Apple: Dine personlige data er dine i en låst iPhone

10

Apple har netop oplyst i en retssag i USA, at det er umuligt for både hackere og efterretningsfolk at tilgå data, som ligger på en låst iPhone eller iPad.

Apple Logo
Apple Logo

Skal man tro Apple, så er telefoner med nyere versioner af iOS så krypteret, at end ikke Apple har adgang til personlige data på iOS-enheder. Det oplyser Apple i en retssag, hvor justitsministeriet i USA kræver hjælp til at komme ind i en beslaglagt telefon. Det skriver Business.dk.

Er dette rigtigt, så er omkring 90 procent af alle iOS-enheder sikre, da de har iOS 8 eller nyere installeret på deres enheder.

Apple forstærkede i 2014 den kryptering, som telefonerne er udstyret med og denne er aktiveret som standard. Dette besluttede Apple efter afsløringer af den amerikanske efterretningstjenestes NSA’s massive overvågnings- og spionageskandale.

Ej heller Apple kan gøre noget, hvis ikke den rigtige adgangskode indtastes på den pågældende enhed.

 – Danskerne ligeglade med mobilsikkerhed

Disse oplysninger er kommet frem efter det amerikanske justitsministerium har krævet, at få Apples hjælp til at se oplysninger på en iPhone, der er blevet beslaglagt i forbindelse med en undersøgelse.

Dog er den beslaglagte telefon blandt de 10 procent, som er udstyret med en ældre iOS-version. Men Apple opfordrer dommeren til ikke at give justitsministeriet medhold. Det skriver Reuters.com.

– ”At tvinge Apple til at trække data ud i denne sag, som mangler klar juridisk myndighed, vil true tilliden mellem Apple og kunderne og plette Apple-mærket betydeligt,” skriver Apples advokater.

Apple har tidligere påpeget, at denne kryptering kun gælder telefonen. Laver man en sikkerhedskopi via iTunes fra telefonen til Apples servere, så ligger disse data ikke krypteret hos Apple. Men Apple skal dog sikre på, at ingen får adgang til disse servere.

Baggrund: Hvor sikker er din smartphone?

Mere til historien

Google har også skærpet sikkerheden på deres Android-telefoner ved at gøre det let at kryptere alle data på telefonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer