Jabra Sport Rox Wireless test
TEST: Sport Rox Wireless fra Jabra er et højkvalitets sportheadset, hvor pasformen har været udfordrende.
God lyd og den rigtige musik kan gøre træningen sjovere og måske mere effektiv. Jabra har forskellige produkter til formålet, og min tidligere anmeldelse af Jabra Sport Pulse, endte med en fornuftig karakter.
I sportsserien findes også Jabra Sport Rox Wireless. Ligesom med Sport Pulse er Sport Rox også trådløst, og kommunikerer med telefonen via Bluetooth (version 4.0)
Den eneste ledning du vil opleve, er den som forbinder de to øreproppper med hinanden, men denne lægges alligevel bag om nakken, og er på ingen måde generede under træningen.
Headsættets samlede vægt er 240 gram.
Sikret efter militærstandard
Ørepropperne på Sport Rox Wireless er fremstillet i stål, og de har en utrolig lækker følelse af kvalitet. Headsettet vil du kunne udsætte for lidt af hvert, uden det tager skade.
Faktisk er Sport Rox Wireless sved- og stormsikret efter den amerikanske militærstandard. Regn, sand, støv og stød modstås også. I praksis betyder det, at du ikke behøver være øm over headsettet. Det skal nok holde, bare rolig.
En fin designdetalje er magneterne i ørepropperne, der kan holde dem samlet. Når de sættes sammen slukker headsettet, men det er straks klar igen, når de tages fra hinanden.
Pasformen udfordrer
Jabra reklamerer med, at man kan fokusere på træningen, fordi ørepropperne sidder godt fast i ørerne, uden bøjler og den slags. Jeg er dog ikke overbevist, eller også er mine ører lidt specielle.
Der medfølger en del forskellige EarGels (dem som skal i ørerne) og EarWings, og der skal rodes en del med størrelserne, for at finde den perfekte pasform.
Den ene dag synes jeg headsettet sidder helt perfekt, men næste dag føles det anderledes og ikke optimalt. Efter en del ”fiflen” har jeg fundet en kombination der fungerer til de fleste tider. Optimalt? Ikke helt.
God lydkvalitet
Når Jabra Sport Rox Wireless sidder korrekt i ørerne, er lydkvaliteten god, særligt i lyset af, at der er tale om et sportsheadset og ikke et som udelukkende er til musiklytning.
Jabra Sound applikationen kan booste lydoplevelsen yderligere, og det er vældig fint. Personligt er jeg blot ikke begejstret for disse ekstra apps, da jeg helst vil have et headset fungerer og lyder godt, uden der via en ekstra applikation skal foretages krymspring.
Som altid med headsets går det ud over lydkvaliteten, så snart det ikke sidder perfekt. I en træningssituation bevæges kroppen og hovedet en del, og derfor kan det undervejs være nødvendigt, at justere headsettets placering.
Sport Rox Wireless kan parres med NFC, og på ledningen sidder betjeningsknapper til musikken samt mikrofon, så du har mulighed for telefonsamtaler under træningen. Husk. Headsettet er primært lavet til sportsbrug, og samtaler er ikke det primære formål.
Konklusion: God med forbehold
Med Jabra Sport Rox Wireless får du et godt sportsheadset, hvor glæden ved produktet forøges markant, når den rigtig pasform med EarWings og EarGels findes.
Der er op til omkring fem timers drift på en opladning, der i øvrigt sker via standard MicroUSB-stik, og kræver således ikke en specialoplader eller særlige kabler.
Jeg synes godt om lydkvaliteten og den samlede designfølelse, men pasformen har for mig været udfordrende. Mit personlige valg falder klart på Jabra Sport Pulse, fremfor Sport Rox.
– Test: Jabra Sport Pulse – pulsmåling og musik
Fire ud af seks stjerner. Den vejledende pris er 1.199 kroner.
Fordele / ulemper
Fordele
– God kvalitet, holder til meget
– Batteritiden er god
– Lyder fornuftigt
Ulemper
– Pasformen kræver stor øvelse
– Sidder ikke altid godt
Mere til historien
Forgængeren for Sport Rox hedder Jabra Rox Wireless. Dette er ikke designet til sport, men mere til musik. Læs testen af Jabra Rox Wireless her.