Lukning af apps forkorter batteritiden, forklaret med frugt
WEB-TV: Med frugtpædagogik forklarer jeg her, hvorfor lukning af apps på iPhone eller Android, giver kortere batteritid.
Der er undtagelser
Når du hele tiden lukker dine apps via multitasking-oversigterne sparer du ikke strøm, og dit batteri holder ikke i længere tid. Det ligger fast efter både Apple og Google har svaret på spørgsmål om hvordan hukommelsen håndteres i telefonerne.
Læs vores historie: Hold nu op med at lukke apps for at få flere detaljer om udtalelserne fra de to store producenter af styresystemer.
Det er for mange ikke logisk hvorfor det ikke gavner på batteritiden, at lukke applikationerne på telefonen. Formodentlig stammer det fra de gamle Windows-dage, hvor det for stabiliteten af en computer var utrolig vigtigt, at have så meget fri RAM-hukommelse som muligt. Sådan er det bare ikke på smartphones.
I ovenstående web-TV indslag tager vi ”frugtpædagogik” i anvendelse, for at forklare principperne i, hvad der sker i telefonen, når brugeren hele tiden lukker apps.
Naturligvis er der undtagelser. Det er f.eks. apps som konstant er aktive, og hvor det er en nødvendighed, for funktionaliteten. Eksempelvis en musikafspiller eller et løbeprogram som Endomondo. “Fryser en applikation”, så kan det også være en fordel at lukke applikationen helt ned.
Du skal desuden huske, at på f.eks. iPhone giver funktionen ”Opdater apps i baggrunden” lov til, at en applikation udfører forskellige opgaver, også selvom den umiddelbart er lukket ned.
I korte træk: På en iPhone får du mere batteritid ved at forhindre apps i at opdatere i baggrunden, end ved at lukke alle de åbne apps fra multitasking-view.
Baggrundsopgaverne finder du på iPhone i Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.
– 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone
Mere til historien
Da Apple udsendte iOS 9 blev en batterisparefunktion tilføjet. En tilsvarende funktion har i lang tid eksisteret på Android-systemet.