Applikation hjælper nybagte forældre og skal gøre dem trygge
Applikationen Mit Forløb giver nybagte forældre mulighed for, at chatte med sygeplejersker og blive mere trygge med den lille ny.
Applikationen Mit Forløb skal være med til, at give nybagte forældre gode råd med på vejen. Når de nybagte forældre sendes hjem fra fødeafdelingerne i Odense, Svendborg og Kolding får de også tilbudt, at downloade applikationen ned på deres smartphone eller tablet. De der er gravide på nuværende tidspunkt informeres ligeledes om applikationen ved jordemoder-besøg.
– Ny app skal hjælpe gravide og nybagte forældre
I applikationen sender beskeder hver 12. time, samt giver mulighed for de nybagte forældre kan chatte med sygeplejersker på barselsgangen og sende billeder af f.eks. barnets navle. Det skriver DR.dk.
– ”Når man står med et nyfødt barn i armene, ændrer tingene sig time for time, siger sygeplejerske og forsker på Odense Universitetshospital Dorthe Boe Danbjørg, der har udviklet applikationen til DR.dk.
Førstegangsfødende sendes tidligere og tidligere hjem viser en rundspørge DR Nyheder har foretaget. Og applikationen skal derfor være med til, at give noget tryghed hos de nybagte forældre. Den erstatter ikke en sygeplejerske, men den kan noget andet.
Idéen til applikationen opstod for 7 år siden. Og grunden til, at der er satset på en applikation fremfor pjecer er, at det er yngre mennesker der skal bruge den, samt applikationen også giver mulighed for at lægge videoer og en chatfunktion ind. Det fortæller ledende overlæge Bjarne Rønde Kristensen fra fødeafdelingen på Odense Universitetshospital.
– Ny applikation kan fritage dig for hospitalsbesøg
– ”Det er yngre mennesker, der skal bruge appen, og den fungerer bedre for dem end de pjecer, man uddelte i gamle dage. Samtidig giver appen mulighed for at lægge videoer og en chatfunktion ind,” siger han.
Applikationen bruges også på andre afdelinger end fødeafdelinger eksempelvis kræftafdelinger i Region Syddanmark.
Mere til historien
Er i målgruppen for applikationen, så oprettes man i en back-end, som altså gør man kan kommunikere med klinikerne, jordemødre m.v.