Epic Games sagsøger Google og Samsung

Et nyt søgsmål har ramt Google (igen) og Samsung. Tvisten drejer sig om en funktion på Samsung, der besværliggør side-loading.

Fortnite iOS
Epic Games står blandt andet bag det populære Fortnite-spil (Foto: Epic Games)

Du har nok hørt om Epic Games og deres sager mod både Apple og Google. Nu kan Samsung også føjes til listen over firmaer, som Epic Games er kommet i tvist med.

Problematikken omhandler en funktion på Samsungs telefoner kaldet ‘Auto Blocker’. Formålet med Auto Blocker er simpelt: Den skal blokere apps, der ikke er fra Google Play Store, hvis de kommer fra en ukendt eller uautoriseret udvikler.

Netop denne funktion har skabt problemer for Epic Games, da den besværliggør download af spil fra Epic Games via side-loading (uden om Google Play Store).

Til The Verge uddyber Tim Sweeney, CEO for Epic Games, hvordan han ser på problematikken.

I en længere artikel fortæller Tim Sweeney, at det kræver 21 trin at slå funktionen fra, og at det er blevet sværere at deaktivere den end tidligere. Senere medgiver han dog, at processen kan være fejlbehæftet.

Her antydes det, at funktionen er til for at begrænse udviklere som Epic Games i at kunne distribuere apps uden om Google Play Store.

LÆS MERE: Sådan installerer du Fortnite på iPhone og Android

Sammensværgelse mellem Google og Samsung?

Der spekuleres yderligere i, om Google har anmodet Samsung om at implementere denne løsning for at ramme Epic Games. Google afviser dette over for The Verge.

Der er endnu ikke fundet bevis for en sammensværgelse, men der håbes at finde noget, når de juridiske dokumenter kommer frem.

Tim Sweeney fortæller desuden til The Verge, at deres Epic Games Store har nået 10 millioner mobil-downloads, men at målet om 100 millioner inden årets udgang stadig er langt væk.

Han begrunder dette med, at det er for besværligt at downloade Epic Games Store, hvilket skader deres forretning.

Adspurgt indrømmer Tim Sweeney dog, at de ikke direkte har spurgt Samsung, om de kunne komme på deres autoriserede liste og dermed blive ‘godkendt’. Som nævnt tidligere arbejder Epic Games med at beskytte udviklerne og ikke kun dem selv.

Dette har dog tidligere været en smule modsigende, i og med at Epic Games har forsøgt sig med specielle aftaler med techgiganter tidligere.

LÆS MERE: Samsung Galaxy S24 FE – spændende opgradering

Mere til historien

For nyligt gjorde Tim Sweeney sig uheldigt bemærket, da han kritiserede Apples Find-service og kaldte den overvågende over for tyve. Den stjålne enhed kan via Find-netværket afsløre sin placering, men ifølge Tim Sweeney er dette en krænkelse af privatlivets fred.

Google TV Streamer klar i butikkerne 

Google har sendt deres Google TV Streamer på markedet. Se de danske priser her. 

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE – spændende opgradering

Samsung er klar med dette års ”Fan Edition”. Galaxy S24 FE er opgraderet på flere punkter. Se specifikationer, salgsstart og pris her. 

(mere…)
Samsung klar med to nye tablets i Galaxy Tab S10-serien

Samsung har offentliggjort to nye tablets i Galaxy Tab S10-serien. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung Galaxy Fit3 klar i Danmark

Ønsker du funktionerne fra et smartwatch, men synes det er for stort eller dyrt? Se nærmere på Galaxy Fit3 fra Samsung.

(mere…)
Samsung Galaxy S25 Ultra spottet på Geekbench

Det ligner, at Samsung er godt i gang med at teste den kommende Galaxy S25 Ultra, som er spottet på Geekbench.

(mere…)
PlayStation State of Play kommer i nat

Sony PlayStation er klar med deres næste State of Play-præsentation i nat, som byder på opdateringer omkring flere spil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram