Svindlere vil narre dig med falsk MobilePay
MobilePay blev forsøgt brugt til svindel. Nu advares mod svindlerne.
Sisse Petersen har fået delt et opslag langt over 22.000 gange på Facebook. Det skriver Ekstra Bladet.
Teksten er skrevet for, at advare andre mod fuskere. Sisse har nemlig fået hacket hendes telefon.
– ”’Advarsel!! Kommer dette frem når du vil åbne din MobilePay, så lad vær med at indtaste noget ! Min mobil er i går blevet hacket efter at jeg modtog en besked fra Postnord om at jeg havde en pakke til afhentning. Og ja, dumme her kom til at trykke på linket i SMS’en fordi jeg venter på flere pakker i denne uge. Del gerne budskabet’,” lyder meldingen i Sisse’s opslag.
– Danske Bank advarer mod fup-SMS fra MobilePay
Selvom Sisse altså trykkede på linket, så har hun ikke mistet nogle penge eller fået misbrugt hendes identitet.
Da Sisse trykker på linket i SMS’en, vil smartphonen ikke åbne linket. Derfor fatter Sisse heller ikke mistanke om noget. Først dagen efter, hvor hun åbner hendes MobilePay applikation bliver hun mistænksom.
Her beder applikationen nemlig hende om, at bekræfte hendes identitet.
Fuskere på spil og MobilePay er målet
Vi har gennem de seneste måneder fortalt omkring fup-SMS’er, i stil med den Sisse Petersen modtog. Både hvor det har været iTunes, Netflix og MobilePay, som skulle virke til at være afsenderen. Og i dette tilfælde er det altså Postnord.
Det der rent teknisk er sket er, at Sisse Petersen har fået malware (f.eks. af typen ”MazarBot”) på sin telefon. Malwaren er aktiveret ved at klikke på linket fra Postnord. Uden man kan se det, så ligger den et lille program ned, som man ikke kan se. Programmet har til formål, at opsnappe oplysninger som CPR-nummer, NemID, kortoplysninger m.v.
Programmet lægger et layover henover MobilePay applikationen på telefonen, så når man vil åbne MobilePay – kommer dette layover til syne. Der altså vil opsnappe dine personlige oplysninger.
– FUP-SMS: Politiet advarer mod SMS fra iTunes
– ”Vi ved, at MobilePay desværre er et mål for den type kriminalitet, da vi har over 3 millioner brugere. Det betyder at sandsynligheden for, at svindlere rammer en telefon med MobilePay er stor. Oplever man misbrug som følge af dette, skal man blot gå til sin kortudsteder og lave indsigelse, da man får dækket et eventuelt misbrug. Desuden bør man få geninstalleret sin telefon, da det farlige malware stadig findes på telefonen,” lyder det fra MobilePays presseansvarlige, Peter Kjærgaard til MereMobil.dk.
Peter Kjærgaard slutter med, at kunne berolige os. Hverken telefonen eller MobilePay er blevet hacket.
Mere til historien
Tidligere i år kunne Ekstra Bladet også fortælle om et cyberangreb, som forsøgte at vriste penge ud af 450.000 danskere ved at erstatte MobilePay-applikationen med en falsk version.
Læs også:
– FUP-SMS’er – sådan beskytter du dig
– TIP: Sådan tjekker du om en Facebook side er fusk
– Podcast: Hvad er myter og fakta om svindelopkald?