Send et praj – kommunen ordner resten

Giver du også din kommune et praj, når du ser væltede vejskilte, manglende rækværk eller ødelagte bænke?

De danske kommuner har fået et nyt værktøj, der skal hjælpe med at identificere ting, der ikke er i orden. Værktøjet er en række apps, der er udviklet af virksomheden Sweco Danmark A/S.

 – Tip kommunen om huller i vejen

Der er mange kommuner, som benytter løsningen – blandt andet Københavns, Kolding, Vejle, Sønderborg, Haderslev, Horsens, Vejen, Holstebro, Albertslund, Randers, Vallensbæk, Roskilde, Odsherred, Køge, Skive, Skanderborg, Silkeborg, Kalundborg, Brøndby, Nyborg, Mariager, Morsø og Lollands kommune.

Giv et praj

Giv et praj

Applikationerne er lanceret under forskellige navne i de enkelte kommuner, flere benytter dog sætningen “Giv et praj” i navnet.

Tanken bag applikationerne er, at kommunens indbyggere hurtigt og let skal kunne indrapportere problemer med alt lige fra manglende belysning, mangelfuld beskæring af beplantning over hærværk til huller på cykelstilen.

  – Odense Rundt – app guider dig gennem trafikkaos

Alt dette skal brugerne af applikationen kunne gøre på en hurtig og smidig måde, således kommunens folk efterfølgende hurtigt og effektiv kan bedømme, hvad der skal gøres ved indrapporteringen.

Enkelt og simpel applikation

Applikationerne fungerer på den måde, at smartphonens GPS finder ens position, hvorefter man kan på det indbyggede kort kan placere en markør på nøjagtig den position, hvor problemet er set. Derefter vælger man i en række menuer hvad problemet handler om, hvor man også får mulighed for at beskrive problemet samt vedhæfte billeder af problemet.

Så snart brugeren gemmer indrapporteringen, sendes alle oplysninger til kommunen, hvorefter der tages stilling til indrapporteringen. Indrapporteringen bliver samtidig synlig på applikationens kort, så alle andre brugere kan se det indrapporteret problem.

Giv et praj findes i Google Play Store og Apples App Store.

Mere til historien

Journalisten bag denne artikel har selv afprøvet “Giv et praj” applikationen. Samt indrapporteret et ødelagt rækværk og halvt usynlige hajtænder på en cykelsti. Begge problemer blev godkendt til reparation indenfor 24 timer.

Din smartphone i vinterkulden: 5 tips til at undgå skader

TIP: Smartphonen har det ikke godt i kulden. Du får her 5 tips til, hvordan du undgår skader på mobilen i det kolde vejr.

(mere…)
Her finder du den populære FM-nødradio med solceller og håndsving

OVERBLIK:  Solceller, SOS-lommelygte, powerbank og FM-radio har gjort særligt én nødradio meget eftertragtet.

(mere…)
Ny app bringer Geminis AI-funktioner til iPhone

Så er Gemini blevet til en app som iPhone-brugerne kan anvende.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5 skal jeg vælge?

GUIDE: Black Friday er lige rundt om hjørnet, og vi har en lille guide klar til dig, hvis du er i tvivl om, hvilken PS5 du skal vælge.

(mere…)
Nu skal du igen planlægge dit forbrug

Der er mange penge at spare for tiden, hvis du planlægger dit forbrug og holder øje med priserne på strøm.

(mere…)
Er MobilePay det nye ’Ønskeskyen’

Ønskelister i MobilePay ligner en STOR konkurrent til Ønskeskyen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram