Ny teknologi: Kameraet oplader sig selv
En prototype af et kamera kan oplade sig selv – en teknologi der også på sigt kan bruges i din smartphone.
Gennem tiderne har vi set massevis af batteriteknologier komme og gå. Det er dog de færreste der har holdt stand.
Siden lithiumbatteriet dukkede op ved årtusindskiftet, har det gradvist fået større og større kapacitet. Desuden er den fysiske størrelse reduceret.
Nu arbejdes der på forskningslaboratorier rundt omkring i verden på, at udvikle batterier der kan oplade sig selv, og forskere ved Columbia University i New York har opfundet et kamera, der kan oplade sig selv. Det skriver Tek.no.
De pixels som er i kameraets chip har som udgangspunkt kun et job – de skal måle og angive lysmængden, men forskerne i New York har fået pixels til, at klare endnu en opgave. De har nemlig fået dem til også at fungere som solceller.
Det er meningen, at prototypen skal kunne tage ét billede i sekundet på ubestemt tid, uden tilførsel af strøm. Det eneste der kræves er et godt oplyst rum.
Foreløbig er det ikke ret gode billeder prototypen tager, men meningen er, at der skal arbejdes med at få teknologien til at levere en bedre billedkvalitet.
På sigt kan denne teknologi måske overføres til din smartphone, så du ikke længere skal bekymre dig om, hvornår der er tid til at lade op.
Prototypen er lavet at komponenter, der allerede findes på markedet i dag.
Mere til historien
Mobilens apps sluger ofte meget af betteriet. Udover normale mistænkte såsom krævende mobilspil, sociale applikationer, streaming af video og præ-installerede applikationer, skiller Facebook sig markant ud og er den app, der æder mest af batteriet på din smartphone.