Dette sker når din smartphone får hedeslag
Dårlig batteritid og mobildækning, mindre skærmlys og samt reduceret ydelse. Det er nogle af problemerne der opstår, når telefonen sveder.
Med temperaturer over 30 grader sveder ikke bare mennesker og dyr. Smartphones, tablets og bærbare computere har det også meget varmt.
Selvom smartphonen kan blive ufattelig varm, når den ligger direkte i solen, eller for eksempel i bilen, tager den som udgangspunkt ikke skade.
Når telefonen får det for varmt reduceres ydelsen, for at forhindre yderligere overophedning og eventuelle komponentskader. I eksterme situationer lukker telefonen automatisk ned.
Eksempelvis vil iPhone vise en temperaturadvarsel, hvis den bliver for varm. Samsung har også temperaturadvarsler i stil med iPhone. Samsung advarer ligeledes inden den automatisk slukker.
Det første du vil opleve, ved en eksterm ophedning er reduceret ydelse. Apps åbner langsommere eller lukkedes ned, skærmlyset er svagere, processorydelsen nedsættes og radiomodtagelsen kan være udfordret.
TIP: Sådan passer du på mobilen i sommervarmen
Du kan også komme ud for, at batteriet drænes væsentligt hurtigere end normalt, ved eksterme temperaturforhold.
Inden for rimelighedens grænser tager telefonen ikke permanent skade. Det fortæller Hallvard Opheim, kommunikationschef i Eplehuset, til Tek.no.
Selvom det er fristende, må du ikke smide telefonen i fryseren. Her risikerer du kondensering, hvilket kan give væskeskade, der ikke er dækket af reklamationsretten.
Ifølge Apple og Samsung er den perfekte driftstemperatur for en iPhone og en Samsung smartphone mellem 0 og 35 graders celsius, hvis telefonen benyttes. Hvis den ikke benyttes, kan den håndtere temperaturer mellem -20 og 45 grader.
Mere til historien
iPhone har faktisk også en advarsel ved lave temperaturer ligesom ved overophedning. Her kan telefonen først bruges, når den igen har fået varmen.