OnePlus Nord 5 er stærk men kluntet | Test

TEST: Jeg har testet OnePlus Nord 5, der trods sit lidt klodsede ydre imponerer. Nord 5 introducerer også en fed AI-funktion, der gør hverdagen lettere.

OnePlus Nord 5
Der er ingen oplader i salgspakken til Nord 5 (Foto: MereMobil.dk)

Nord 5 er en telefon, som du bliver glad for, hvis du kan leve med dens lidt gumpetunge design. En stor skærm kommer nemlig med en pris.

Skærmen er forøget fra 6,74 til 6,83, og vægten er steget fra 199 til 210 gram – Nord 5 sammenlignet med OnePlus Nord 4.

I forhold til størrelsen kommer jeg lige fra en Motorola Edge 60 Pro, som kun vejer 186 gram – og generelt en telefon, der har et mere slankt design.

I testperioden har solen skinnet kraftigt, og her skal Nord 5 roses for sin lysstærke skærm, der ikke har givet problemer med at tyde skærmindholdet, end ikke midt på dagen.

Overraskende fornuftigt kamera

I mellempriskategorien har kameraet traditionelt været udfordret, men her sker der altså noget positivt. Kompromiserne er ikke længere så store, som jeg tidligere har oplevet.

OnePlus Nord 5 kommer med to objektiver, som faktisk leverer ret godt for prisklassen.

  • Hovedkamera: 50 megapixels, f/1.8, OIS / EIS
  • Ultravidvinkel: 8 megapixels, f/2.2
  • Frontkamera: 50 megapixels, f/2.0, EIS

I de fleste situationer leverer Nord 5 et rigtig fornuftigt resultat. Se eksempelvis mit aftenbillede herunder, som jeg synes er ret imponerende.

Der foregår noget AI- og tekniktrylleri, efter billedet er taget, men det betyder ikke så meget for mig, da det i sidste ende handler om, hvorvidt slutbrugeren får et godt resultat.

De 2x zoom, der vises i kameraappen, bliver leveret som en digital beskæring, og det ses forholdsvis tydeligt, at der ikke er optik bag, dog ikke i en grad, så billederne bliver ubrugelige.

Jeg har brugt OnePlus Nord 5 til billeder i alle situationer samt skudt nogle korte videoklip til Stories og Reels (til min Instagram) – ja, faktisk har jeg også taget et par produktbilleder med den.

Min oplevelse er, at kameraet yder mere, end jeg forventede til prisen. Begrænsningerne ligger særligt i den manglende zoomlinse.

Videooptageren har i øvrigt en maksimal opløsning på 4K 60 fps. Faktisk er dette bedre end den føromtalte Motorola, som er begrænset til 30 fps i 4K-tilstand.

Mine billeder taget med OnePlus Nord 5

Taget med OnePlus Nord 5
Håndholdt aftenfoto med OnePlus Nord 5

Kører halvanden dag uden opladning

Nord 5 har et batteri på 5.200 mAh – altså en kapacitet i den høje ende. Uden problemer har jeg kørt omkring halvanden dag på en opladning, hvilket for mig er godkendt.

Det betyder nemlig, at hvis du en dag bruger telefonen ekstra meget, så skal du ikke være nervøs for, om du kan klare dagen.

Jeg er stor fan af trådløs opladning. Derfor er det også lidt trist, når en telefon som denne ikke har funktionen.

Til gengæld har den hurtigopladning. Men her kommer et tvist: 80 watt opladning er kun understøttet med en OnePlus SuperVOOC-oplader (og det originale kabel). Grundet EU-lovgivning medfølger opladeren ikke i salgspakken.

SuperVOOC er en oplademetode, som Oppo, der er en del af BBK Electronics (besidder flere brands, red.), har udviklet.

Med en almindelig oplader under USB PD-standarden kan telefonen håndtere enten 18 eller 33 watt. Sidstnævnte er med den nyeste USB 3.0 PPS-standard.

Jeg har med en 125 watt (USB-C PD) kunnet oplade Nord 5 fra 3 til 72 procent på en halv time, hvilket trods alt ikke er specielt langsomt.

Velkendt brugerflade

OnePlus Nord 5 leveres med Android 15-platformen og brugerfladen OxygenOS 15.

Kommer du fra en anden OnePlus-telefon, vil du føle dig godt hjemme. Jeg har også haft let ved at bruge telefonen uden irriterende problemer. Det hele kører ret godt og effektivt.

Jeg synes dog, det er irriterende at blive mødt af TikTok, Netflix, Booking.com, Amazon Music og Shopping samt flere andre apps, som OnePlus højst sandsynligt har fået penge for at preinstallere. Derudover kommer en række OnePlus-apps.

SÅDAN OPDATERES ONEPLUS NORD 5: Ifølge OnePlus bliver Nord 5 opdateret med nye Android-systemopdateringer i 4 år og sikkerhedsopdateringer i 6 år.

Farvel til den elskede knap

Siden den første OnePlus-telefon har lydknappen (Alert Slider) været en del af telefonernes DNA. Nu er knappen væk og erstattet af en såkaldt ”Plus Key”.

Plus Key er en kopi af Apples tilsvarende knap på de nyeste telefoner, der er navngivet ”Action Button / Knappen Handling”.

Idéen er den samme: Brugeren kan tilpasse knappen til at have forskellige funktioner. Det fungerer måske på papiret, men ikke i virkeligheden. Producenterne glemmer værdien af den gode gamle fysiske kontakt.

Det er bare ikke nær så intuitivt at bruge den digitale knap, selvom den giver en lille vibration, når man går fra f.eks. lyd til lydløs.

Du kan selv vælge, om knappen skal bruges til lyd, kamera, lommelygte eller nogle af de andre muligheder. Desværre kan man ikke selv vælge, hvilken selvvalgt app Plus Key skal starte.

Selvom vi nok skal forvente, at hverken Apple eller OnePlus giver os den fysiske knap tilbage, så vil jeg stadig have lov til at synes, at dette er et skridt i den forkerte retning.

I øvrigt er den mest intuitive funktion at sætte Plus Key til, AI-funktionen Mind Space, og så forsvinder lydfunktionen jo fuldstændigt.

OnePlus Nord 5
På billeder er den pæn, men når man har den i hånden, så virker den lidt “basset” (Foto: MereMobil.dk)

Ny AI-funktion er en ’game changer’

Kunstig intelligens (AI) har også fundet vej til OnePlus Nord 5. I modsætning til flere andre AI-ting er denne funktion fra OnePlus en ægte game changer.

Du har sikkert 100.000 screenshots på din telefon. Her kan AI hjælpe dig med at holde styr på dem. Træk tre fingre op midt på skærmen (eller aktiver tasten på siden), så tager du et AI-screenshot af f.eks. en artikel. Herefter laves et resumé af indholdet, men endnu vigtigere: Der gemmes et link retur til den originale artikel.

Hvis du gemmer en masse ting, du skal huske fra f.eks. Facebook, Instagram eller ja, artikler, så kan du spørge AI-funktionen om at finde f.eks. “screenshots fra Instagram”. Desværre gemmes ikke returlink til det originale opslag.

Endnu smartere er det, hvis du aktiverer funktionen på en SMS- eller chatbesked, hvor der indgår et mødetidspunkt. Her vil den foreslå at tilføje det til kalenderen. Du kan også anvende AI på en koncertplakat, hvorefter bands, tidspunkter m.v. bliver gemt i letlæselig form – og du kan tilføje eventen til kalenderen.

Plus Mind, som de kalder det hos OnePlus, er mindst lige så genialt, som det lyder – og det er en AI-ting, som virkelig er anvendelig.

Lige nu er OnePlus Nord 5 og OnePlus Nord 5 CE først med denne funktion, men der ventes i efteråret en softwareopdatering til OnePlus 13.

Ret god ydelse

OnePlus Nord 5 er baseret på chipsettet Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3; en mellemklasse-chip med ret fin ydelse.

Når du bruger telefonen, er der ingen ventetid eller sløvhed at spore, og jeg glemte hurtigt at jeg ikke stod med en top-top-model.

Herunder kan du se ydelsen målt i tal. Læg mærke til, at dens nærmeste konkurrent, Motorola Edge 60 Pro, har et andet chipset, der dog har en ydelse, som minder lidt om, hvad OnePlus Nord 5 kan tilbyde.

Begge telefoner er en fornøjelse at bruge, når vi taler om ydelsen.

Når vi ser på allround-ydelsen, som Antutu repræsenterer, så har OnePlus 13 en score på 2.306.203 point, men det er reelt ikke en forskel, der mærkes i daglig brug.

Hvis du trænger til et løft af ydelsen, så har OnePlus appen Phone Manager, der kan hjælpe med at optimere telefonen.

VIDEO: Her kan du se min test af OnePlus Nord 5 (9 min)

 Antutu3D MarkGB 1/2GB OpenCL
OP Nord 51.423.1293.2651.864 / 4.6279.505
Moto Edge 60 Pro1.042.9433.0221.320 / 4.1469.160

Konklusion: En rigtig god OnePlus-telefon

Gennem tiden har jeg altid været vild med Nord-telefoner. Det er her, at OnePlus har deres force. OnePlus Nord 5 brillierer med en effektiv brugeroplevelse, god batteritid og en virkelig fremragende skærm i forhold til prisklassen.

AI-funktionen Plus Mind er genial og nærmest en grund til at købe telefonen.

Kameraet er ikke verdens bedste, men i forhold til telefonens pris er det godkendt.

OnePlus Nord 5 er en overvejelse værd, hvis du synes, Plus Mind lyder smart, og hvis du vil have en telefon, hvor batteritiden spiller. Jeg er ikke fan af designet, som jeg synes er kluntet.

De vejledende priser er:

  • 8 GB RAM, 256 GB lagerplads: 3.699 kroner
  • 12 GB RAM; 512 GB lagerplads: 4.299 kroner

Det er helt klart 256 GB-modellen, der giver mest værdi for pengene.

5 ud af 6 stjerner.

Læs også min anmeldelse af den konkurrerende model Motorola Edge 60 Pro.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Lysstærk skærm: Let at aflæse selv i direkte sollys
  • God batteritid: Rækker til halvanden dags brug
  • Fornuftigt kamera: Gode billeder i de fleste situationer
  • Video i op til 4K 60 fps
  • Effektiv ydelse: Snapdragon 8s Gen 3 leverer hurtig og flydende brugeroplevelse.
  • Ny AI-funktion (Plus Mind): Smart organisering af screenshots og information – en reel game changer.
  • Velkendt og stabil brugerflade: OxygenOS 15 fungerer godt og uden irriterende fejl.
  • Konkurrencedygtig pris: Især 256 GB-modellen giver god værdi for pengene.

Lidt at tænke over

  • Tung og klodset design: 210 gram og stor skærm gør den mindre elegant.
  • Ingen trådløs opladning: En funktion mange savner i denne prisklasse.
  • Begrænset zoom: Kun digital 2x zoom – ingen dedikeret telelinse.
  • Preinstallerede apps: Mange bloatware-apps som TikTok, Netflix m.fl.
  • Mistet Alert Slider: Den klassiske lydknap er erstattet af en mindre intuitiv digital “Plus Key”.
  • Oplader ikke inkluderet så du kan ikke udnytte hurtigopladning

Mere til historien

OnePlus Nord 5 sælges i Danmark fra den 8. juli 2025.

OnePlus Nord 5
Ny prisbillig telefon – mød OnePlus Nord 5

OnePlus’ nyeste Nord-model byder på en stærkkonfiguration til en skarp pris samt en AI-funktion, der bliver en stor hjælp i hverdagen.

(mere…)
Alvorlige anklager mod OnePlus

Amerikanske lovgivere frygter, at følsomme brugerdata sendes til Kina.

(mere…)
Sony WF-C710N er et billigt headset med omsluttende lyd | Test

TEST: Prisen er ikke særlig høj, men det er lydkvaliteten tilgengæld. Læs her mine oplevelser med Sony WF-C710N.

(mere…)
Roborock Saros 10 er en elegant og kraftfuld rengøringsrobot

TEST: Designet på opladestationen er optimeret og robotten er fyldt med avanceret teknologi - og så rengør den effektivt.

(mere…)
OnePlus Watch 3 kommer i en mindre størrelse

OnePlus Watch 3 fik tidligere i år en særdeles positiv modtagelse. Nu kommer det i en mere kompakt version.

(mere…)
Skal du købe DJI Mavic 4 Pro? Test

Mavic 4 Pro koster over dobbelt så meget som Mini 4 Pro – men er den også dobbelt så god? Vi sammenligner og vurderer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram