Grovere sprogbrug er nu tilladt på Facebook og Instagram
Efter nyheden om, at Meta droppede faktatjek i USA til at begynde med, har de også opdateret deres retningslinjer og tillader nu grovere sprogbrug.
Transkønnede eller non-binære vil sandsynligvis få det sværere i fremtiden, når det gælder Facebook og deres retningslinjer.
Efter at Meta droppede ideen om faktatjek i USA, har de opdateret deres retningslinjer, som viser nogle mildest talt foruroligende ændringer.
The Guardian har dykket ned i sagen og konkluderet, at det især står slemt til i forhold til seksualitet.
Eksempelvis er det nu tilladt at bruge påstande om psykisk sygdom eller unormalitet, når de er baseret på køn eller seksuel orientering, hvis det sker i politisk eller religiøs debat.
Retningslinjen, der forbyder at kalde transkønnede “det,” er også fjernet, hvilket kan indikere, at det ikke længere er imod Metas retningslinjer. Det er dog vigtigt at nævne, at det kan opfattes som nedsættende at bruge ordet “det” om en transkønnet.
Det er nu også tilladt for brugere at benytte nedsættende sprog eller opfordre til eksklusion, når det sker i forbindelse med politiske eller religiøse emner, såsom transkønnedes rettigheder, immigration eller homoseksualitet.
Meta opretholder stadig regler for indhold, der er rettet mod personer eller grupper og indeholder dehumaniserende sprog, såsom at sammenligne nogen med dyr.
The Guardian ser ændringerne som en mulighed for at man kan sammenligne kvinder med husholdningsgenstande eller ejendom samt sammenligner personer med skidt eller sygdomme. Det samme er CNN nået frem til. Det er dog ikke sikkert at retningslinjerne kan tolkes sådan.
LÆS MERE: Faktatjek droppes på Facebook og Instagram
Hvis The Guardian har tolket de nye retningslinjer korrekt, kan det godt gå hen og blive betydeligt voldsommere at bruge Facebook, og derfor er det et emne, der er værd at følge med i.
Forældre bør også følge situationen nøje og overveje, hvordan tingene kan komme til at udvikle sig.
LÆS MERE: Opråb til Meta: Stop svindlen
Mere til historien
Det pludselige skift bunder i, at Meta droppede brugen af faktatjek. Her har TjekDet også udtalt sig om, hvilken betydning det kan få. De danske retningslinjer er ikke opdaterede, så det er tvivlsomt, om det gælder hele verden eller kun USA.