Apple Watch-brandskade kommer ikke fra uret
Den voldsomme skade Jørgen Mouritzen har pådraget sig ved at bære et Apple Watch, kommer måske slet ikke fra uret. Allergi er det heller ikke, siger ekspert.
Metalremmen fra et Apple Watch har brændt sig fast i armen på Jørgen Mouritzen, skrev Ekstra Bladet tidligere på ugen, og historien er nu nået rundt i alverdens medier.
Det er uklart, hvordan de kraftige brandsår er opstået på Jørgens arm, men Apple Watch er ikke årsagen, lyder det fra Apple, der har kontaktet den uheldige ejer af det populære smartwatch.
– ”Apple har undersøgt Mr. Mouritzens Apple Watch, og der er ikke blevet fundet beviser på, at uret har været årsagen til de rapporterede skader,” forlyder det.
Der er ingen aktiv elektronik i remmen, som kunne have varmet det op.
Apple, som har kontaktet Jørgen Mouritzen, siger, at uret er ”blevet påvirket udefra”. Overfor Ekstra Bladet fastholder han, at han ikke har rørt noget med uret, da skaden skete.
– Test: Apple Watch er det mest relevante smartwatch
Ingen allergisk reaktion
Apple Watch, den space gray udgave samt rose gold aluminium i Apple Watch Sport, den rustfrie rem samt nogle dele på remme til Apple Watch, og magneterne i uret, indeholder nikkel. Ifølge Apple overholdes restriktionerne fra European REACH. Alligevel opfordres allergikere til at være opmærksomme.
– “Jeg har aldrig set noget lignende. Der mangler væv helt ned i såret, men der er efter min bedste vurdering ikke tale om en allergisk reaktion. Eksem og kontaktallergi bliver ikke varmt eller udsender luft af brændt kød. Sådanne reaktioner kommer typisk over flere dage,” fortæller Flemming Andersen, overlæge på hudafdelingen og allergicentret ved Odense Universitetshospital (OUH) til MereMobil.dk.
Han forklarer yderligere, at der er tre mulige allergiske reaktioner på Apple Watch. For det første kan nikkel kan indgå i blandt andet remmene, men også limen der typisk benyttes ved samling af produkter kan give allergiske reaktioner, men disse er kraftigst i produktionsfasen og mindre ved brug. Og endelig indeholder gummiremmene et utal af kemikalier, som har til formål at give gummiet de ønskede egenskaber.
Hudafdelingen og allergicentret i Odense har netop udført en glyoximtest på en rustfri stålrem fra Apple Watch. Der blev ikke fundet nikkel over de tilladte grænseværdier.
Flemming Andersen konkluderer, ud fra det foreliggende materiale, at Jørgen Mouritzen ikke kan have fået sine store sår som følge af en allergisk reaktion.
– Ny ladedock klar til Apple Watch
Mere til historien
Jørgen Mouritzen har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at han er glad for Apple produkter. Han har selv betegnet det som en tilfældig og uheldig fejl. Apple har endnu ikke sendt et nyt ur til den uheldige kunde.
Læs også:
– Rygte: Nyt Apple Watch til sommer