Google vil nu sikkerhedscertificere Android-telefoner

Se efter Google Play Protect mærket når du køber Android telefon, hvis du vil have løbende beskyttelse mod malware og andre sikkerhedstrusler.

Google Play Protect

Google Play Protect mærket skal du se efter på salgsæsken når du køber ny telefon (Foto: Google)

Android-smartphones, der er beskyttet mod malware og skadelige apps, vil i fremtiden få en certificering på salgsæsken. Kunderne kan dermed direkte se om producenten, på det pågældende produkt, har tilsluttet til Google Play Protect, som programmet hedder.

Google Play Protect er en sikkerhedsfunktion fra Google, der scanner apps når de downloades fra Google Play Store. Enheden bliver også løbende scannet for sikkerhedstrusler. Scanningen sker usynligt i baggrunden, og advarer brugeren, hvis der findes noget alvorligt.

Facebook og Messenger ramt af virus – sådan undgår du den

I forbindelse med lanceringen af Google Play Protect ved Google IO 2017 blev Android Device Manager erstattet af en ny app med navnet ”Find My Device” (på dansk ”Find Min Enhed”). Som med Device manager kan denne også lokalisere enheder der er blevet væk (f.eks. stjålet) og fjernslette data.

Du kan desuden afspille en lyd, så du kan lytte dig frem til hvor enheden er – selvom lydløs er aktiveret. En sidste mulighed er at låse enheden, og skrive en meddelelse på skærmen om, at telefonen er mistet. Finderen kan så ved et tryk på én knap, ringe til det nummer du har angivet.

Find My Device kan udover applikationen også tilgås fra en webbrowser.

GUIDE: Sådan tjekker du om din telefon er beskyttet af Google Play Protect: Indstillinger > Google > Sikkerhed > Google Play Protect.

Scanningssystemet er et supplement til de andre vigtige sikkerhedselementer i Android. Du skal stadig sikre dig, at du har de seneste versioner af apps installeret. Sørg også for at installere den nyeste Android-version, der er tilgængelig til din enhed.

Sikkerhedstiltaget fra Google kommer i kølvandet på et generelt dårligt omdømme omkring sikkerheden i Android-systemet. Manglende Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer der aldrig udsendes, udfordrer Android.

DEBAT: Android har et elendigt omdømme på sikkerhed

Præsentation af Google Play Protect

Mere til historien

Google Play Protect scanner hver dag mere end 50 milliarder apps på brugernes telefoner. Det bliver til scanning af én milliard telefoner i døgnet.

Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Over 200 virksomheder understøtter nu passkeys

KORT NYT: Ifølge tal fra 1Password understøttes passkeys nu af over 200 virksomheder.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Det bliver sværere for politiet at få adgang til din iPhone

Med iOS 18 kommer en masse nyheder – også for myndighederne som politiet, der nu får sværere ved at åbne iPhones.

(mere…)
Top 3 cybertrusler: En træls type er tilbage i toppen

En klassisk sikkerhedstrussel er tilbage i top 3, viser en ny rapport.

(mere…)
Måske vil Android TV-opdateringen komme hvert andet år

Android TV er ikke lige så højt prioriteret som Android på smartphones. Det kan ende med, at opdateringerne ikke længere vil komme årligt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram