Google ændrer in-app køb efter EU-pres

EU har presset Google til, at ændre standardindstillingerne for tilkøb i applikationer, så nu behøver forældre ikke længere frygte en stor regning, som følge af tilkøb i spil.

Apps, Applikation

Applikationer

Google ændrer nu standardindstillingerne, efter pres fra EU, for tilkøb i applikationer – de såkaldte in-app køb. Det betyder nu, at forældre, som lader børnene spille spil på telefonen eller tabletten, ikke længere behøver bekymre sig om store regninger som følge af børnenes tilkøb i spillene.

Google Play Store ændrer In-App købs-betingelser

Det er i hvert fald håbet. EU’s medlemslande indgik fredag en aftale med Google om, at ændre i standardindstillingerne i spil, som downloades på enhederne, hvor der er mulighed for in-app-køb. Det skriver Epn.dk.

Ændringerne i standardindstillingerne betyder, at der fremover blandt andet skal indtastes en kode, før eventuelle in-app-køb kan foretages.

– “Disse ændringer og anvendelsen af en kode ved køb kan medvirke til, at vi fremover ser langt færre sager, hvor børn foretager dyre, utilsigtede køb uden forældrenes viden,” siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse.

Det vil Google gøre

Ifølge Forbrugerombudsmanden er Google gået med til, at ændre nedenstående i de applikationer, som de udbyder:

– I spil, der bliver markedsført som gratis, skal det tydeligt fremgå, at de funktioner – også kaldet in-apps – som kan købes i spillene, kan koste penge. In-apps kan være virtuelle guldmønter, våben og foder.

– Spillene må ikke indeholde købsopfordringer rettet mod børn som for eksempel “køb nu – og bliv endnu stærkere” eller “opgradér nu”. Det er i modstrid med EU-reglerne.

– Spilplatformenes standardindstillinger ændres, så det kun med forhåndsaccept bliver muligt at købe en app-ydelse i en tidsbegrænset periode uden brug af kode.

– Desuden indvilger Google i at gøre det enklere for brugerne at kontakte spiludbyderne, når de vil klage.

Derudover betyder de nye ændringer også, at det tydeligt skal fremgå, hvis en funktion i et spil, som er markedsført gratis, koster penge. Ligesom spillene ikke må indeholde købsopfordringer, der er rettet mod børn. Dette kunne være ”Køb nu – og bliv stærkere” eller ”Opgradér nu”.

Der foreligger ingen aftale med konkurrenten Apple.

iOS 7.1 advarer om In-App køb

– “Det er en skuffelse, at Apple endnu ikke har konkretiseret de nødvendige tiltag for at imødekomme de europæiske lovkrav,” skriver Henrik Øe. Dog forhandler EU fortsat med Apple om, at de laver de samme ændringer.

Mere til historien

Apple har tidligere tilbagebetalt pengene i størstedelen af de 84 klagesager, som Forbrugerombudsmanden har behandlet – et samlet beløb der svarer til omkring 400.000 kroner.

Apple skal betale for børns app-køb

Børnene har typisk haft købt for omkring 25.000 kroner i de sager. Dog har de ikke været klar over, at in-app-købene skete for rigtige penge. Særligt blandt andet et spil med Smølferne har været i vælten herhjemme med in-app-køb.

Læs også:
Betalings-apps får det svært i fremtiden
Apple skabte en ny industri med App Store

Google dropper måske tablet-markedet

RYGTE: Ifølge rapporter dropper Google deres Pixel Tablet 3 og forlader tabletmarkedet – igen.

(mere…)
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Google kan blive tvunget til at sælge Chrome

Hvis USAs justitsministerium får medhold, kan Google i sidste ende blive tvunget til at sælge Chrome.

(mere…)
Ny app bringer Geminis AI-funktioner til iPhone

Så er Gemini blevet til en app som iPhone-brugerne kan anvende.

(mere…)
Google tester selvstændig Gemini app til iPhone

En Gemini Live app er dukket op i App Store.

(mere…)
Pixel-telefoner returneres oftest pga. overophedning

Google har generelt stor succes med deres Pixel-telefoner, men de døjer også lidt med et problem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram