Så meget er din gamle iPhone værd
Gamle telefoner fra Apple, Samsung, HTC og Sony kan indgå i handlen, ved køb af blandt andet nye iPhones. Se her hvor meget du kan få.
Apple forhandleren Humac vil gå på jagt i konkurrenternes kundedatabaser. Gennem et Buy Back program skal kunderne lokkes til enten at prøve et af Apples produkter, eller blive hængende i den amerikanske IT-producents økosystem.
Kunderne tilbydes penge for gamle iPhones, HTC, Sony og Samsung produkter, hvis der købes en ny iPhone, iPad eller Mac-computer.
Produkter, der skal indgå i bytteordningen, må ikke have en defekt skærm, skal kunne tænde og opladeren skal medfølge.
– ”Vi ved, at mange kunder har ældre produkter liggende i skuffen. Disse er der interesse for at købe på auktioner ude i verden. Derved kan produktet oppebære en god byttepris,” siger Humacs landechef Michael Bech.
– Farlige iPhone opladere: Så mange er ramt
Så meget er din gamle telefon værd
De gamle produkter sælges videre til et internationalt firma, der genanvender telefonerne i andre, typisk mindre udviklede markeder. Markedsprisen svinger ugentligt, men du kan selv tjekke, hvor meget din gamle telefon eller iPad er værd.
På Humacs hjemmeside under Buy Back fremgår det både hvilke produkter der indgår i programmet, samt den aktuelle dagspris.
Herunder er et par priseksempler, som vi har indhentet den 27. juni 2014.
iPhone 4 (32 GB): 520 kroner
iPhone 5 (16 GB): 1.150 kroner
Samsung Galaxy S4: 1.110 kroner
Samsung Galaxy S2: 250 kroner
Sony Xperia Z: 520 kroner
Nokia Lumia 800: 100 kroner
Ifølge Humac må kunden gerne komme med flere brugte telefoner på én gang.
– Sådan ombytter du en defekt iPhone oplader
Få en højere byttepris, måske
Generelt er prisen for produkter der sælges i privathandler højere. Eksempelvis annonceres på Gul og Gratis eller DBA iPhone 4 (32 GB) til omtrent den dobbelt pris af hvad Humac giver i en handel.
– ”Priserne på DBA er jo den kunden drømmer om at få for sin iPhone, ikke det den bliver handlet til. Det man ikke kan se er, hvilken pris køber og sælger reelt bliver enige om. Det er ikke os der sætter tilbagekøbsprisen. Priserne sættes på ugeniveau ved IT-auktioner i Hong Kong. Hvis få vil købe iPhone 4 falder prisen, er mange interesserede stiger den,” forklarer Michael Bech fra Humac.
Han siger yderligere, at Humac ikke skal tjene på opkøb af brugte telefoner, men på salg af nyt udstyr.
– 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone
Tilsvarende programmer rundt i verden
Apple har tilsvarende programmer rundt omkring i verden, som det der nu lanceres i Danmark.
Som ved Apple Store i USA er det firmaet Brightstar, der håndterer ombytningerne for Humac.
Produkter der er kommet ind via bytteordningerne sælges gennem online auktioner i puljer på flere hundrede telefoner ad gangen.
Telefonerne vil være slettet for personlige data, inden de distribueres til disse salgskanaler.
Mere til historien
Der sælges omkring 2 millioner telefoner i Danmark om året. Apple sidder på omkring 50-55 procent af omsætningen. Derfor må det formodes, at der befinder sig mange produkter i skuffer og skabe, som potentielt kan indgå i en byttehandel.
Læs også:
– Så mange milliarder omsætter iPhone for i Danmark