Mobildebat.dk var landets største debatforum for mobilnøder

Domænet www.mobildebat.dk blev registreret den 1. november 2000. Efter næsten 20 år på markedet, blev det store debatforum for mobilnørder og techinteresserede først ramt af et hackerangreb. Det skete den 26. september 2019.

Nu fulgte en turbulent periode for Mobildebat.dk hvor ejerne forsøgte at etablere en stabil drift. Uden held. Den 13. december 2019 startede det som skulle vise sig at være en afslutning; Mobilselskabet ApS, der også ejer Mobil.nu, købte Mobilsiden.dk og herunder Mobildebat.dk.

Mobildebat.dk kom desværre ikke online. Den blanke side uden indhold bestod desværre. I dag linker det 20 år gamle domæne til forsiden af Mobilsiden.dk.

Dermed er næsten 2 millioner debatindlæg på Mobildebat.dk forsvundet ud i et sort cyberspace-hul. Mobilselskabet ApS har overfor MereMobil.dk bekræftet, at databasen slettes. Mobildebat.dk bliver ikke videreført.

Sådan startede Mobildebat.dk

Mobildebat.dk er en udløber af Mobilsiden.dk, som jeg sammen med min techkammerat Jan grundlagde i 1996.

Længe før nogen havde tænkt ord som “sociale medier” oprettede vi et debatforum. Det skulle vise sig, at være en rigtig god idé.

Jeg fremlagde på et tidspunkt efter starten af Mobildebat.dk-idéen for et reklamebureau. Håbet var, at skaffe lidt indtægter. Det var et rigtigt dårligt forsøg.

Meldingen fra bureuaet var, at det med et debatfora skulle vi bare glemme alt om. INGEN vil bruge deres tid på at debattere med andre. BLITZ til fire år senere, da Facebook åbnede. BLITZ til 20 år senere og milliarder af debatbrugere på sociale medier i de fjernes afkroge af landet.

Jeg fandt aldrig en rigtig god forretningsmodel for Mobildebat.dk. Trods mange sidevisninger og engagerede brugere og ikke mindst et holdningsbaseret moderatorteam med skiftende besætning over årene, kom der aldrig gang i indtægterne.

Til gengæld kan jeg se tilbage på en mangeårig periode hvor jeg var med til at skabe et samlingssted for mobil- og techinteresserede i Danmark.

Branchen var med på Mobildebat.dk

Mobildebat.dk blev stedet hvor hele mobilbranchen kiggede med. Dengang kommmenterede læserne af artikler ikke på artiklerne i kommentarfelter. Hvis du ville vide, hvad mobilbrugerne og technørder gik op i tilbage i starten af 00’erne, så var Mobildebat.dk stedet.

Det var kun få som gav sig til kende. Trods alt ville man jo gerne beholde sit job. Så var det jo godt, at man kunne gemme sig bag et alias. Det var længe før GDPR-helvede og tracking fra alle mulige tjenester som Google og Facebook.

Frank Rasmussen, der grundlagde Telmore i 2000 og senere BiBob i 2007 var en af de offentlige profiler på Mobildebat.dk. Frank brugte i høj grad Mobildebat.dk til at være i øjenhøjde med dem, som han gerne ville rekuruttere til BiBob som kunder. I bagklogskabens lys burde Frank nok have betalt for det. Sådan var tiderne ikke. Mobildebat.dk var nemlig et sted hvor alle hjalp hinanden.

Opdateres…

/John G.

About the Author

Avatar John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.