunderne,” udtaler Christoph Nørgaard.

Mange af de kunder, der nu oplever prisstigninger, er kunder med ældre abonnementer, som ikke længere er i salg, lyder det fra Telia. Der er aktuelt fire abonnementer til salg. Kun et af disse er berørt af prisstigninger. Det er produktet 4FUN. Det stiger 10 kr. De øvrige produkter i salgsvinduet ændrer ikke pris.

Mere til historien

Med et Domestic Only (eller Danmark only) abonnement kan kunderne ikke længere modtage eller foretage opkald i udlandet, gå på nettet i udlandet, sende og modtage SMS/MMS i udlandet, modtage varslings SMS og lignende. Disse begrænsninger rammer også mobilkunder, der befinder sig i grænseområder og opfanger mobilsignaler fra nabolande.

CBB har åbnet CBB Mix for alle

CBB åbnede i januar CBB Mix for eksisterende kunder, men nu kan alle "mix'e" abonnementet med streaming.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Klage fører til strammere håndhævelse af GDPR

EU-landenes myndigheder skal fremadrettet indsende oplysninger om, hvordan GDPR håndhæves.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram