Samsung Galaxy S6 bliver renset for bloatware

15

Rygte: Galaxy S6 går ”Nexus-vejen” og vil være renset for bloatware. En mere simpel og clean oplevelse.

Eksempel på bloatware på en amerikansk Samsung telefon.
Eksempel på bloatware på en amerikansk Samsung telefon.

Noget tyder på Samsung ved udviklingen af Galaxy S6, har lyttet til kundernes ønsker. Plastikoplevelsen bliver udskiftet med metal og glas, og telefonen skulle helt generelt være en komplet nyudviklet hardware. Ikke blot et spin-off af tidligere produkter. I hvert fald hvis man skal tro rygterne.

Nu kommer så den nyhed, stadig på rygtebasis, omkring Galaxy S6, at rigtigt mange ejere af tidligere Samsung-produkter har efterlyst. Der bliver ryddet op i softwaren.

Den såkaldte ”bloatware” forsvinder tildels. Bloatware er software, der enten er uønsket af brugeren, eller som optager plads i systemet og ikke mindst i hukommelsen. Selv en preinstalleret genvej til Facebook kan opfattes generende, for dem som ikke bruger Facebook.

Altid velinformerede SamMobile fortæller, om Samsungs arbejde med optimering af softwaren til ”Near Nexus level”. På Galaxy S6 vil Samsung have fjernet alt ekstrasoftware, og brugeren kan selv aktivt beslutte, om man vil hente de manglende programmer.

Det er lidt uklart, om Samsung kun fjerner software der kan downloades, eller om alt der, i forhold til den oprindelige Android-version ikke hører hjemme, forsvinder. Samsung kan jo sagtens have apps lagt ind, der ikke kan hentes et sted.

Bunkevis af bloat-programmer

Tager vi en Samsung Galaxy Alpha er der følgende ekstraprogrammer i menuen: Flipboard, Dropbox, Samsung uPick, Studio, Galaxy Apps, S Health og S Voice. Nu er spørgsmålet så, om det kun er programmer som Flipboard og Dropbox der ryger.

En Galaxy S4 havde endnu flere programmer installeret. Her fandt vi blandt andet: ChatOn, Dropbox, eReadz, Flipboard, Group Play, HistorieAlbum, Knox, Optisk Læser, S Planner, S Health, S Memo, S Planner, S Translator, S Voice, Samsung Apps, Samsung Hub, Samsung Link, TripAdvisor og WatchOn.

Samsung har generelt mange gode produkter i porteføljen, men deres TouchWiz-brugerflade kombineret med en mængde mere eller mindre brugbare funktioner, sløver ofte produkterne i grad, hvor det blive generende. Med så meget processorkraft som en smartphone i dag indeholder, burde det jo ikke være nødvendigt, at vente på, at brugefladeikonerne og widgets skal genopbygge sig selv grafisk, når man kommer fra en tung applikation, og ud på forsiden.

Dom over bloatware i Sydkorea

For et par uger siden skrev SamMobile om rygter fra Business Korea. Disse handlede om en stor oprydningsproces i TouchWiz, der skulle gøre styresystemets brugerinterface mere simpelt og lettere.

Det er lidt med forskel hvor meget bloatware de enkelte telefoner indeholder. Eksempelvis kan operatørlåse udgave have mere forinstalleret software, lagt ind af teleselskabet.

Jeg hilsner personligt tiltaget velkommen, og håber samtidigt rygterne holder vand, og ikke blot er rygter. I øvrigt så afsagde en Sydkoreansk domstol i starten af 2014 en dom over bloatware. I Samsung og LGs hjemland blev det ulovligt, at levere telefoner med bloatware, som ikke kunne afinstalleres.

Operatør bekræfter Galaxy S6 og Galaxy S Edge

Samsung Galaxy S6 forventes præsenteret på Mobile World Congress 2015 der afholdes i starten af marts.

Video: Håndtering af bloatware på Galaxy S4

Mere til historien

Bloatware kendes i udtalt grad fra computerverdenen, og lever stadig i bedste velgående. Fornyligt anmeldte Computerworld.dk Acer E15. Maskinen er fyldt op med intetsigende ligegyldig software, som sløver og irriterer. Anmelderen beskriver hvordan han straks efter et køb, ville reformattere maskinen. En sådan mulighed eksisterer desværre ikke på smartphones.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer