Søvnapnø er klar til Apple Watch i Danmark

Kort efter annonceringen på årets september-event er Apple klar med søvnapnø-detektering på Apple Watch.

Apple Watch Series 9
Nu kan du bruge Apple Watch til detektering af søvnapnø. Her ses Series 9 der også får understøttelse af det. (Foto. MereMobil.dk)

Under årets september-event, hvor vi blev præsenteret for det nye Apple Watch Series 10, blev der også teaset for en kommende søvnapnødetektering, som både vil være tilgængelig på det nye Apple Watch Series 10 samt Series 9 og Ultra 2.

Med den officielle udgivelse af iOS 18 og watchOS 11 er denne funktion allerede tilgængelig og kan opsættes, hvis man har et af de understøttede ure.

Danmark er blandt de lande, der får funktionen fra start. Et hurtigt kig i Sundheds-appen på iPhone viser, at der nu er en kategori til søvnapnø.

LÆS MERE: Apple Watch Ultra 2 får ny farve

Sådan gør du: Aktivering af søvnapnø-detektering

Søvnapnø, Apple Watch (Skærmbillede: MereMobil.dk)
Under søvn i Sundhed-appen skulle du gerne finde denne notifikation (Skærmbillede: MereMobil.dk)

For at aktivere søvnapnødetektering på dit Apple Watch, skal du åbne Sundheds-app på din iPhone. Under søvnkategorien vil der dukke en lille pop-up op med notifikationer om søvnapnø, som kan indstilles.

Under opsætningen bliver du spurgt, om du er over 18 år, og om du nogensinde har fået diagnosen søvnapnø. Du kan også finde en genvej under “Søvn” i Sundheds-appen.

Herefter er du klar til at modtage notifikationer om søvnapnø. Apple Watch skal bruge 30 dage på at overvåge din vejrtrækning, mens du sover, for at registrere eventuelle forstyrrelser.

Hvis du ikke kan finde indstillingen til søvnapnø, skal du sikre dig, at din iPhone kører iOS 18, og at dit Apple Watch har watchOS 11 installeret, samt at du bruger et af de understøttede ure.

Apple bemærker, at det ikke er alle, der vil modtage notifikationer om søvnapnø. Har man mistanke om søvnapnø, bør man derfor kontakte en læge.

LÆS MERE: Flere Apple-produkter mangler stadig USB-C

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Udover den nye søvnapnø-funktion er Apple også på vej med en anden funktion, der kan forvandle dine AirPods Pro (2. generation) til en form for høreapparat.

Overskudsvarme i Apples datacenter bliver til fjernvarme

KORT NYT: Det er nu vedtaget, at overskudsvarmen i Apples datacenter i Viborg skal blive til fjernvarme.

(mere…)
Hvilke Apple AI-funktioner kommer og hvornår kan vi forvente dem

OVERSIGT: Her kan du se de kommende Apple Intelligence funktioner og læse hvornår de bliver tilgængelige.

(mere…)
Apple har udsendt opdatering til iOS 17.7

KORT NYT: Kan eller vil du ikke opdatere til iOS 18 eller iPadOS 18, så er der netop frigivet en ny opdatering til iOS 17.7 og iPadOS 17.7.

(mere…)
Apple bekræfter 8 GB RAM på iPhone 16

De nye iPhone 16-modeller kommer med 8 GB RAM, har Apple nu bekræftet.

(mere…)
Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Flere Apple-produkter mangler stadig USB-C

Der er stadig flere Apple-produkter med Lightning-stik, som mangler at blive opgraderet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram