Pas på! 1 ud af 15 danske webshops er fup

Danske webshops er altid sikre. Svindlen eskalerer og i år har E-mærket anmeldt ca. 1000 danske websites til Bagmandspolitiet.

 Et typisk eksempel på en svindelhjemmeside.De skæve priser antyder at priserne er beregnet med en valutaomregner og sproget tyder ligeledes på maskinoversættelse (Kilde: Chili Security)

Et typisk eksempel på en svindelhjemmeside.De skæve priser antyder at priserne er beregnet med en valutaomregner og sproget tyder ligeledes på maskinoversættelse (Kilde: Chili Security)

De fleste antager, at danske webshops er sikre. Men det er en myte, lyder det fra E-mærket. Alene i år har E-mærket anmeldt næsten tusind danske websider til Bagmandspolitiet. Svindlen er nemlig eskaleret. Flere af de anmeldte webshops er lukket eller på vej til at blive det.

 – Black Friday ventes at blive årets største shoppingdag

Toke Mølgaard, kommunikationschef hos den danske certificeringsordning inden for e-handel, E-mærket, anslår, at der er mellem 15-20.000 danske webshops. Og foruden de næsten 1.000 webshops, som E-mærket i år har anmeldt til Bagmandspolitiet, så er der nok mindst yderligere 500 butikker, der er svindel. Disse er blot ikke afsløret endnu.

– ”Vi anmelder kun webbutikker, vi er éthundrede procent sikre på, er svindel. Sidste år anmeldte vi kun 24 falske webbutikker i alt. Forklaringen på den voldsomme stigning er, at især svindlere med kinesisk base har set sig varme på udgåede danske domæner,” forklarer Toke Mølgaard.

Nets presserådgiver, Ulrik Marschall, bekræfter at misbruget af danske domænenavne er stigende. Derfor giver Nets også danske webshops muligheden for, at gøre brug af en SMS-kode, når dankortet bruges til webhandel. Dette bliver muligt fra januar. En mulighed som hidtil kun har eksisteret ved brug af udenlandske kreditkort.

 – SMS-kode til Dankort skal hjælpe mod svindel

Bekymringen er særligt stigende i julemånederne, da flere ganske almindelige danskere juleshopper på nettet.

– ”Vi har dagligt brugere igennem til vores support, som spørger om ikke lige vi kan give et bud på, om det er sikkert at handle på en bestemt side. I løbet af de af de sidste par år er antallet af henvendelser steget så markant, at vi kan se, at der er ekstra behov op mod jul, hvor mange køber deres julegaver online,” siger direktør Martin Larsen fra Chili Securitys kontor i Odense.

Tjekliste: Når du køber julegaver på nettet

  • Hold dig fra sider med dårligt dansk. Teksterne er maskinoversat og priserne automatisk beregnet med en valutaomregner, hvilket giver ‘skæve tal’.
  • Tjek altid butikkens Trustpilot-scoreTrustpilot.dk. Har butikken en meget lav score, eller ingen anmeldelser, så find et andet sted at handle
  • Er rabatten urealistisk stor? 60-70 procents rabat på en mærkevare er nok for godt til at være sandt.
  • Tjek whois.domaintools.com for at se hvem, der står bag domænet. Ser det anonymt ud, så er det med høj sandsynlighed, fordi de ikke ønsker, at man skal vide det.
  • Søg efter domænet på Google og læs de artikler, der dukker op.
  • Betal med kreditkort eller PayPal, så kan du være heldig at få pengene tilbage. Brug ALDRIG bankoverførsel.

Mere til historien

Chili Security har taget konsekvensen af de mange henvendelser og dedikerer en webside med gode råd samt åbnet sin support-tjeneste gratis for både telefoniske henvendelser, chat og e-mailsupport.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram