3 fede telefoner til under 4.000 kroner

GUIDE: Her er telefonerne til dig, som ikke vil betale overpris for en ny smartphone.

3 telefoner til under 4k

De bedste telefoner koster mest. Dette er en sandhed, som jeg sagtens kan bakke op om. Der er dog en side af sandheden, som sælgeren i telebutikken ikke fortæller så meget om.

Bagsiden af medaljen er, at du betaler MANGE penge ekstra for de sidste 5-10 procents forbedringer.

Vi taler om detaljer i kameraet og billederne, som du måske ikke vil bemærke i hverdagen.

Ydelsen vil også være kraftigere, men i dag har alle nyere telefoner meget mere ydelse, end de fleste kan udnytte. Hvad hjælper det at have en ’bil’, der kan køre 300 km/t, når du til dagligt kører på småveje med 50-80 km/t?

Et eksempel på en dyr telefon er Samsung Galaxy S25 Ultra. Den koster omkring 8.000 kroner, men var tidligere på året endnu dyrere. Forgægeren S24 Ultra kan findes ned til 6.700 kroner. Se dagsprisen her.

Du skal virkelig være en supernørd for at opdage forskellen på de to telefoner ved hverdagsbrug. Og den store nye ting, AI – kunstig intelligens, har begge modeller

Det er altså rigtigt dyrt at være firstmover. Eksemplet er ikke enestående. Det er dækkende for alle producenter.

Herunder kommer jeg med tips til telefoner, der er noget billigere, men stadig ret fornuftige køb.

Du skal shoppe nedad

Mit forslag er, at du shopper nedad. Lad være med at blive forblændet af kampagner på de helt nye modeller. Tjek telefoner, der ligger 1-2 generationer bagud i tiden. Her kan du virkelig spare mange penge.

Det eneste, du skal være opmærksom på, er, hvor mange års softwareopdateringer producenten lover.

Her i 2025 bliver den del endnu lettere, da nye EU-regler sætter et minimumskrav til producenterne på fem års opdateringer – regnet fra hvornår en telefon ikke længere produceres.

Du skal kigge i mellemklasse-segmentet. Her finder vi telefoner, som er bygget til at ramme et lavere prispunkt, men da mange af teknologierne tidligere har været i dyrere modeller, får du alligevel en god telefon.

Jeg har fundet fem telefoner, som uden abonnement koster under 4.000 kroner. Fælles for dem alle er, at du får en fornuftig smartphone. Der vil være kompromisser, men ikke større end at du nok bliver fint tilfreds, hvis du husker at tænke på, hvad telefonen kostede.


Samsung Galaxy A55

Samsung Galaxy A55 er en attraktiv smartphone i mellemklassen. Den har en flot 6,5 tommer Super AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz, og et batteri, der holder til to dages drift.

Kameraet tager overraskende gode billeder: Selvom opstarten ikke er den hurtigste på markedet, og selvom A55 ikke har zero-shutter-lag, så leverer kameraet alligevel overraskende gode resultater.

En positiv detalje er i øvrigt, at A55 er IP67-certificeret og dermed modstandsdygtig overfor vand og støv.

Ydelsen er rimelig, men den mangler det sidste for at føles rigtig hurtig. Fingeraftrykssensoren samt ansigtsgenkendelse er desværre ikke i top på A55’eren.

PRIS: 2.500 kroner (Læs mere og bestil Annoncelink)
LAGERPLADS: 128 GB

iPhone 13

Selvom iPhone 13 har nogle år på bagen, men er stadig en ret habil telefon, hvor ydelsen for de fleste matcher et dagligdags behov.

Skærmen er af OLED-typen, som giver en rigtig god farvegengivelse og en fed kontrast.

Trods dens alder får du stadig trådløs opladning og understøttelse af MagSafe, der er Apples magnetiske opladeplade.

IPhone har et rimeligt point-and-shoot kamera, hvor du næsten altid får et ret fornuftigt billede. Selvfølgelig er kameraet bedre i f.eks. iPhone 16, men så er prisen også derefter.

Batteritiden er et minus. Forvent opladning en gang i døgnet.

PRIS: 4.000 kroner (Se dagsprisen her)
LAGERPLADS: 128 GB

Google Pixel 7a

Google er bedst kendt for søgninger, men de laver også telefoner, som i øvrigt er klippestabile.

En Pixel-telefon har en udefinerbar x-faktor, som er svær at forklare, før man har prøvet sådan en telefon. Måske er det fordi Google, ligesom Apple, har fuld kontrol over både software og hardware.

Billederne bliver gode i her-og-nu situationer, men jeg står ikke og tænker ‘wow, sikken en kvalitet’.

Google Fotos er galleriappen i Pixel-telefonerne. Her får du funktioner som magisk viskelæder, hvor du kan fjerne objekter fra fotos efter de er taget. Du kan også gøre billeder skarpere.

Pixel 7a er en god mellemklasse telefon med et rimeligt kamera, trådløs opladning og fin ydelse samt høj produktkvalitet. Desværre er opladningen langsom. Desuden synes jeg ikke, at fingeraftrykssensoren virker så godt som på andre telefoner.

PRIS: 2.500 kroner (kampagne pris: 2.222 kr. i kort periode Annoncelink)
LAGERPLADS: 128 GB

OBS: Priserne er indhentet den 14. april 2025

DUEL: OnePlus Nord 3 vs Motorola Edge 40 Neo

Begge mobiler har en 6,43″ AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 90 Hz. Skærmene er af god kvalitet, men OnePlus Nord 3 har en smule bedre farvegengivelse.

OnePlus Nord 3 har et mere moderne design med et fladt bagsidepanel og et minimalt kamerahus. Motorola Edge 40 Neo har et mere traditionelt design med et buet bagsidepanel og et kamerahus, der stikker ud.

LÆS MERE: Her er testen af OnePlus Nord 3

Hovedkameraet på begge mobiler tager gode billeder i dagslys. OnePlus Nord 3 har dog et bedre ultravidvinkelkamera.

Ydelsen fra begge telefoner er nogenlunde den samme. Det gælder også batterilevetiden, hvor Nord 3 dog trækker fra med en hurtigere opladningshastighed.

Jeg synes, at Edge 40 Neo er en lille lækker sag, som ligger virkelig godt i hånden. OnePlus Nord 3 er bedre på opdateringerne, hvor du får ét år længere Android-updates end på Moto Neo.

LÆS MERE: Læs testen af Motorola Edge 40 Neo

Testen her ender med, at OnePlus Nord 3 er en telefon, jeg anbefaler, og at Motorola Edge 40 Neo er et godt køb. Begge telefoner koster omkring 1.800 kroner uden abonnement.

Mere til historien

Når du køber en billig telefon som f.eks. Samsung Galaxy A55, så er der kvalitetsforskelle sammenlignet med fx en Galaxy S24. Selvom produkterne minder om hinanden på navnene, så er der forskelle.

Disse 5 batteridrevne nødradioer er også en powerbank

FM-radio, powerbank, solceller og håndsving til opladning af batteriet. Disse nødradioer på batteri er multiværktøjer.

(mere…)
10 ting du skal tænke på før du køber en robotplæneklipper

GUIDE: Her er det, som du skal overveje, hvis du vil have en robot til at klippe græsplænen.

(mere…)
Sådan laver du din egen emoji på iPhone

TIP: Hvis du vil eksperimentere med Apple Intelligence, kunne et sjovt sted at starte være Genmoji.

(mere…)
5 ting du skal vide før du køber robotstøvsuger

GUIDE: Hvor gode er støvsugning og gulvvask i rengøringsrobotterne? Og hvordan vælger du den bedste robotstøvsuger? Se videoen her.

(mere…)
Er varmepumpen i en elbil vigtig?

GUIDE: En varmepumpe giver ikke kun varme i kabinen. De er også længere rækkevidde at hente.

(mere…)
Derfor skal du ikke have apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram