iPhone sender opkaldsdata i realtid til Apple
SIKKERHED: Info om opkaldsdata sendes løbende til Apples-servere, og dine iCloud-data udleveres mod en dommerkendelse.
Opkaldsinformationer fra iPhone bliver sendt i næsten realtid til iCloud og dermed Apple, skriver Forbes. Meldingen kommer fra Elcomsoft, en russisk leverandør af hackingværktøjer til iPhone. Brugerne har ingen mulighed for at slå funktionen fra, lyder det fra Elcomsoft.
– ”Synkronisering af opkaldslister sker næsten i realtid – nogle gange med et par timers forsinkelse. Det eneste det kræver er, at du har iCloud Drive aktiveret, og du kan ikke deaktivere synkroniseringen, med undtagelse af, at slå iCloud Drive helt fra, men så vil nogle apps stoppe med at virke på grund af iCloud-relaterede funktioner,” fortæller Vladimir Katalov, CEO, Elcomsoft.
Også Facetime opkaldsinformation bliver sendt til iCloud samt information om indgående mistede opkald fra WhatsApp og Skype.
Katalov mener, at den automatiserede synkronisering kan give politimyndigheder og retssystem adgang til værdifulde data fra iPhone.
– Billige Android-telefoner overvåger dit privatliv
Apple kan give myndighederne dine data
Tidligere har Apple afvist at hjælpe FBI-specialister med at bryde ind og hacke en iPhone 5C, der tilhørte attentatmanden Syed Rizwan – kendt som ”San Barnardino shooter”, men dataene fra iCloud-kontoen blev udleveret, skriver Forbes.
Angiveligt udleverer Apple data fra iCloud, hvis der foreligger en dommerkendelse. Reelt betyder det adgang til e-mails, logs og indhold, tekstbeskeder som SMS/MMS og iMessage, billeder, dokumenter, kontakter, kalenderaftaler, bogmærker og backup af iOS-enheder.
– ”iCloud gemmer kun indhold som indehaveren har besluttet at have på iCloud-kontoen mens kundens konto er aktiv. Apple genskaber ikke slettet indhold når det er slettet fra Apples servere,” skriver Apple i et officielt dokument der beskriver guidelines til juraen omkring brugen af deres tjenester og produkter.
Desuden står der, at Facetime opkalds-invitationer og logs gemmes i 30 dage, men selve kommunikationen kan ikke tilgås, da den er ”end-to-end”-krypteret.
– GUIDE: Beskyt dit Apple ID mod hackere
Mere til historien
Inden man gemmer sig under sølvpapirshatten, så er dette vel ikke det store problem for kunderne, hvis man ellers er lovlydig? Det største problem er vel reelt hvis der pludselig skete et stort datalæk?
Læs også:
– BAGGRUND: Sådan blev Sisses telefon ’hacket’