Modvind ved Pixel 9-lanceringen: TeamPixelGate og skjult reklame

PODCAST: Jeg demonstrerer Gemini Live og fortæller om problemet ved skjult reklame for Pixel 9-serien.

Podcast MereMobil.dk
I podcastepisode 148 fra MereMobil.dk taler jeg om TeamPixel-problematikken og giver en demonstration af Gemini Live. Find ‘meremobil’ i din podcast-app.

Før lanceringen af Pixel 9-serien blev Google ramt af en uheldig modvind – på et rigtigt dårligt tidspunkt. Det blev til “TeamPixelGate”.

Hvad er TeamPixelGate?

Kort fortalt handler TeamPixelGate om, at Google forsøgte at kontrollere, hvad der måtte skrives om de nye Pixel 9-telefoner.

Google har en gruppe influencere samlet under #TeamPixel. Medlemmerne fik telefonerne før den officielle lancering, men skulle skrive under på, at de ikke ville omtale produkterne negativt. Til gengæld skulle de skabe en masse (positiv) omtale for Google-telefonerne.

Hør episoden her

Hør HELE episoden gratis og uden login. Klik her

LYT TIL PODCASTEN: Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk, hvor vi taler om teknologi på dansk, via Apple Podcasts, Spotify, Podimo samt i alle podcastapps. Søg efter ‘MereMobil‘ Se også episodeoversigten her.

Problemet med TeamPixel

Jeg er IKKE medlem af TeamPixel, men modtager testprodukter direkte fra Google uden nogen form for kontrakter, aftaler eller betaling.

Problemet med TeamPixel er ikke, at Google ønsker omtale. Det kan enhver virksomhed købe sig til. Problemet er, at der kommer en masse indhold i omløb, som ligner anmeldelser uden at være det.

Slutbrugerne kan ikke gennemskue, hvornår en “anmeldelse” ER en ANMELDELSE og ikke bare en reklame.

Ulovligt i Danmark

Jeg kender ikke reglerne for betalt markedsføring uden for Danmark, men her i landet er det ulovligt ikke at deklarere indhold som reklame, hvis det er tilfældet.

Efter min opfattelse er vi også nået til et punkt, hvor mange er ligeglade med, om der står “reklame” på et Instagram-opslag, hvis influenceren er “kendt nok”. Fans af personen “æder” indholdet alligevel – ofte ukritisk.

I sidste ende betyder det, at slutbrugere, der leder efter deres næste telefon og ønsker at gøre det bedste køb, lader sig forføre af “anmeldelser”, som ikke er objektive meninger og holdninger.

Lige med Pixel 9-serien er problemet ikke så stort, da dette er vildt gode telefoner. Det her handler om princippet.

Du kan læse min test af Pixel 9 Pro / 9 Pro XL, hvis du vil vide mere. Vi har også en anmeldelse af Pixel 9.

I denne episode giver jeg også en livedemo af Gemini Live, som er nogle af de AI-funktioner, der findes i den nye Pixel 9-serie.

Se min video om Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

PR-firmaet 1000heads er hovedansvarlig for programmet TeamPixel, og det er derfor ikke Google, der direkte håndterer det, selvom Google sandsynligvis har været bekendt med vilkårene.

Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Pixel 9, Gemini Live og ‘jagt’ på en Google-chef

PODCAST: Her er min mening om Pixel 9. Du får også en demo af Gemini Live. Og så går jeg på "jagt" efter en Google-chef.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram